Følg meg!

Pasta con broccolo romanesco

Når nok er nok…ja da er det faktisk nok,  folkens. Er du lei av å skli på ribbefettet mens du prøver å…

Pasta con broccolo romanesco

Når nok er nok…ja da er det faktisk nok,  folkens. Er du lei av å skli på ribbefettet mens du prøver å dytte den største kalkunen du noen gang har sett, inn i ovnen, som er for liten. Pust ut for her kommer….

Dine reddende grønne engeler…..Grønnsakene….hadde du kanskje glemt at det finnes grønnsaker bortsett fra surkålen, rødkålen og potetene midt i Julestria. Vel vi er som sagt i begynnelsen av Januar….og lei av all denne fete maten, men vi vil heller ikke bli sittende å gomle på noen kalde smakløse salatblader for å ha god samvittighet ! Prøv denne enkle pastaretten med brokkolien som «stammer» fra Roma, og som har kledd seg ut som et juletre.

imageHandleliste for 4 personer :

  • 1 Brokkoli Romanesco
  • 1 hvitløkbåt
  • en liten bit Chili
  • 4-5 ss ekstrajomfruolivenolje
  • Ansjosfileér eller revet Parmasanost
  • 400 gr. Pasta
  • saften fra 1/2 Sitron

Sett over en stor gryte full av vann for pastaen. Mens du venter på at vannet koker renser du «juletreblomkålen» Skjær vekk midten som er det hardeste, men ikke kast den. Bruk den til en grønnsakskraft til blomkålsuppe. Del «juletreet» i små buketter.

image

 

Hell oljen sammen med den pressete hvitløken og chilien i en wookpanne på svak varme.

image

Pass på at ikke hvitløken brenner seg, derfor bruker jeg veldig svak varme og tar pannen vekk fra platen når jeg kjenner hvitløken som pirrer i nesebolene……like før den blir gylden. I mellomtiden koker kanskje vannet i den store gryten ? Salt vannet og legg i pastaen din, jeg brukte en pasta som trengte ganske lang koketid. Derfor ventet jeg fem minutter før jeg tilsatte de små «juletrærne» i gryten sammen med pastaen. Når pastaen er ferdigkokt, eller fremdeles litt hard (al dente ) heller du den forsiktig over i et dørslag med en bolle under. Ikke vær for hardhendt siden det ikke skal bli juletrepureé ut av dette. Tilsett pastaen og «blomkålen» i wokpannen din sammen med en kopp av kokevannet som du har har i bollen under dørslaget.

image

Du synes kanskje det er mye «vann» men etterhvert at du «hopper» alt sammen over sterk varme vil du se at væsken tilslutt forvandler seg til «krem». Det er pastaen som «gir» ifra seg gluten. Jeg måtte faktisk tilsette en halv kopp til av kokevannet. Hvis du ikke klarer å «hoppe» pastaen må du røre veldig forsiktig. Klarer du å se «kremen» som har dannet seg rundt og oppå pastaen?

image

Da er det bare å legge pastaen på tallerknene og servere. Legg gjerne noen ansjosfileer på toppen.

image

Hvis du tenker som så….»Hvorfor i allverden tilsatte hun ikke ansjosene sammen med hvitløken og chilien for at de skulle «smelte» og gi i fra seg all smaken»? Det har du helt rett i, for da får du en fantastisk smaksopplevelse. Men det er ikke alltid alle som liker ansjoser, derfor serverer jeg denne pastaen med ansjosfileene i en skål og i en annen skål legger jeg revet Parmasanost. Da kan enhver bestemme selv hvordan de vil ha den uten at de som ikke liker ansjoser rynker misfornøyd på nesen. Kanskje det til og med er en luring som vil ha både ansjos og parmasan !

Tips til deg som ikke er så glad i hvitløk, eller skal på et møte i morgen…..uten å bli sittende alene på møtet. Ikke press hvitløkbåten, legg den hel i oljen sammen med chilien og varm det opp som jeg forklarte deg ovenfor. Ta den ut av wokpannen før du tilsetter pastaen.

Vil du ha et «friskt pust» i pastaen tilsetter du saften fra en presset sitron i oljen, akkurat før du «slenger i» pastaen.

Denne retten «speiler» fargenyansene av  morgenturen jeg gikk med Stella i dag tidlig.

image

Med rim i gresset, akkurat som revet parmasan over «Juletrepastaen»

image

 Får du ikke tak i denne brokkolien….som jeg desverre ikke vet hva heter på norsk, kan du bruke vanlig brokkoli.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

«Arrosto dì coniglio»

Grytestek av kanin….hvis du ikke får tak i det kan du bruke kalv, okse eller…..

Den italienske søndagskaken! La torta della domenica

Jeg har fortalt deg mange ganger om den italienske søndagslunsjen. Men har jeg noen gang vist deg en italiensk søndagskake som denne…..

Carolines PepperkakeTiramusú. Tiramisù natalizio

Tiramisú med pepperkaker og nyttårsmeny

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 hendelser på “Pasta con broccolo romanesco”

    1. Tusen takk for kjempe positiv tilbakemelding og at du fortalte meg hva den heter på norsk. Håper det smaker Knut. Ha en fiiiin dag 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen