Følg meg!

Mat er glede selv om det noen ganger går i spinn!

Har du lyst til å bli med på et av mine matkurs på direkten?

Mat er glede selv om det noen ganger går i spinn!

Har du lyst til å bli med på et av mine matkurs på direkten?
Vi møtes på zoom og lager rettene sammen, jeg på mitt kjøkken og du på ditt. I to timer skal vi hygge oss sammen og om du ikke er ferdig etter to timer så vil jeg fremdeles være der til du har alt klart og er ferdig, Det kan hende at jeg kanskje begynner å vaske opp mens jeg venter men jeg er der fremdeles klar til å svare på alle spørsmålene dine.
Siden kurset med focaccia var en stor suksess så blir det reprise på kurset onsdag 18 november 2020 klokken 16. Av en og samme deig skal vi lage og bake tre forskjellige ting. Den første passer perfekt sammen med et glass for å feire lillelørdag mens resten kan du kose deg sammen med en suppe, en gryterett eller bare ost og spekemat.

Mens på fredag 20 november blir det Fredagsmiddag med kake. Vi skal lage en fløyelsmyk risotto med paprika som får både deg og hele kjøkkenet til å lyse.

Og til kaffen baker vi verdens beste brownies med valnøtter og appelsin.

Hvert kurs koster kr 350. Om du vil melde deg på eller trenger noe mere informasjon kan du sende meg en mail, melding på Facebook eller Instagram. På Instagram finner du meg under Carolines_gaffel.
Det blir ikke flere enn 7-8 deltagere siden jeg ønsker at det blir en rolig, avslappende og hyggelig stund litt sånn som et «klubb treff». Noe som vi alle trenger i denne merkelige tiden som vi er midt inni i.

 

Jeg kan ikke forsikre deg at du vil med disse videoene alltid vil ha glede av å lage mat men jeg kan love deg at du vil ha en hyggelig stund « inne» på kjøkkenet mitt. Og etterpå vil du glede deg over hva du har laget enten om du er alene eller sammen med noen andre. Om du er alene kan du stikke ned til naboene med det som blir til overs.

Det var det jeg gjorde etter kurset som jeg holdt på fredag. Focaccia, en deig i tre versjoner. Perfekt sammen med en suppe, gryterett, spekemat eller ost. Eller bare sånn som det sammen med et glass eller til en kopp te.

 

Som sagt så ble det for mye for Maurizio og meg og derfor stakk jeg rundt til naboene våre med  «nistepakker». Og med det brakte jeg glede og de brakte glede til meg og sånn gikk det slag i slag så denne gangen hadde jo maten brakt masse glede
Men det er alltid et men for det høres litt overfladisk og uvirkelig ut at mat rett og slett bare er glede.

Nå snakker jeg naturligvis for oss som egentlig har det godt og som ikke lider noen nød. Noen av oss er rikere enn andre men jeg tror og håper at vi alle har brød på bordet.

Egentlig er nok de fleste av oss blitt bortskjemte ved at vi har alt tilgjengelig alltid! Vi kan velge og vrake, i en travel hverdag mens vi haster av gårde for å nå alt. Matbutikkene yrer av innbydende varer i alle slags varianter, smaker og farger.

Så enkelt og lett…..noen ganger litt for lett
Det blir kastet tonnevis av varer vært år for at vi skal ha alt tilgjengelig. Mens jeg holder en knapp for å bruke sesongens produkter og derfor jeg vil holde kursene mine etter de forskjellige sesongene. Når de er på sitt beste og rimeligst og på hvilken årstid det passer med en tung sjokoladekake eller en lett sky av jordbær tiramisu med sitron.
Kanskje du har lyst til å gi bort en video i presang eller arranger en vennekveld med meg som gjestekokk på direkten mens dere lager middagen sammen?
Jeg sender deg et personlig håndskrevet gavekort i posten som du enten kan pakke inn sammen med en gryte, en kokkehatt eller et forkle og legge under juletreet eller sende den som en julehilsen i posten.

