Jeg er blitt helt hekta på rabarbra etter at jeg holdt et kokkekurs med «verdens beste» rabarbraterte. Mørdeigsterte med hjemmelaget vaniljekrem og crumble med nøtter.
Det har alltid vært vannskelig å få tak i rabarbra her i nord Italia men om jeg bestiller det på forhånd så får min faste frukt og grønnsaksbutikk tak i det. Siden jeg må bestille minimum 1 kg ble det selvsagt litt igjen. Selvsagt kunne jeg lagd syltetøy av resten men den gang ei. Rabarbraen havnet i en fiskerett, i en kjøttrett og til slutt i denne potetsalaten sammen med makrell fra grillen.
Potetsalaten var så god at den forsvant på et blunk. De knasende syrlige, litt sure, bitene gjorde at salaten ble friskere. Ikke bare med smaken men også med den sprø spenstige konsistensen.
salaten var faktisk så god at jeg måtte få tak i mere til bursdagen min. Vi skulle nemmelig grille laks. Og er det noe som passer bedre enn potetsalat til laks fra grillen?
Men hvordan det gikk kan du lese om lenger nede, vi starter først med oppskriften siden jeg allerede har holdt deg på pinnen hvis det bare er oppskriften du er ute etter.
Denne gangen veide jeg ingenting men brukte en skje. Jeg lagde kremen fra bunnen av med hjelp av sennep og majones.
Kremen :
- 2 ss yogurt naturell
- 1 ss maiones
- 2 ss Jomfruolivenolje
- 2 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 1 ss vineddik
- 1 tsk sennep
Salaten:
- 2-3 middelstore kokefaste poteter
- 2-3 små sylteagurker
- 1 stilk rabarbra ( 1/2 hvis stilken er stor)
Bland kremen i en stor vidbolle, da er det letter når du skal blande inn de kokte potetene uten at det blir en slags potetmos.
Når jeg lager denne kremen pleier jeg alltid å smake meg litt frem, du kan sikkert bruke rømme istedenfor yogurt, eller halvparten av hver.
Du kan bruke epleedikk istedenfor vinedikk.
Du kan gjerne tilsette noen dråper med sibirgressløkolje hvis du har det. Jeg har smakt den fra Nordlysmat ( jeg er ikke sponset eller tjener noe på å reklamere for Nordlysmat. Det er bare det at den oljen er bare helt fantastisk god)
- Sett over en kjele med vann til koking.
- I mellomtiden skreller du to tre middelstore kokefaste poteter og skjærer de i små biter.
- Skjær potetene først på langs ca. 1 cm tykke skiver. Hold poteten fast med fingrene mens du deler den. Legg skivene på fjelen, skjær de på langs igjen før du kutter de på tvers til det blir små terninger.
- Når vannet koker salter du vannet og legger i potet»terningene»
- Smak etter 5-10 minutter om de er ferdigkokte. De skal være kokte og ikke harde.
- Hell de forsiktig over i et dørslag uten å røre de mens de avkjøler seg.
- Skrell rabarbraen ( Jeg lærte som liten at man skulle skrelle rabarbraen men har nå lært, av selve Dronningen i åkeren at det ikke alltid er nødvendig, derfor synes jeg at du skal gjøre akkurat som du selv vil.
- Skjær rabarbraen i små biter, litt mindre enn potetene.
- Skjær sylteagurkene i knøttsmå biter.
Når potetene er kalde blander du det hele forsiktig og lett sammen med kremen.
Så da håper jeg at det smaker og at du blir fornøyd med denne varianten av potetsalaten til grillmaten, om du da prøver min selvkomponerte versjonen av potetsalat.
Jeg tilsatte hverken gressløk eller vårløk i salaten men det smaker sikkert godt med det også.
Så dette var altså en av rettene som vi spiste på bursdagen min. Hvis du har lyst til å smake på bursdagkaken min så finner du den under her.
Det er en fantastisk god kombinasjon mellom Tiramisú og bløtkake, den er enkel å lage og får alltid ros.
❤️