Følg meg!

Pesche ripiene. Fylte ovnsbakte ferskner

Pesche ripieni, dessert fra Piemonte.

Pesche ripiene. Fylte ovnsbakte ferskner

Det er nå du får tak i de beste fersknene. I Piemonte er ferskner, sjokolade og mandelmakroner en klassiker. Disse fylte fersknene er som den beste konfekt du kan drømme om. Sammen med en iskald….

«Klatt» vaniljeis kan det nesten ikke bli bedre. Dette er kanskje den perfekte desserten etter en av mine menyer med sopp ?

imageKjøp mellomstore og faste ferskner. Vask dem godt. Smør en langpanne eller et ildfast fat med smør. Del fersknene med en skarp kniv godt inn til stenen. Hold fersknen mellom to hender og vri litt slik at den slipper stenen. Ta stenen ut og legg fersknene i formen med snittflaten opp.

image

Legg en liten kule av fyllet i grupen på fersknene.

image

Form flere små kuler av fyllet som ble igjen og trykk dem litt flate…..akkurat som du gjorde da du lekte med plastelina…..eller heter det pongo i dag ? Hvis de klistrer seg litt til hendene dine tar du bare litt mandelmel på hendene.

image

Strø mandelflak på toppen….hvis du vil ! Da ser de litt penere ut…..for selvsagt skal øyet ha sin del i måltidet. Selv om ikke dette er en av disse perfekte mesterverkene som man kan bli servert på forskjellige steder nå til dags. Nei, dette er en dessert som faktisk smaker bedre enn den ser ut som !

image

Sett dem inn i en varm stekeovn med over og under varme. Men ikke varmluft, sett formen på nest nederste rille i ca. 20 min. til du ser at fyllet hever seg litt. La de avkjøles litt i formen før du tar dem forsiktig ut. Du vil nå se hvordan fyllet har fylt fersknene. Fyllet kan virke tungt og mektig men den friske smaken fra fersknen får den til å nå himmelske smaker ! Kanskje litt overdrevet, men jeg synes de er kjempegode og elsker dem. Hvis jeg ser at de står på en dessertmeny, velger jeg alltid dem……hvis jeg orker og ikke allerede er mett ! Bare se på denne himmelske sødmen, får du ikke lyst til å smake……prøv a vel ! Dekke schvanskjeli schønner’u ! ( skriver med munnen full av fylte ovnsbakte ferskner. Mmmmmmm  )

image

Det perfekte » ekteskapet, samboskapet, vennskapet» eller hva du vil kalle det. Passer som hånd i hanske ( hva det har med ekteskap, samboerskap eller vennskap vet ikke jeg. Men det er jo slik det heter» Hånd i hanske» ) Fylte ovnsbakte ferskner og vaniljeis.

image

Det skal ikke så mye mere til for å gjøre dagen fargeglad.

image

Handleliste for 6 porsjoner :

  • 125 gr. Mascarpone
  • 30 gr. Amaretti (Mandelmakroner)
  • 1 eggeplomme
  • 1/4 dl melk
  • 50 gr. Brunt sukker
  • 70 gr. Malte mandler eller mandelmel
  • 20 gr. Kakao ( uten sukker )

Bland sukker og mascarpone, tilsett mandelmel og de knuste mandelmakronene. Sift over kakao og rør. La det gjerne stå i kjøleskapet et par timer eller til dagen etter. Da stivner den litt og er lettere å håndtere uten at du blir alt for klissete på hendene dine.

Hvis du synes at dette ser kronglete ut kan du enten bruke hermetiske ferskner eller du kan bake denne kaken  av omtrent de samme ingrediensene.

https://carolinesgourmet.no/5-minuti-5-minutter-10/

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Rissalat, Insalata di riso.

En italiensk klassiker på menyen til helgen?

En rett…..tre retter. "Un piatto…..tre piatti"

En rett som kan bli forvandlet til tre forskjellige retter. Det hele begynner med en delikat risotto med …….

Focaccia med poteter

For en potetelsker må jo dette nesten være som å være i himmelrike?

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen