Makrellsalat. Insalata di sgombri

Sommersalat med fersk makrell, ricotta, tomater og basilikum

Makrellsalat. Insalata di sgombri

Bli frisk som en fisk med fisk.

 

image

Dette ser kanskje vanskelig ut, men det tar nesten lenger å dandere den enn å lage den.

Handleliste for 4 personer:

  • 2 middels store makreller
  • 2 biff tomater
  • 4 små tomater
  • 1 bunt basilikum
  • 1 squash
  • 100 gr. Ricotta
  • 1 dl jomfru olivenolje
  • salt
  • Sitron

image
Begynn med å fileter makrellen, spør fiskehandleren om han kan hjelpe deg hvis du ikke kan det. Legg filetene i en marinade av litt sitron, olivenolje og salt. Snu dem en gang mens du skjærer opp squashen i bittesmå biter som du steker i en stekepanne med et par ss Jomfruolivenolje og en klype salt.  Sett en liten kjele med vann til koking og skjær et kryss i skinnet på tomatene når vannet koker legger du dem i det kokende vannet og lar de ligge der i 1 min. Ta de opp og legg de i en bolle med kaldt vann. Flå dem og legg dem i en bolle sammen med litt salt og 4-5 ss olivenolje og mos det hele med stavmiksern .

      Legg til side de minste basilikum bladene til pynt, og “mos” resten av      basilkummbladene, salt og litt olivenolje med stavmiksern.

Sett en stekepanne på sterk varme, når pannen er varm legger du makrell fileéne i…snu dem etter et minutt. Dette går raskt siden jeg ikke vil at de skal bli tørre.

Sett alle tallerknene frem og begynn å dander en ting av gangen. Jeg begynte med makrell, så ricotta osv. og til slutt de to “sausene” for så å la basilikum bladene falle tilfeldig over ricottaen. ( lander de akkurat der de skal, har du virkelig hellet med deg i dag ! Hehe)

Får du ikke tak i fersk makrell kan du kanskje prøve å lage denne salaten med varmrøkt makrell som du får kjøpt i de fleste butikkene. Men da hadde jeg brukt mindre makrell siden den er ganske intens i smaken. Server retten med et godt ferskt brød enten hjemmebakt eller et som du kjøper hos baker’n på hjørnet.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

"Primavera" Våren

Det er lysere, det er varmere, folk smiler……det er vår i luften. Når det begynner å spire og gro i åkrer og enger begynner til og med grytene mine å smile når jeg putter i………

Tacorundstykker. Tacopanini

Tilsett tacokrydder og mais i brøddeigen. På fredag blir det Tacohamburgere.

Meg og mitt, Liguria – Piemonte tur/retur andata/ritorno

Hvor i huleste er det egentlig Caroline bor?

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

4 thoughts on “Makrellsalat. Insalata di sgombri”

    1. Tusen takk Arild, så spennende at du skal prøve den kom gjerne med tilbakemelding om hvordan det smakte….eller ikke smakte? Fortsatt god sommer og skitt fiske ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top