Ovnsbakt gresskar og auberginer med hummus

Farlig godt med ovnstekt gresskar og aubergin.

Ovnsbakt gresskar og auberginer med hummus

Høsten er kommet og det triller gresskar inn av kjøkkendøra fra nabolaget. Denne gangen lagde jeg noe farlig godt med ovnstekt gresskar og aubergin.

Vask gresskaret godt ( siden du også skal spise skallet ) og del det opp i skiver eller båter.
Det samme gjorde jeg med aubergin men du kan godt bruke blomkål, brokkoli eller andre sesongens grønnsaker.

Legg grønnsakene på stekebrettet, gjerne med bakepapir under for å slippe å stå der å gnukke og gni for å få stekepannen/brettet rent igjen!

Sett ovnen på 200 grader med over og undervarme, men uten varmluft.

Hell olivenolje på toppen av skivene av gresskar og terningene av auberginen og strø over salt.

Jeg bruker «BARE» ekstra vergine olivenolje til alt jeg lager, baker og steker. Det eneste unntaket er når jeg frityrsteker, da bruker jeg en nøytral olje uten lukt og smak.

Vend gresskar og aubergin sånn at det er olje og salt overalt.

Sett stekepannen/ brettet inn på nest nederste rille i ca 30-40 min. Det skal bli godt stekt.

Dette er noe av det beste jeg vet….akkurat nå og det passer perfekt sammen med hummus. Som kanskje ikke akkurat er så veldig typisk italiensk…..men hva gjør det når det er snakk om noe som er enkelt å lage og kjempegodt.

Oppskriften min på hummus finner du her : https://carolinesgourmet.no/hummus-og-middag-med-venner/

Jeg delte gresskar og aubergin i biter…..ikke for store og ikke for små og la de på toppen.

Jaggu meg dumt at det er torsdag i dag…..hadde det vært fredag så hadde det vært perfekt sammen med en øl!

Sett gjerne skålen med hummus på bordet sammen med en tallerken av de ovnsbakte grønnsakene. Jeg kan vedde på at alt forsvinner på et blunk.

Det kan være at du reagerer ved at det ser brent ut men husk at både skallet på aubergin er sort og skallet på gresskaret var mørke grønt.
Jeg strødde noen sesamfrø på toppen da jeg serverte.

Jeg pleier alltid å lage flere retter mens jeg først er i gang. Derfor kokte jeg ekstra mange kikerter som skal bli til en kikertsuppe i morgen.
Jeg lagde også en currygryte med bare grønnsaker. En gryterett er alltid bedre dagen etter når den får «satt» seg pluss at jeg da kan tilsette kylling ved at jeg steker strimler av kylling i stekepannen og tilsetter i curryen når jeg varmer den opp….. på lørdag ( da slipper jeg å tenke på hva jeg skal lage på lørdag og vil ha hele dagen fri for å kunne farte litt rundt.
Risen som blir til overs steker jeg og blander inn stekt kjøttdeig og de stekte grønnsakene…..om det blir noe igjen.
Vips…visp…jeg har flere middager klapper og klare til helgen mens jeg tar med meg Maurizio på en «reise» til India rundt middagsbordet.

Jeg vet at det har vært stille fra meg her i bloggen i lang tid….alt for lang tid og det av personlige grunner med alvorlig sykdom i familien.
Derfor har jeg vært nødt til å prioritere tiden og livet mitt på en annen måte.
Men jeg vil forsikre deg om at jeg nå kommer igjen, både med oppskrifter, artikler, historier og sist men ikke minst så vil jeg igjen starte med de italienske matlagingskursene på zoom meeting. Det blir forskjellige retter, kaker, desserter og bakst.
Jeg vil lage en kalender neste uke med de forskjellige kursene på bestemte datoer men husk at det også kan komme PopUp kurs i weekenden.
Samtidig kan du også bestille privat kurs hvor det bare er dine kjente, venner, familie, kollegaer etc som er med på kurset. Det kan være en bursdagsfeiring, et julebord eller en kveld dere har lyst til å gjøre noe sammen selv om dere er spredd rundt på alle kanter uten mulighet til å møtes ….men dere vil altså møtes på kjøkkenet mitt, lage de samme rettene som dere nyter « sammen» på hvert deres kjøkken.
Det er maks 8 deltagere på hvert kurs for at alt skal gå ordentlig for seg og for at jeg kan kunne svare på spørsmål underveis og eventuelt hjelpe til om noen sitter fast.
Du kan også gi bort et matkurs i gave ved at jeg sender deg et gavekort som du selv trykker og pakker inn sammen med en slikkepott, gryte, forkle eller noe lignende. Du kan også videresende gavekortet til mottakerens siden jeg skriver de for hånd med mottakerens navn.

❤️

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

"Paccheri ai formaggi con rucola"

Januar er måneden hvor Julen blir feiret i musehullene. Hvis du da ikke gjør som meg…..Januar blir feiret rundt middagsbordet med….

Carolines plommekake. Torta di prugne

Ovnsbakte plommer er perfekte til så mangt også til en plommebløtkake.

Crudo di baccalà Klippfisktartar

I går lå det en pakke å ventet på meg i postkassen. Avsenderene er 15 glade og fornøyde gjester som jeg hadde servert en typisk italiensk lunsj til i Lavagna. Så i dag byr jeg Sibirgressløkoljen fra Nordlysmat opp til dans med klippfisken som kavaler. “oppvarmingen” er så enkel og går så fort at du…

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top