Men så kommer min tvil om mat egentlig alltid glede, er det alltid glede rundt bordet? Det er vel det vi alle drømmer om nå, om glede rundt middagsbordet.

At alle skal være glade, smilende og fornøyde under middagen mens praten går lett. Stearinlysene står kanskje å blafrer i vinduskarmen med sine  duse flammer som gir hele opplevelsen den en ekstra varm atmosfæren med varme og ro.
Jeg kan nesten se det for meg. Det er vel akkurat sånn som de fleste av oss vil at det skal være, glede og ro mens man spiser.

Men om du har en familie med småbarn så vet du sikkert hvordan det kan være mange ganger. Når du helst vil hoppe over alt som heter middag med små hylende unger som ikke liker Noen ting….absolutt alt det du finner på for å variere litt på måltidene resulterer i skrik, gråt, kjefting, snørr og tårer som ender med en dask på baken før de blir sendt til sengs på tom mage eller at de til slutt får spise noe annet  ‘ungen må jo spise!’
Var det ikke like greit da at du kjøpte disse hersens mini burgerene som de egentlig ville ha? På pakken står det kanskje at de inneholdt alt det et barn trengte som næring men gudene vet hva de egentlig inneholder.
Et «magisk» produkt som en rund «kake» i en knallgul farge med smile på toppen! En perfekt gulfarge som passer til både gutter og piker for å slippe krangling, sure miner, snørr og tårer! Vel,  akkurat den hadde de sikkert spist med glede istedenfor det som har tatt deg tid å lage fra bunnen av!
Men du tenker også at det får være måte på å spise disse jævlige industrielle smilende fjesene hver dag bidige dag for at det skulle bli glede rundt bordet, de kan jo ikke akkurat være så sunne som teksten på pakken lover at de er?
Det var kanskje derfor du bestemte deg for virkelig å satse på å lage gode og lekre retter fra bunnen av.
Noen ganger gikk det litt fort for seg på kjøkkenet og resultatet var ikke alltid like vellykket. Men samma om det var vellykket eller fiasko så var den gule runde smilefjeset den eneste måten at snørrungene gomlet i vei glade og fornøyde mens a mor kunne senke skuldrene og smile. Smilet hadde et litt slitent trekk over seg og lignet egentlig ikke så mye på det smilende knallgule fjeset av en rundingen på tallerknen!

Vel, dette var vel litt drastisk, men jeg kan selv huske hvordan det var mange ganger da Thomas var liten og jeg husker godt en episode hjemme hos meg da jeg var liten.

Mor hadde vært å handlet på et litt ekslusivt supermarked på Vikaterassen i Oslo. Hun hadde kjøpt noen kjøttstykker som var surret sammen med skinke ost og urter og skåret i tjukke skiver, hvis jeg ikke husker feil! . Skikkelig eksotisk og annerledes på den tiden.

Min favorittrett var brun lapskaus, det er foresten fremdeles en av mine favoritter! Vel, nok om det!
Middagen endte med at vi alle satt der skeptiske og stirret på disse kjøttskivene som så ut som rullekake og som jeg synes luktet rart.
Jeg nektet å smake, far begynte å bli sint, det kunne jeg se på gaffelen som han holdt mellom begge hendene og som begynte å bøye seg. Akkurat som om han skulle vært Uri Geller!  Mor reiste seg fra bordet uten å si et ord og  begynte å gråte. Det var ikke mye glede under den middagen gitt! Selv om hun hadde prøvd sitt beste.

Selvsagt kan det være dager som disse men det kan også være dager med glede og det er kanskje fra oss selv at vi må starte? Er vi glade og i godt humør er det lett at det smitter over på de andre. Akkurat som at dårlig humør og sure miner er smittende.
Start i det små, ikke tenk at NÅ skal alt bli koselig, for det vil ikke bli det. Livet vil aldri være prikkfritt. Det finnes ingen bilett for bare et liv på rosa skyer, turen inkludere også mørke skyer og tordenvær.

