Følg meg!

«Parmigiana di zucchine» Ovnsrett med squash

Hvorfor ikke bare bytte ut auberginene i Parmigiana di Melanzane med squash? Ja, hvorfor ikke ?

«Parmigiana di zucchine» Ovnsrett med squash

En av mine favoritt retter er «Parmigiana di melanzane». Men hva med å lage den med ……….

Squash. For å bli sittende igjen å lure på hvilken jeg liker best. Vel, du kan jo prøve selv for fremgangsmåten er den samme, eller egentlig er det raskere å lage squash utgaven. Skjær squashen på langs i ganske tykke skiver ( da går det fortere ) Legg dem i en varm tørr stekepanne, etter ett minutt strør du litt salt på skivene sammen med noen gode dråper olivenolje.

image

Etterhvert som de får farge snur du dem for så å legge dem over på en tallerken når de er ferdig stekte på den andre siden. I mellomtiden lager du tomatsausen i en gryte. Den putetrer i vei mens du fortsetter med squashen.

Etter at du har revet parmasanosten og skåret mozzarellaen i skiver, kan vi begynne med «puslespillet». Akkurat som her :

Parmigiana di melanzane

Legg litt tomatsaus i bunnen av en ildfast form, mine langpanner var for store så jeg brukte en oval salatbolle. På undersiden av bollen stod det at den var ildfast. Se alltid på bunnen av boller og fat før du setter dem inn i ovner, mikrobølgeovner og frysere.

image

Legg et lag med de stekte squashskivene på toppen.

image

Så legger du et par skjeer med tomatsaus på toppen, som du smører utover. Strø over en topped spiseskje med revet parmasan.

image

Del mozzarellaene i to hvis de er små, eller i skiver hvis de er store. Eller du kan bruke gauda som gir retten en mykere varient.

image

Slik fortsetter du lag på lag til du er kommet til det siste laget av squashen. Da dekker du det hele med resten av tomatsausen ( eller hold av litt til middagen i morgen «Spaghetti al sugo di pomodoro» spaghetti med tomatsaus. Så strør du revet parmasan på toppen og til slutt mozzarellaen.

image

Sett formen inn i en varm stekeovn på 200 C, over og undervarme men uten varmluft. La den stå inne en halvtimes tid til du ser at det «bobler» og overflaten bruner seg.

image

( Jeg var så heldig at jeg hadde squash blomster som jeg brukte for å dekke det hele som et slags naturlig lokk.

image

Du kan dekke retten med filo pasta hvis du vil. Da blir den rett og slett KNASENDE god…..på alle måter. Eller stek den akkurat som den er, sånn som jeg gjør med «Parmigiana di melanzane»

image

Jeg serverte min sammen med hjemmebakte rundstykker ! ( bakeren rundt hjørnet lager de beste rundstykkene du kan drømme om ) Og med en salat av cherry tomater og bladsalat. Som dressing blander du sammen 2 ss chevre med 1/2 ss sennep, 1 ss bringebæredikk ( eller annen edikk ) 1 tsk sukker, 1/2 tsk salt og 1/2 dl jomfruolivenolje ( eller den oljen som DU foretrekker )

image

Alle kommer til å elske det ( håper jeg i allefall! ) og blir det noe igjen, som det sikkert ikke blir. Men siden denne som jeg hadde laget var litt for stor for oss, det var jo bare Maurizio og jeg som skulle spise. Dagen etter satte jeg en stor gryte med vann til koking mens jeg tok frem wokpannen min. Der la jeg tomatsausen som var blitt igjen fra i går sammen med «Parmigiana di zucchine» og varmet det sakte opp. I vannet som kokte tilsatte jeg salt før jeg helte i 180 gr. Paccheri. Paccheri er svære sylinder omtrent så store som fyrstikkesker når de er kokt. Jeg var ikke spesielt begeistret for dem i begynnelsen, men jeg har lært meg å sette pris på dem nå…..Akkurat som om du behøver å lære å sette pris på den italienske maten, den som er så god. Men det har litt med hva man vokser opp med, da jeg vokste opp i Norge spiste vi Sopps spaghetti hvis vi skulle spise «pasta». Jeg ante ikke at «pasta» betydde alle slags typer og former av «spaghetti» For meg var det spaghetti e basta ! Nå elsker jeg mange forskjellige former for pasta, og disse tjukke svære «paccheri» blander seg som bølger i sausen, som synger i fryd ! Det var faktisk så godt at jeg fikk ikke tatt bilder av retten før den «forsvant» så du får nesten nøye deg med det som ble igjen i panna……som sikkert kommer til å forvinne i løpet av natten.

image

❤️

Bare vent til svigermor får nyss på at du «forer» opp hennes elskede «stakkars» sønn bare på grønnsaker. «Det var det jeg visste, det var bedre at han hadde giftet seg med datteren til byens slakter….da hadde han iallefall fått servert en skikkelig kotlett i stedenfor dette kaninforet!» Dette var hennes tanker hun helt til hun ble servert denne retten da hun kom på søndag til lunsj.

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen