Morellene i Pecetto Torinese

Det er helt utrolig at dette landskapet med disse grønne engene ligger 20 min med bil fra sentrum av Torino.

Morellene i Pecetto Torinese

Pecetto Torinese, dette lille stedet ligger et steinkast fra Torino og er kjent for å være morellene og kirsebærenes kongerike. Hvert år går turen dit for å kjøpe en kurv kjøttmoreller, akkurat som jeg gjorde her forleden.
Har du foresten noen gang smakt innbakte moreller ?

Det er helt utrolig at dette landskapet med disse grønne engene ligger bare et steinkast fra en av de største italienske byene, 20 min med bil fra sentrum av Torino.

Langs veien rigger bøndene opp sine hjemmelagde «boder» som gjerne består av bord, stoler, en vekt, en parasoll og nyplukte moreller.
I boden hvor vi stoppet hang kona fremdeles i trærne og plukket mens mannen stod under parasollen sammen med en diger kurv med moreller og en vekt.

Jeg spurte etter ‘duroni’ som er min favoritt, du ville nok kalt de for kjøttmoreller på norsk, denne varianten er mørkerøde.

Det mangler 9 moreller på en kilo’ ropte han til kona som stod å svaier på det øverste trinnet av stigen i treet mens hun plukket. Raskt  klatret hun ned fra stigen og småløp , litt svett,  bort til boden med to never moreller. Mannen telte 9 moreller som han la i kurven mens han studerte vekten nøye.

Nå lurer du kanskje hvorfor han ikke bare tok de 9 morellene fra kurven som stod på bordet? De som lå i kurven var av en annen kvalitet, de er mykere og ikke så «spenstige i fisken’ som kjøttmorellene.

Snakk om frisk frukt a folkens. På italiensk heter det ‘Una tira l’altra ‘. Det betyr at når man først starter så klarer man ikke å slutte. Dette skjer også med disse innbakte morellene. https://carolinesgourmet.no/morellboller/

I dag er det landsbyfest i Pecetto og selvsagt er temaet for festen Moreller.

Moreller på italiensk heter : Ciliegie.
Kjøttmoreller heter : Duroni.
Kirsebær på italiensk heter : Amarene.
En spesiell mørk og ekslusiv type av moreller : Vignole

Og hvis du tror at moreller er rimelige her så tar du nok feil. Prisen ligger på € 6-9 pr. Kilo. Det kommer litt ann på kvaliteten. Jeg betalte € 7 for mine mens de andre som lå i kurven kostet € 6.50. Det du ikke må glemme er hva en vanlig italienere tjener i forhold til en nordmann, etter det kan du sammenligne prisene og du vil faktisk se at det kan være dyrere i Italia enn i Norge.

Hvis du skulle få lyst til å lage noe skikkelig godt til kaffen så kan du lage innbakte moreller, oppskriften og fremgangsmåten finner du her : https://carolinesgourmet.no/morellboller/

Hvis det er litt tidlig for moreller der hvor du bor så har du noe å glede deg til.

❤️

 

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Torino, en smakfull by bokstavelig talt

Torino er en fascinerende by, går du og rusler litt rundt i smågatene, i smugene og de utrolige flotte bakgårdene finner du de utroligste “juvelene”

Maihaugen

Carolines andre hjørne av Norge 2. Il secondo angolo della Norvegia di Norvegia 2

“Mai avere il muso quando si va in gita” si dice in norvegese. Ed era proprio quello che pensavo mentre andavamo a Maihaugen per incontrare il mio bisnonno! “Ut på tur aldri sur” tenkte jeg da vi vandret mot Maihaugen for å møte min oldefar !

Pulire carciofi. Rense artiskokker

Her viser jeg deg hvordan jeg renser artiskokker.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 thoughts on “Morellene i Pecetto Torinese”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top