Muffins med appelsin og kokos. Muffins di arance e cocco

Mine solskinnskaker med kokos for en energisk italiensk frokost.

Muffins med appelsin og kokos. Muffins di arance e cocco

Er det noe rart at jeg blir klinkokkos av all denne bakingen mens magen min eser like mye som baksten ?

Da jeg var liten fikk jeg alltid en skje med Sanasol i vintermånedene. Jeg har aldri tenkt over hva navnet egentlig betyr…i dag gikk det plutselig et lys opp for meg. Sana betyr frisk/sunn på italiensk og ordet sol kjenner vi jo alle. Derfor tenkte jeg å kalle disse kakene for “Klin kokkosanasol” eller lyder det bedre med “KokkoooooSanasaol” Som du sikkert har skjønt så begynner det i allefall å tørne helt for meg med alle denne prøvebakesmakingen, men det er en annen sak.

Her i Italia starter man alltid med noe søtt til frokost ( noe jeg aldri kommer til å venne meg til ) derfor endte det med at jeg bakte noen muffins som smakte av sol for en sunn start på dagen. Og siden jeg hadde litt kokos “på lageret” tilsatte jeg det for å få litt fiber i kakene.

Har du ikke kokos så er det bare å erstatte samme vekt med hvetemel. Har du ikke melis…bruker du sukker…..vil du ikke bruke hvitt sukker så bruker du brunt sukker osv. Men det som er viktig er at du bruker økologiske appelsiner som ikke er blitt sprøytet med kjemikaler og giftstoffer når du skal bruke appelsinskallet. Det er nå der er sesongen for appelsiner og derfor skulle de ikke være så altfor vannskelig å få tak i…..håper jeg. Får du ikke tak i dem hadde jeg droppet å revet appelsinskallet og bruker bare saften. ?

Handleliste :

180 gr. bløtt smør
125 gr. melis
75 gr. sukker
80 gr. kokos
170 gr. Hvetemel
2 appelsiner
1 tsk bakepulver
3 egg

Stekeovn på 165-170 grader med over og undervarme ( uten varmluft ) i ca 50 minutter hvis du skal lage formkake, mens å steke muffinsene går det raskere ca. 20-30 min. Kjenn med en tannpirker om de er ferdigstekte.

Ta smør og egg ut fra kjøleskapet i god tid. Smøret blir mykt og eggene får den samme temperaturen som alle de andre ingrediensene. Visp smør og sukker til det blir mykt og luftig og tilsett et egg av gangen mens du durer løs mellom hvert egg som du tilsetter.

Tilsett alt det tørre og 1 dl nypresset appelsinjuice sammen med revet appelsinskall ( fint revet ) og appelsinkjøttet som sitter igjen i appelsinpresseren.

Fyll muffinsformer 3/4 og stikk noen kokosrasp i midten ( hvis du vil ) Sett dem på nest nederste rille og stek dem i ca 20-30 minutter

stekes på 165-170 grader med over og undervarme ( uten varmluft ) i ca 50 minutter hvis du går for formkake, mens muffins går det raskere ca. 20-30 min….kjenn med en tannpirker om de er ferdigstekte.

Jeg hadde noen “flak” med kokos overs fra Jul som jeg la på toppen før jeg stekte kakene, men du kan godt sløyfe dem.

Du kan godt pynte dem med Philadelphia også som du blander med litt nypresset appelsinjuice og melis. Jeg gjorde ikke det siden det ville bli en altfor søt start på dagen.

Det er på denne årstiden at appelsinene er på sine beste. En glass ferskpresset appelsinjuice ved strandpromenaden i Sestri Levante ( Liguria) er ikke det aller værste for å fylle på med en sprudlende energi.

 

 

 

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Carolines tredje hjørnet av Norge. Il terzo angolo della Norvegia di Caroline

Ferden går lydløs videre i den elektriske bilen til Gina mot nye eventyr, denne gangen rett i matfatet til Bjørn Hettervik. Il viaggio continua….silenziosamente nell’auto eletrica della Gina, direttamente in cucina da Bjørn Hettervik.

Carpaccio av pære.

Carpaccio av pære med blåmuggost og valnøtter

Cheese a Bra – Ostefestivalen

Byen Bra i Piemonte, et paradis for alle som elsker ost med festivalen Cheese som går av stabelen hvert annet år.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 thoughts on “Muffins med appelsin og kokos. Muffins di arance e cocco”

  1. Disse må jeg lage til påske. I mangel på sol og i påvente av midtnattsolen som kommer 21. Mai ???

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top