Ta frem kart, kompass og livvest for nå skal vi ut på bøljane blå. Det er helt utrolig at vi er……
Midt i Torino.
Tro det eller ei men dette er “Insalata di mare” for en. Jeg skrev ikke feil dette er en porsjon. Det var kalamari, blåskjell, hummer, kongekrabbe, reker, vongole, scampi og noen andre skjell som jeg ikke vet hva heter på norsk. Tonater, salat, vårløk og selleri. Den ble servert lun med ekstrajomfruolivenolje, bladpersille og en dasj med sitron. Enklere og bedre kan det ikke bli. Det er ikke rart at alle blir stille som en glade lakser når de blir servert “havets salat” som ikke engang Kongen drømmer om å få servert.
Du tror kanskje at vi ikke orket mere etter dette, men hvordan kan man gå fra en restaurant som dette uten å smake på…….. En “liten ting til…”og hva smaker bedre enn “Grigliata mista” som er “Havet på grillen”
Blekksprut, akkar, reker, scampi, orata (orata er en fisk) laks, poteter, løk, vårløk og fennikel grillet direkte i denne pannen? Alle smakene fra havet med grønnsakene som svøpte seg inn i havets skattekammer. Vi behøvde ikke brødbiten for å “sveipe” med oss alle smakene på bunnen av panna, det tok potetene seg av.
Her blir du servert tradisjonell sjømat fra Italia, uten noe jåleri, men med klasse.
Ikke for det at jeg er i mot nye smakskombinasjoner men av og til kjennes det godt ut å kunne få sette føttene på “bar bakke, eller skal jeg kanskje si å vasse med føttene i strandkanten. Og det får du her, det enkleste er best når alle ingredientene er på topp.
Det er krunglete å finne frem hit siden det ligger laaaangt fra alle “turistfellene” men ta frem navigatoren din. Du vet vel at “nave” betyr “båt” og i flertall blir det “navi” navi…..gatore, som blir “båter” . Og det er faktisk båten…eller bilen som tar deg med hit. Kast ankeret, dra håndbremsen, hvis du foretrekker det. Eller ta en ferge (drosje) Strøket er ganske trist med høye blokker og grå gater men det glemmer du fort når du kommer inn hit.
Delfino Blu Ristorante.
Corso Orbassano, 277 Torino