Jeg elsker pannekaker og siden det er fort gjort å lage så er de perfekte om det kommer uventede gjester på besøk eller om du har lyst på noe godt. De fleste av oss har egg, melk, hvetemel, smør og sukker på spiskammeret
- 3 egg
- 5 dl h-melk
- 3 dl hvetemel
- 3 tsk sukker
- 1 knivsodd salt
- Smør til steking
Bland sammen sukker og egg og halvparten av melken. Tilsett hvetemelet, rør godt og tilsett resten av melken. Røren skal være tynnere enn en vaffelrøre.
Smelt 1 tsk meierismør i stekepannen som du lar smelte før du har en øse med røren i.
Det finnes mange forskjellige variasjoner, varianter og oppskrifter. For ikke å snakke om alt det man kan bruke som fyll. Jeg glemmer aldri den som vi serverte på en restaurant i Oslo. Det var en litt tjukk pannekake med mandelflak i røren. Etter at pannekaken hadde avkjølt seg pakket vi inn iskrem og litt fruktsalat før vi satte fyr på hele greia!
Eller rettere sagt så heter jo det å flamberer. Finnes det fremdeles steder som flamberer eller er det blitt for gammeldags?
Min favoritt er nok med skogens blåbær.
Men siden det ikke er sesong for blåbær ennå så pleier jeg å bruke jordbær ved at jeg bare knuser de med en gaffel og blander de i en liten bolle med sukker og serverer vaniljeis ved siden av.
På denne måten kan hver og en forsyne seg og velge sin egen versjon.
Jeg foretrekker at pannekakene er syltynne og med denne røren er det ganske enkelt. Hell litt under en øse i stekepannen og roter stekepannen sånn at røren dekker hele pannen.
Husk at den første pannekaken omtrent alltid blir mislykket men den er perfekt som smakstest.
Ved siden av stekepannen setter du en tallerken hvor du lemper pannekakene over etterhvert som de er ferdigstekte. Husk at disse pannekakene skal være tynne.
❤️