Har du lyst til å lage middag sammen med meg på kjøkkenet mitt i Piemonte eller Liguria?
Her kommer en ny kalender over kursene som jeg vil holde fra onsdag 3 mars til onsdag 12 mai. På denne måten har du full oversikt og har mulighet til å planlegge i god tid.
For å unngå smitte møtes vi på zoom meeting med direktesending.
Vi lager middagen sammen fra bunnen av uten noe juks eller hokuspokus, jeg på mitt kjøkken og du på ditt. For at alle skal klare å følge med og for at jeg skal ha mulighet til å hjelpe dere om det er noe dere ikke skjønner blir det maks 8 personer minimum 3 personer.
Det er forholdsvis retter fra Liguria siden det var der jeg var kokk på egen restaurant i 15 år men selvsagt tar vi noen stikkturer til andre fylker.
Her har dere full oversikt over matkursene som jeg holder på zoom meeting. På denne måten har dere bedre tid til å planlegge og se om det er noe som frister.
Jeg har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger fra kursdeltagerene og den fineste stjernen i boken fikk jeg i går av Kjersti som allerede hadde vært med på et av mine kurs
‘Jeg lager omtrent aldri mat siden det nesten aldri smaker og blir vellykket, jeg føler meg veldig usikker når det gjelder matlaging. Du forklarer så godt og hjelper til om det er noe som jeg ikke forstår eller henger igjen. Alt vi lager er kjempegodt og du får meg til å føle meg som en Dronning på kjøkkenet mitt.’
Om dere skulle ha noen spesielle ønsker av retter, bakst eller kaker så send meg gjerne en melding. Hvem vet kanskje jeg kan luke inn et matkurs med akkurat det som du ønsker å lage.
Du kan også bestille private kurs ved at dere f.eks er en vennegjeng som vil møtes sammen rundt kjøkkenbordet mitt. Da blir det bare dere som møtes på kjøkkenet mitt uten at noen andre har mulighet til å melde seg på. Jeg takker for meg når alle er ferdige og setter seg til bords sånn at dere kan fortsette kvelden sammen mens dere nyter middagen som vi har laget hver og en på sitt eget kjøkken.
Trenger du vintips så hjelper jeg dere gjerne med det. Jeg er ikke sommelier men jeg liker å nyte et glass vin til maten.
Hvis dagene og klokkeslettet ikke passer hadde jeg blitt veldig takknemlig for tilbakemelding om når det passer best for deg.
Onsdag 24 februar kl 17.30
Gnocchi di patate con pesto genovese e Torta di verdure
Potetputer med basilikumpesto og tradisjonell grønnsakspai fra Liguria
Onsdag 3 mars kl 17.30
Polenta con spezzatino, focaccia con cipolle e Fritelle di mele
Maisgrøt med italiensk kjøttgryte med friske urter og tomat. Focaccia med løk og innbakte frityrstekte epleringer
Søndag 7 mars kl 12.30
Ragú della domenica con tagliatelle fatto in casa e crostata
Søndagsmiddag med fersk pasta, kjøttragú og italiensk mørdeigsterte
Lørdag 13 mars kl 19.00
Risotto con Peperoni e diversi stuzzichini
Risotto med Paprika og forskjellige småretter.
Fredag 19 mars kl 18.00
Torta pasqualina e Arrosto di maiale al latte con patate al forno
Tradisjonell påskepai fra Liguria, svinestek i melk og ovnsbakte poteter.
Onsdag 24 mars kl 17.30
Colomba pasquale e pasticini
Tradisjonell italiensk søt bakst til Påsken
Tirsdag 30 april kl 17.30
Verdure ripiene e focaccia genovese
Fylte ovnsbakte grønnsaker og focaccia fra Liguria
Onsdag 7 april kl 17.30
Pasta fresca con sugo di cozze e Torta di ricotta
Fersk pasta med blåskjell og italiensk ostekake
Onsdag 14 april kl 17.30
Pasta cacio e pepe e Parmigiana di Melanzane
Spaghetti med ostesaus og pepper og ovnsrett med auberginer, tomater, parmasan og mozzarella
Torsdag 22 april kl 17.30
Saltimbocca alla romana con patate al forno e Peperoni grigliati
Storfe med skinke og salvie, ovnsbakte poteter og grillet paprika
Fredag 30 april kl 17.30
Focaccia genovese og mine versjoner av caprese
Focaccia fra Liguria og mine egne versjoner av tomater, mozzarella og basilikum
Onsdag 5 mai kl 17.30
Pasta ripiena di magro con sugo di salmone affumicato e girelli di salmone affumicato
Pasta fylt med grønnsaker og ost dekket med en saus av røkelaks og røkelakssnurrer.
Fredag 7 mai kl 17.30
Arrosto alla ligure con patate al forno e Pomodori confit
Grytestek fra Liguria med ovnsbakte poteter og tomater
Onsdag 12 mai kl 17.30
Mozzarella in carrozza e Insalata caprese
Frityrstekte ostesmørbrød med salat av tomater, mozzarella og oliven
Jeg kommer også til å arrangere andre matkurs i helgen som vil forgå på to språk sånn at både italienere og nordmenn kan melde seg på og lage middagen sammen. Dette er også perfekt for de som holder på å lære italiensk eller som vil friske litt opp på språket.
Om dere har noen spesielle ønsker innen italienske retter så send meg en bedskjed. Husk at ønsker er til for å bli oppfylt!
For å melde deg på må du enten bruke innmeldingskjemaet under her eller sende meg en Mail.
schoning.caroline@gmail.com
Etter at påmeldingen din er bekreftet ( husk at det er maks 8 plasser på hvert kurs ) sender jeg deg en handleliste, en liste over hvilke kjøkkenutstyr du trenger og om du eventuelt må forberede noe på forhånd, når tiden nærmer seg.
Hvert kurs koster kr. 380.00 og varer i ca. 2 timer som noen ganger kan drøye litt ut siden jeg venter til alle er ferdige.
❤️