Ravioli av marsipan

Karneval med søte raviolier laget av marsipan.

Har du noen gang tenkt at du kan lage raviolier av marsipan? De er delikate og akkurat passe i størrelsen for å spise en av gangen uten at du behøver å dele den opp eller stappe munnen din full sånn at du ikke klarer hverken å snakke eller å svelge.

Egentlig blir de laget for å ha det litt morsomt nå som det er karneval, personlig synes jeg at de er like gode og morsomme året rundt.

De er enkle å lage om du kjøper ferdiglaget marsipan, bløt nougat og syltetøy. Kjøp råmarsipan som ikke er så hvit i fargen sammtidig som at den er mye bedre…..synes jeg.

Fyll de med en bitteliten bit av bløt nougat, som gjør at de er glutenfrie,  eller fyll de med noen smuler punsjeboller.
Her er det bare å sette fantasien i sving til glede for store og små.

Kok inn syltetøy av jordbær, rips eller kirsebær for at den blir tykkere og noe stivere. Om du velger bringebærsyltetøy hadde jeg silt vekk frøene før du koker inn syltøyet.
Selvsagt kan du også bruke ripssgjeele bare det ikke er for flytende. Det skal virke som om ravioliene har litt tomatsaus på toppen.

Nå tenker du kanskje at du vanligvis vil ha litt ost på toppen? Da er det bare å strø litt malte skåldede mandler på toppen.
For at det ikke skal bli noe krangling om hvem som har forsynt seg mere enn andre kan du legge de i skåler som hver og en får eller hvorfor ikke bruke dype tallerkner for å ha det ekstra morsomt?

Bruk en ravioliutstikker eller en sånt hjul med riller for at kantene skal være akkurat som vanlige raviolier.
Hvis du vil lage marsipanen din selv så finner du min oppskrift her. Om du følger min oppskrift og tips vil du ikke ha problemer med «smeltet«  klissete marsipan som har en tendens til å «svette«. https://carolinesgourmet.no/marsipan/

Kjevl marsipanen ut med hjelp av melis. Legg fyllet i små topper, ikke ha for mye fyll inni ellers har de lett for å sprekke. Legg en ny marsipanstripe over og stikke de ut med hjelp av en utstikker eller skjær med en kniv.

Ha de over på et fat og smør litt syltetøy på toppen før du strør malte mandler eller revet hvit sjokolade på toppen, for at det skal se ut som Parmigiano.

Dette blir årets lørdagsgodeteri som barna vil huske når de blir voksne. Men husk å hold av noen til de voksne og eldre for at de ikke skal snike til seg noen mens ungene ser på Barne-TV.
En riktig god lørdagskveld ( bokstavelig talt ) til dere alle.

 

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

“Tajin”

Her forleden fikk jeg skikkelig lyst på noen andre smaker, akkurat som når du får lyst på noe som…..

Vafler

Vafler med en italiensk vri for feiring av vaffeldagen.

Marinert makrell

Marinert makrell, en smak av sommer og sol.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top