Bli frisk som en fisk med fisk.
Dette ser kanskje vanskelig ut, men det tar nesten lenger å dandere den enn å lage den.
Handleliste for 4 personer:
- 2 middels store makreller
- 2 biff tomater
- 4 små tomater
- 1 bunt basilikum
- 1 squash
- 100 gr. Ricotta
- 1 dl jomfru olivenolje
- salt
- Sitron
Begynn med å fileter makrellen, spør fiskehandleren om han kan hjelpe deg hvis du ikke kan det. Legg filetene i en marinade av litt sitron, olivenolje og salt. Snu dem en gang mens du skjærer opp squashen i bittesmå biter som du steker i en stekepanne med et par ss Jomfruolivenolje og en klype salt. Sett en liten kjele med vann til koking og skjær et kryss i skinnet på tomatene når vannet koker legger du dem i det kokende vannet og lar de ligge der i 1 min. Ta de opp og legg de i en bolle med kaldt vann. Flå dem og legg dem i en bolle sammen med litt salt og 4-5 ss olivenolje og mos det hele med stavmiksern .
Legg til side de minste basilikum bladene til pynt, og “mos” resten av basilkummbladene, salt og litt olivenolje med stavmiksern.
Sett en stekepanne på sterk varme, når pannen er varm legger du makrell fileéne i…snu dem etter et minutt. Dette går raskt siden jeg ikke vil at de skal bli tørre.
Sett alle tallerknene frem og begynn å dander en ting av gangen. Jeg begynte med makrell, så ricotta osv. og til slutt de to “sausene” for så å la basilikum bladene falle tilfeldig over ricottaen. ( lander de akkurat der de skal, har du virkelig hellet med deg i dag ! Hehe)
Får du ikke tak i fersk makrell kan du kanskje prøve å lage denne salaten med varmrøkt makrell som du får kjøpt i de fleste butikkene. Men da hadde jeg brukt mindre makrell siden den er ganske intens i smaken. Server retten med et godt ferskt brød enten hjemmebakt eller et som du kjøper hos baker’n på hjørnet.
❤
Det ser nydelig ut Caroline, det skal jeg forsøke senere i sommer
Tusen takk Arild, så spennende at du skal prøve den kom gjerne med tilbakemelding om hvordan det smakte….eller ikke smakte? Fortsatt god sommer og skitt fiske ?
Wow, denne skal prøves så snart makrellen biter!
Da venter jeg i spenning Toril, håper det smaker. ?