Paté, auberginpostei

Hold deg fast, smakssansene mine begynte å lure på om det var leverpostei.

Det er sommer, sol og høysesong for auberginer.
Denne  gangen endte det med en postei eller paté som det kanskje heter?

Og vet du hva? Hold deg fast, smakssansene mine begynte å lure på om det var leverpostei, om jeg hadde lurt inn kjøtt på en eller annen mystisk måte. Men neida, denne er helt vegeteriansk uten kjøtt, aroma, farge og mye av det andre som gjerne blir tilsatt for å få mere smak på vegetariske retter.
Du må for all del ikke tro at dette er noe triste smakløse greier som bare en vegeterianer tar til takke, jeg er bomsikker på at den vil falle i smak av de fleste ( les alle )

Oppskriften som er min egen selvkomponerte er en STOR porsjon, derfor kan du godt halvere den eller noe mindre.

Auberginpostei, Paté
  • 5 store sorte auberginer á ca 450 g
  • 2 løk
  • 250 g ricotta
  • 2 dl fløte
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 egg
  • 70 g revet Parmigiano
  • 1 tsk hakket eller tørket Miriam
  • salt og pepper

Vask auberginene og legg de på en stekebrett dekket med bakepapir. Sett brettet inn på nest nederste rille på 180 grader med over og undervarme i ca 50 min.

I mellomtiden hakker du løken fint opp og steker den myk og blank i 3-5 ss Jomfruolivenolje.


Dytt løken litt til side, tilsett smør sammen med hakket hvitløk. På denne måten vil du ha full kontroll av at hvitløken ikke blir brent, som gjør at smaken blir altfor dominerende.

La auberginen avkjøle seg litt før du åpner de på langs med en kniv og graver ut «innmaten med hjelp av en skje.

Tilsett auberginen i stekepannen sammen med løken og fortsett å stek til all overflødig væske har fordunstet.

Ha alt over i en bolle sammen med ost og egg og rør godt. Smør en pateform eller bruk formen du bruker til formkake. Jeg fórer alltid formen med bakepapir for at jeg skal være helt sikker på at den ikke blir hengende fast på bunnen av kakeformen og som vil gjøre at posteien forvandler seg til «plukkfisk»

Sett stekeovnen på 180 grader med over og undervarme Strø litt revet Parmigiano på toppen.
Steketid ca 40 min til den er gylden. Den vil være «løs» i fisken når den er varm, derfor lar jeg den avkjøle seg i formen.
Den holder seg fint i kjøleskapet 3-4 dager derfor har du både en forett til gjestebudet og pålegg dagene etter.

❤️

 

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Carolines tredje hjørnet av Norge. Il terzo angolo della Norvegia di Caroline

Ferden går lydløs videre i den elektriske bilen til Gina mot nye eventyr, denne gangen rett i matfatet til Bjørn Hettervik. Il viaggio continua….silenziosamente nell’auto eletrica della Gina, direttamente in cucina da Bjørn Hettervik.

"Torta di mele" Eplekake

Ingredientene er de samme……mens fremgangsmåten, og sluttresultatet fikk til og med epletrærne til å bli skjelvende i……røttene

Risotto med paprika, tomater og rosa pepper

En skinnende kjøttfri risotto med gule tomater, gul paprika og rosa pepper.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top