Nå kan jeg endelig rope Hurra, du aner ikke hvor jeg gleder meg til denne turen som jeg har skreddesydd i sammarbeide med reisebyrået ByK i Oslo for Trines Matblogg.
Det hele startet med at det tikket inn noen meldinger i november fra Cathrine at Trine Sanberg kunne tenke seg å arrangere en tur til Parma våren 2022.
Maurizio og jeg hadde enda ikke hatt ferie og egentlig var tanken å reise sydover mot Toscana for så å havne i Puglia. Men selvsagt ble planene forandret siden jeg jo måtte spise meg gjennom området rundt Parma, besøke forskjellige produsenter, hoteller, B&B og alt det som skal til for å skreddesy en tur hvor mat og råvarer har hovedrollen. Men også fordi at jeg vil at turen og opplevelsene skal være akkurat sånn som jeg selv hadde ønsket at turen skulle være om det var meg selv som meldte meg på.
Selvsagt kunne jeg brukt Internett med all den informasjonen som man finner der, kontaktet turistinformasjon og lokale guider for å legge opp turen.
Men det ville ikke bli det samme og jeg ville heller ikke turt å være ansvarlig for valg av de forskjellige stedene, restaurantene og produsentene som vi skal besøke.
Derfor endte vi på ferie i Emilia Romagna noe som hverken Maurizio og jeg hadde noe i mot…ikke Stella, hunden, vår heller for den saks skyld.
Etter å ha utelukket noen steder og restauranter og lagt til andre på programmet, med skisser og tanker som fløy via Mail frem og tilbake til Cathrine hos ByK var turen og programmet endelig i boks og klar for den siste vurderingen fra Trine.
Jeg må innrømme at det ikke har vært bare bare å få solgt denne turen.
Vi har hatt mye motvind siden vi var midt oppi en pandemi og om ikke det skulle være nok så kom krigen i tillegg som gjør at mange er usikre på om man faktisk skal reise i disse tider.
Prisen har sikkert også gjort at mange har holdt litt igjen siden dette ikke er en rimelig tur.
Men om du ser nøye på disse turene vil du også se at ALT, absolutt alt er inkludert.
Man kan faktisk la lommeboka bli liggende hjemme. Mange turer er lagt opp ved at man har noen frie måltider og at de fleste andre blir servert på hotellene hvor man bor. Alt dette ville ha hjulpet oss med å kunne sette en rimeligere pris. Men det var ikke en sånn tur noen av oss tre ønsket at det skulle bli.
Ikke for det at det er noe galt i å spise på hoteller eller å ha frie måltider. Men vi ønsket at alle måltidene skulle være unike smaksopplevelser på forskjellige steder fra det enkleste og opp på høyt nivå som er avsluttingsmiddagen på en Michelin stjerne restaurant.
Sammtidig ønsket vi å besøke «små» produsenter hvor hjerte banker, hvor dyrene og råvarene blir respektert og hvor det kan være vannskelig for en «vanlig turist» å finne eller å bli motatt.
Som sagt så har det tatt sin tid før jeg endelig fikk vite at alt var klart og at jeg kunne pakke snippsekka mi og gjett om jeg gleder meg til å møte Trine og de andre deltagerene på flyplassen i Milano 12 mai 2022?
Vi skal starte turen med bulder, bras og sprudler mens vi kjører i retning Parma.
Og siden flyet ankommer ved 10-tiden så begynner opplevelsene allerede etter en times tid.
Det samme gjelder den siste dagen. Med avreise om kvelden får vi god tid til den siste lunsjen og den siste kulturelle opplevelsen, nesten som om det skulle vært en dag ekstra.
Jeg vet at det fremdeles er et par flyseter ledige om du også skulle få lyst til å være med på turen. Vi blir en liten gruppe for at turen skal bli ekstra hyggelig sånn at vi omtrent blir som en sammensveiset vennegjeng også for de som reiser alene.
Det blir ingen som blir sittende alene i en krok mens skravla går på den andre enden av bordet.
Da setter jeg meg bare sammen men de i kroken og siden også jeg reiser alene.
Det som er viktig på disse turene er å ikke pakke kofferten stappfull siden man trenger «litt» plass for det som man ønsker å ta med seg hjem i kofferten.
Og siden det er like før 17.Mai så er det jo like greit å tenke på menyen når man er i skinkene og ostens paradis.
Ja, til og med desserten får du med deg hjem. For har du noen gang smakt jordbær med en aceto balsamico som er 25 år gammel?
Jeg tror faktisk at du aldri kommer til å spise jordbær uten når du først har fått smakt og fått smaken. Men vær obs det er lett å bli hekta og bli litt kresen når det gjelder edikker og aceto balsamico.
Vi skal selvfølgelig også på kokke/matkurs hvor vi lager noen lokale retter som kommer til å bli en gjenganger på sitt eget kjøkken.
Til sist vil jeg igjen takke Cathrine hos ByK for at hun stoler fult og helt på meg med mine ideer og valg av de forskjellige stedene. Jeg vil også takke Trine fir at hun igjen ønsket at jeg skulle arrangere og legge opp en ny tur for henne i et nytt fylke med nye matopplevelser.
Oj, jeg holdt på å glemme den siste tingen, det som Kari sa på under den siste middagen på turen som vi hadde til Liguria « man burte ha med seg bukser med strikk i livet» Hvorfor kan du vel tenke deg selv siden dette er en mattur uten at det for det vil gjøre deg matlei….heller det motsatte.
❤️