Piemonte og Torino 1-5 juni 2023

Bli med kokka på mat og vintur til Piemonte i juni.

Piemonte og Torino 1-5 juni 2023

De fleste kjenner kanskje til Piemonte for sine mange viner og trøfler, men PIEMONTE er så mye mere, og det er ikke så mange som kjenner til Torino.
De fleste tenker på Torino som en grå og trist industriby.
Men visste du at Torino er Italias første hovedstad? Det var her Italias grunnlov ble til, det var her kongen bodde på slottet som ligger midt i sentrum og med 17 km arkader for at de kongelige ikke skulle bli våte på sine spaserturer.
Torino er også en av Italias grønneste byer med sine mange parker som ligger langs elven Po, som deler byen i to.

Det var etter krigen at Italia ble en republikk og Torino ble til en typisk industriby med alle sine Fiat fabrikker. På den tiden var byen egentlig noe grå og trist selv med sine majestetiske bygninger flotte plasser. Det var bare det at det var biler over alt og selvsagt var bilene Fiat, Alfa Romeo etc.

Den første ansiktsløftningen fikk byen under olympiaden i 2006. Den andre når alle bilfabrikkene ble flyttet der arbeidskraften er rimeliger. Så nå er Torino igjen blitt en elegant by med gågater og de fleste plassene er blitt stengt for biltrafikk.
Jeg har enda ikke truffet noen som ikke er blitt overbegeistret etter å ha besøkt denne vakre byen.

Derfor ønsket jeg å starte denne turen i Torino, eller rettere sagt så starter turen med en gang du kommer på flyplassen i Milano.

Jeg står å venter på dere i ankomsthallen og vel inne på vår private buss starter vi turen med bobler og litt knask.
Vi kjører gjennom de vakre rismarkene men stopper på en av fylkets flotteste gårder som produserer ris, før vi kommer til Torino.

Visste du at det er her risottorisen kommer fra, og at det er derfor området Lombarda og Piemonte er så berømte for sine risotto?


I Torino skal vi bo i en av de historiske bygningene som ligger litt på sidelinjen av turiststrømmen.
Sammen skal vi oppleve denne byen på italiensk vis som sier seg selv at det blir kultur flettet inn med både tørt og vått.
Du vet sikkert at mat og drikke har en utrolig viktig del av den italienske kulturen. I Norge heter det ‘Uten mat og drikke duger helten ikke’ mens her i Italia er det det rett og slett en kjærlighetserklæring når de spør deg ‘Hai mangiato’ som betyr ‘Har du spist’

I denne flotte byen skal vi bo i to døgn før vi «fyker» videre til vinrankene. Som en «innvielsesfest» starter vi med et cocktailkurs før vi kommer til slottet hvor vi skal bo som også er en vinprodusent.
Vi skal selv lage kveldens middag som vi nyter i hagen, sammen med slottets viner.
Hver og en velger selv om de vil bli med på matlagingen eller om de vil gå en tur eller slapppe av på terassen med et vinglass i hånden.

Vel jeg kan jo ikke røpe alle detaljene på turen men du skal vite at søndagslunsjen blir vi servert på et av fylkets flotteste Michelin restaurant med en vinkjeller som kan pusten fra enhver.
De fleste nordmenn elsker å gå søndagsturer noe som vi også skal gjøre og vet du hvor vi havner etter en times tid? Jo, vi havner direkte i Barolo hvor bussen står å venter på oss for å kjøre oss tilbake til slottet. Og om noen skulle være sultne om kvelden så lager vi en skikkelig god risotto fra bunnen av.

Om denne turen skulle friste er det fremdeles noen ledige plasser siden det desverre har vært noen avbestillinger av personlige grunner.
Det du må huske å pakke ned i kofferten din er gode sko, bukse med strikk i livet og en kjølebag. Ja, for du har kanskje tenkt å ta med deg noen av de ferske mozzarellaer hos produsenten som vi skal besøke på veien tilbake til flyplassen?

For mere informasjon kan du klikke på linken under siden turen går gjennom det noreske reisebyrået BY-K i Oslo som har reisegaranti for at alt skal gå ordentlig og ryddig for seg.

https://by-k.no/mat-og-vin-i-torino

Turen passer for alle siden vi er en liten gruppe, om du så reiser alene, med venner eller familie. Jeg er med som reiseleder eller skal jeg heller si at jeg er med som en del av gruppen siden det vanligvis ender med at jeg fletter nye vennskapsbånd på disse reisene som jeg arrangere.
Som du kanskje vet så er jeg kokk og derfor blir vi servert alle måltidene på forskjellige steder, på forskjellige nivåer for at du skal smake deg gjennom den italienske kulturen. Det er også en av grunnen til at turen ikke er av de rimligste men som sagt du kan la lommeboken bli liggende igjen hjemme siden alt er inkludert, alle opplevelsene, alle måltidene, drikke, transport, overnatting pluss litt til.

Alle turene som jeg legger opp har variasjoner selv om det er i de samme fylkene uten at det blir kopier fra de andre turene som jeg har laget for at de forskjellige turene skal bli så varierende som mulig, alt etter sesongen og hva jeg ønsker at du skal få oppleve. En slags engangsopplevelse.

Jeg setter stor pris på om du vil dele dette innlegget sånn at det når ut til flere.

Jeg arrangerer også private turer, feiringer og firmaturer så ta gjerne kontakt om du ønsker at jeg skal skreddesy turen og opplevelsene for deg.

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Kanelboller, Hasselnøttboller

Kanelboller? Nå skal det bli andre boller med hasselnøtter fra Piemonte!

Tilbakemeldinger fra en mat- og vintur

Hva gjestene ( deltagerene ) skriver om reisene mine.

"Ut på tur aldri sur"

  Det er kanskje ikke så rart heller….med deeeen lunsjen og deeeet landskapet, og deeeeen kirken. Det som er så utroliger er at det……

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top