Følg meg!

Pulire carciofi. Rense artiskokker

Her viser jeg deg hvordan jeg renser artiskokker.

Pulire carciofi. Rense artiskokker

Her forleden viste jeg deg hvordan du skulle rense artiskokkene når du skal fylle dem. Nå skal jeg vise deg hvordan du …….

Renser dem til gryteretter, artiskokkpaier, sauser eller rett og slett som tilbehør til dagens middag.

image

Rens de slik som jeg viste deg da jeg lagde fylte artiskokker, hvis du ikke fikk med deg det kan du se her:

Eller du kan lese fremgangsmåten her:

Carciofi – Artiskokker

Jeg har prøvd å forklare deg at du ikke må kaste stilken til artiskokkene, men jeg vet ikke om jeg har forklart meg godt nok. Her viser jeg deg iallefall hva jeg mener med den lysegrønne «kjernen» og hvordan du skal dra vekk det harde «skallet».

Ta frem en stor bolle som du fyller med kaldt vann fra springen, press en sitron i vannet og legg hele sitronen med. På denne måten blir ikke artiskokkene misfarget. Når du har renset en artiskokk eller en stilk legger du dem i bollen med en gang.

image

 

Disse som du ser på bildet var de som jeg hulte ut for så å fylle dem, nå skal jeg vise deg en enklere måte som passer perfekt til gryteretter etc. Del artiskokken som du har renset i to, og i to en gang til. Da sitter igjen med 4 deler….håper jeg !!! Nå kan du se «skjegget» som du skal kvitte deg med. Noen ganger kan det også  være noen harde stikkende blader i midten, bli kvitt de også….Du vil jo ikke at noen skal sitte på nåler…….mens og når de spiser !

 

image

Dett var dett, vannskeligere var det ikke. Når man ikke kjenner til fremgangsmåtene på noen produkter aner man jo ikke hvor man skal begynne….og det tok sin tid før jeg lærte det jeg kan i dag….Jeg aaaaante i hvertfall ikke hvordan jeg skulle rense en artiskokk før jeg kom til Italia. Jeg har fremdeles masse å lære, det er jo det som er noe av det morsomste i livet….i hvertfall i mitt !

En av favoritt rettene til Maurizio er «carciofi e patate» som er en «gryterett» av artiskokker og poteter. Sammen med en god ost en skive hjemmebakt brød og et glass Barbera  er dette et «festmåltid» på en hverdag, uten for mye jåleri…..Vinen kjøper vi direkte fra vinbonden på svære flasker som vi tapper selv over på mindre flasker, det er ikke noen sofistikert vin «bare» en skikkelig god vin, og som ikke koster all verden. men ikke for det en sur eddik, vi henter den direkte på en vingård som er litt bortgjemt fra strømmen av store herrer og turister. Vel…..hvor var jeg….jo…Carciofi e patate.

image

Men den kan jeg kanskje forklare deg en annen gang…..ellers blir jo dette en blog som jeg kan kalle «Alt i ett» med innblikk på mat, natur, livet mitt, restauranter, språk…..og oppskrifter. For det var egentlig der det hele begynte, med oppskrifter. Men mens jeg flagrer hit og dit strømmer ideene mine som sommerfugler sammtidig som jeg gjerne vil vise deg steder, språket og livet mitt i Italia.

Jeg tenker tilbake på den tiden da jeg drakk en varm morgenkaffe mens jeg leste avisen. Nå sitter jeg på «nåler» akkurat som nålene til artiskokkene ! Våkner før Maurizio står opp, en rask luftetur med Stella, fort inn igjen for å sette over en kjele med kaffe mens jeg prøver å legge ut et innlegg på bloggen før Maurizio står opp…..for daaaaa  ja da vet jeg at jeg ikke kan gjøre noe mere på en times tid. Vi har ikke PC ……lukk igjen munnen….ikke sitt der å måpe som om vi skulle være den eneste familien uten pc, med bare en eneste ipad ( som jeg nesten har «sprengt» av alle bildene mine, og som egentlig er Maurizio’s. Det var julepresangen hans for to år siden)

Siden den er hans må jeg jo late som ingenting, og la han bruke den akkurat når han vil….og har tid. Noe han har mens han sitter på do ! Det er de som leser aviser og de som leser aviser på Internett! Jeg foretrekker de som leser aviser,  men det er kanskje fordi jeg trenger pad’n for å fortsette med bloggen min!

image

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Fra Emilia-Romagna til Liguria

Rake veien fra stranden ved Adriahavet til stranden ved Middelhavet med sommersko.

Vellutata di pomodoro. Tomatsuppe.

Tomatsuppe fra bunnen av uten kraft, buljong eller suppepose.

«Insalata di salmone» Laksesalat

Dette er en kjempeenkel måte å forbredre en kjempegod laksesalat. Det eneste du trenger er….

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

6 hendelser på “Pulire carciofi. Rense artiskokker”

  1. Hei!Mannen i huset (italiensk) er veldig glad i carciofi. Men fordi jeg ikke har skjønt hvordan jeg skal rense dem så må han både rense og kokkelere selv. Men nå skal jeg jammen prøve… Hvordan er resten av oppskriften på carciofi e patate gryteretten?

    1. Lag en sofritto med el liten løk, hvitløk, bladpersille og litt peperoncino. Tilsett 2 kopper vann sammen med potetene og artiskokkene. Ikke rør noe særlig ellers vil det bli potetartiskokkmos, men pass på at det ikke setter seg fast på bunnen i gryten. For litt mere smak kan du tilsette tørket sopp eller en ansjos i sofritten. Du kommer til å få en diamantring på San Valentino av han…..håper jeg 😊😉

  2. Tilbakeping: «Carciofi con patate» – Carolines Gourmet

  3. Tilbakeping: «Risotto di carciofi» – Carolines Gourmet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen