For de som ikke elsker rå fisk og alger blir sett på som gammeldagse helt til de servere denne kortreiste versjonen.
Jeg er selv litt gammeldags, men kom jaggu meg på mote igjen etter at jeg disket opp med denne MakiPiemontese.
Du kan gjøre mye av jobben på forhånd, eller rettere sagt du MÅ gjøre mye av jobben på forhånd. Jeg elsker oppskrifter som man kan lage på forhånd, da har jeg tid til å somle og rote uten å bli stressa. Og det smaker myyyye bedre når du setter deg ned for å nyyyyte en ny rett.
Handleliste for 4 personer :
- 2 store sorte auberginer
- 2 røde paprika
- 300 gr søte tomater
- 1 rull mozzarella
- 125 gr majones
- 4 gr kapers
- 10 gr salte ansjoser
- 70 gr tunfisk i ekstravergine olivenolje
- noen dråper Tabasco
- 1/2 – 1 dl ekstra jomfruolivenolje
- salt
Nå tok jeg litt ekstra i både med paprika og aubergin, det blir sikkert noe igjen. Legg det i en skål med hvitløk i tynne skiver, litt god ekstra olivenolje og salt. Litt ristet brød og…….vips har du en knallgod Antipasto.
Sett stekeovnen på 200 gr med over og undervarme og sett paprikaene inn på et stekebrett. Følg forklaringen på “Peperoni arrostiti”. Salt dem litt, men ikke legg dem i olje.
Begynn å skjær auberginen i 2 cm tykke skiver legg dem lagvis i et dørslag med litt salt på hvert lag. Legg noe tungt over slik at alt det bitre vannet renner ut. Etter ca en halvtime steker du dem i en tørr stekepanne. Hell noen dråper med olivenolje når du snur dem.
Legg dem på en tallerken og la de bli kalde, ikke salt dem da de allerde er salte.
Rens de salte ansjosene under renne de kaldt vann og legg dem på kjøkkenpapir for å tørke dem. Finner du ikke disse ansjosene kan du til nød bruke de som allerede ligger på glass eller i boks, men det må ikke være tilsatt noen andre smaker som dill, curry etc.
Nå skal du lage “Salsa di vitello tonnato”, legg majones, kapers, ansjoser og tunfisk i en bolle og mos med en stavmikser.
Smak til om du synes at det er noe som mangler.
Når alt er kaldt, du kan gjerne gjøre alt dette dagen før. Begynner du å lage “Makien” Legg den tynne mozzarellaleiven på bordet. Dander pent alt det du har laget sånn omtrent på midten, med tunfiskkremen til slutt
Rull den fast sammen og pakk den inn i plastfolie som om det skulle vært en pølse, snur godt endene på “pølsen”
Sett den i kjøleskapet en god stund, da vil den “sette” seg og det blir lettere å skjære den opp i pene skiver.
Bruk en veldig skarp kniv når du skjærer den, min var så skarp at jeg skar gjennom plasten for så å ta den av etterpå.
Mos opp med stavmikseren tomatene med litt ekstrajomfruolivenolje, salt og en halv “grillet” rød paprika og noen dråper med Tabasco. Skjær auberginen i tynne strimler, som du så ruller sammen som om det skulle vært en marsipanrose ( dine blir sikkert penere enn mine.) Dander alt på tallerknene eller et stort fat. Jeg hadde tatt med noen ekstra “klatter” med tunfiskkrem hvis jeg var deg både for dekorasjonen og for smakens skyld.
Får du ikke tak i så store flak med mozzarella? Bruk noe annet, salatblader eller kålblader går også fint å rulle. Fin en stor bladsalat, ta av de største bladene, vask dem forsiktig og legg dem i ovnen på 160 C et par minutter. De skal bare mykne opp litt slik at de ikke brekker når du ruller dem. Eller legg dem i mikrobølgeovnen hvis du har det. Mens kålen som er litt hardere må du dyppe i kokende salt vann for så å legge dem på et kjøkkenhåndkle for at de skal tørke.
Saturday Night Fever.
SNF