Peperoni arrostiti, Grillet paprika

Grill eller stek hele paprika for noen utrolige smaker.

Peperoni arrostiti, Grillet paprika

Noe man nesten alltid får servert i Piemonte er blant annet “grillet paprika” Litt vannskelig å oversette på norsk siden de blir stekt eller “grillet” direkte på flammen fra gasskomfyren. Men du kan godt gjøre det i……..

Stekeovnen din. Det lukter Italiensk sol og sommer og smaken er helt unik.

Skal du grille i kveld? Sleng et par paprikaer på grillen, når de er ferdige stekte som på bildet under, pakk dem inn i aluminiumsfolie istedenfor plastposen. Fortsett som jeg forklarer deg her. Og vips så har du en rett klar i morgen uten at du behøver å tenke så mye…..i sommervarmen!

Jeg tok to store italienske paprikaer, de er større og mindre perfekte enn de hollandske både i fargen og fasongen. De smaker SOL, de andre kan vi få hele året rundt!

image

Sett ovnen på 200 C med over og undervarme, legg paprikaene på et ildfast fat, la de bli litt brent, snu dem en gang slik at de blir stekt overalt. Det tar ca 30 min, de skal til slutt se ut som de på bildet under.

image

Ta dem ut av stekeovnen og legg dem direkte i en plastpose

image

Knyt igjen plastposen og la dem hvile en halvtimestid

image

Dette vil gjøre det enklere for deg å få dratt av skinnet. Den varme dampen  gjør at det sklir lett av. Hvis du lar de bli kalde uten å gjøre dette, er det vannskeligere å få av skinnet. Nå kan du åpne posen og du vil se hvor mye vann som det har formet seg.

image

Ta vekk skinnet. Ikke gjør det under rennende vann som mange gjør for da mister du den intense smaken. Pass på at du får vekk alle frøene også.

image

Nå legger du dem i en “scolapasta” ( husker ikke hva det heter på norsk!) Å joooo, det heter dørslag?  La det stå en god stund til alt “vannet” har sivet ut.

image

Når de har gitt fra seg all overflødig væske, legger du dem på kjøkkenpapir slik at de blir ordentlig tørre.

Skjær dem opp i strimler og legg dem i en skål hvor du har litt jomfruolivenolje, nå legger du dem lagvis med litt salt, tynne skiver av hvitløk, oregano og mere olje.

image

Server dem slik som de er eller lag “Bruschetta” ristet landbrød og legg dem på toppen.

Tips: lag en ekstra stor porsjon, for med disse kan du fly videre med fantasien din,

Mozzarella, grillet paprika og aubergin, "salsatonnata" basilikum, tomat og kapers.
Mozzarella, grillet paprika og aubergin, “salsatonnata” basilikum, tomat og kapers.
Grillet paprika, tomat, salte ansjoser, krem av confitsitroner og kapers
Grillet paprika, tomat, salte ansjoser, krem av confitsitroner og kapers

 Eller bruk dem for en mer intens smak i “sofritto’en” da kan du også bruke olivenoljen som de har ligget i. Det er helt idiotisk å kaste det med alle de fantastiske “skattene”

“Rosso di sera, bel tempo si spera “

Når himmelen er rød om kvelden bli det fint vær dagen etter!

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

"Carciofi" Artiskokker

Det er høysesong på artiskokker nå, og prisen er gått  ned, så da er det bare å sette i gang. Her kan du se hvordan jeg…..

Champagne, prosecco og mørnet kjøtt. Carne frollata, Champagne e prosecco

Søndagslunsj på landet med sprudler og mørnet kjøtt.

Julepresang

Italiensk kokkekurs online, årets julegavetips.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top