Har du noe müsli til overs? Brett noen müslibrød med knasende god skorpe.
Du kan også la deigen heve i kjøleskapet over natten for et nybakt brød til frokosten.
- 8 dl fingervarmt vann
- 30 g fersk gjær
- 2 tsk sukker eller honning
- 100 g grovt rugmel
- 650-700 g hvetemel
- 200 g müsli
- 1 1/2 tsk salt.
Bland vann med sukker og gjær. Tilsett 500 g hvetemel og la kjøkkenmaskinen dure i 5 minutter ( middels hastighet)
Tilsett müsli og 100 g hvetemel, la det dure i 2-3 minutter.
Tilsett resten av hvetemelet sammen med salt og la det dure videre i 6-7 minutter.
Strø hvetemel på toppen av deigen før du dekker den til med et kjøkkenhåndkle. La den heve i 1- 1/2 time på kjøkkenbenken vekk fra direkte varme og trekk.
Strø hvetemel på bordet og hvelv deigen ut.
Vend den lett i hvetemelet uten å kna den med krefter. Del den opp i 5 emner som du bretter. Strø
litt mel på toppen og la de hvile under kjøkkenhåndkle i 20 min. Brett brødene en gang til ( her kan du se hvordan jeg bretter brød
https://carolinesgourmet.no/brodet-mitt-il-mio-pan/ ) Brett de en gang til, heves i 20 min, brett de for tredje gang og legg de direkte på stekeplaten som er dekket med bakepapir.
Heves i ca 1 time under kjøkkenhånkle.
Stekes på nest nederste rille på 220 i 10 min, senk temperaturen til 160 og la de steke i ca 40 min til du får en brun knasende skorpe.
Om du foretrekker en mykere skorpe skulle det holde med 30 min.
Du kan også teste ved å banke på undersiden av brødet som vil gi en «hul lyd» når de er ferdigstekte.
Om du er i tvil steker du de litt lenger og legger kjøkkenhåndkle over brødene mens de avkjøles. På denne måten blir skorpen myk.
Jeg pleier alltid å bake noen ekstra brød når jeg først skrur på stekeovnen for å fryse de ned.
❤️
Hei Caroline,
Lurte på om en ting , hvis skal heve heile natta brødet, skal jeg gjør det samme bretting og etterheving etter ble oppdelt i de 5 emner på samme måtte som er beskrevet, før skal inn i ovn?
Tusen takk
Melinda
Hei Melinda,
Du kan egentlig selv velge om du vil brette de før du setter de i kjøleskapet for heving. Da tar du ut brødene fra kjøleskapet og direkte inn i den varme stekeovnen, uten å etterheve de.
Ellers kan du lage deigen om kvelden og setter den direkte til heving i kjøleskapet og brette de dagen etter.
Om du lar deigen eller brødene heve over natten i kjøleskapet kan du gjerne bruke litt mindre gjær, ca 20 g.
Håper at jeg klarte å forklare det godt nok for deg, kom gjerne med en tilbakemelding.
Lykke til med baksten. Hilsen Caroline