Det var heller ikke det vi skulle snakke om men om glede og mat. Da sønnen min var liten likte han nesten ingenting nå spiser han alt og da mener jeg ALT, noe jeg ikke hadde drømt om da han var liten. Da vi drev restauranten vår hatet han at han kunne velge hva han selv ville spise.

For han var det ikke så viktig hva som egentlig lå på tallerknen.. Han ville at vi skulle sette oss sammen for å spise rolig og smilende.  Men det var ikke så enkelt med en travel hverdag på et bitteliten italiensk restaurantkjøkken  når hans måltider kræsjet med den italienske lunsjen eller middagen.
Mange vil sikkert riste på hodet over et barn som kan velge hva han vil spise, mat laget fra bunnen av med kjærlighet og glede. Det er bare det at barnet manglet noe av det vesentlige som ikke bare er mat men også glede rundt bordet.

Vi ser mange familier på nettet som smiler rundt et perfekt middagsbord. Kanskje med «perfekte» foreldre bak komfyren som flagrer lett rundt mens de tryller frem de den ene retten etter den andre og som forteller oss at alt er enkelt, livet er en dans på roser i et perfekt liv mens englebarna gafler i seg grønnsakene.

Derfor kan jeg ikke love deg at livet ditt vil blir sånn ved at du lærer mine retter og bakst men jeg kan love deg et par timer med glede mens naboen din rydder i hagen. Han vet jo at du vil komme stikkende med en matpakke til han når kurset er over!

Der kan du se…mat bringer glede. Mat er en viktig del av livet, det er minner, det er nye opplevelser, det er reiser og det er glede rundt bordet.
Nå tror jeg at jeg har surret mye, jeg har faktisk motsagt meg selv her men det er bare det at vi ikke skal føles oss mislykket når alt går over styr og hvis ikke alt blir som vi hadde tenkt og håpet på.
Vi gjør vårt beste, både du og jeg.

 

Mat skal jo være glede det er bare det at omgivelsene og hverdagen kan gå litt i spinn til tider.
For ikke å snakke om alle de som spiser alene enten om de selv har valgt det eller ikke. Har vi liksom helt glemt denne gruppen siden det kan være ganske trist å sitte der alene å spise, det har jeg selv opplevd mange ganger.

Jeg har aldri sagt at det er enkelt å lage mat siden det er så personlig, noen er flinke, noen er ikke flinke, noen liker å lage mat mens andre «hater« matlaging.

Derfor er det mange ganger umulig å si om en rett er lett å lage eller ikke.
Jeg synes det kan være enklere om man har mulighet til en direkte veiledning ved å se og kunne spørre underveis.
Start med noe du vet at alle vil like. Det er det samme om det er brød, kaker eller middag. Bare du starter med noe som du liker for å føle deg sikker, føler du deg sikker vil også humøret stige sammen med selvfølsen. Du vil bringe glede rundt deg.

Så derfor håper jeg at det vi skal lage sammen faller i smak. Kom gjerne med tanker og ønsker om er det noe spesielt du har lyst til å lære å lage.
Kanskje vi sees i morgen eller på fredag?

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

pasta med tomater

Carolines «Amatriciana»

Min «Amatriciana» som ikke er hverken Amatriciana eller Matrinciana, hvis noen fra Lazio får nyss av at jeg er så frekk at jeg tilsetter løk, hvitløk og……

Monferrato

Bli med til En fantastisk lunsj i de åpne, myke og frodige dalene i Monferrato.

Malfatti, Gnudi

Kan jeg få presentere deg en nær slektning av «Strangolapreti»? Kjært barn har mange navn og disse små myke munnfullene er kjære for mange. Det er faktisk ikke mange steder hvor du får servert denne utsøkte retten som er laget av ricotta, parmasan, egg, …….. Spinat, hvetemel, smør og revet muskatnøtt. Etter en runddans i…

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen