Følg meg!

Lørdag

Familie, lunsj, pasta og blåskjell er nøkkelordene for en hyggelig stund rundt bordet. Eller …….. Kanskje alle forsvinner som dugg i solen…

Familie, lunsj, pasta og blåskjell er nøkkelordene for en hyggelig stund rundt bordet. Eller ……..

Kanskje alle forsvinner som dugg i solen når jeg tar frem fotografiapparatet mens blåskjellpastaen fyller kjøkkenet med pirrende lukter av hav, sol og sommer….selv i November .

Det hele begynte med at jeg meldte meg på en konkurranse hvor premien var å drive en profesjonell matblogg. Den fristet meg like mye som huset i skogen fristet Hans og Grete. Så jeg satte i gang. Det var 5 oppgaver som gikk over 5 uker og jeg gledet meg til nye utfordringer hver gang. Denne uken var oppgaven mennesker…..og mat. «Ok»…..tenkte jeg «maten greier jeg….men hva med mennesker». «Min lille glade familie rundt bordet som koser seg med blåskjellpasta må være perfekt» tenkte jeg…….Vel det gikk ikke akkurat som jeg tenkte, bordet var dekket og jeg stod klar for å knipse bilder.

image

Men først skal jeg forklare deg hvordan jeg forbredrer pasta med blåskjell.

image

Huskeliste for 4 persjoner :

  • 1 kg. Blåskjell
  • 1 Hvitløkbåt
  • En liten kvast bladpersille
  • 1 Boks hakkete tomater
  • En dasj med tørr hvitvin ( kan sløyfes)
  • 3 ss ekstrajomfruolivenolje
  • 1 tsk. Tørket Oregano
  • 320 gr. Eggpasta

 

Begynn med å rense blåskjellene. Ta tak i den lille «skjeggstubben» som  sitter fast nederst på blåskjellene, dra den oppover mot tuppen mens du drar den ut til blåskjellet slipper taket. Det er denne stubben som blåskjellene bruker for å klore seg fast til holmer og skjær, men i munnen er det akkurat som å tygge på tau, så den må du få vekk. Med en kniv skraper du alt som sitter fast på blåskjellene og vasker dem godt under rennende vann et par ganger. Legg dem i en bolle med kaldt vann mens du hakker bladpersillen.

image

Ta frem en dyp stekepanne, hell i olivenoljen og tilsett hvitløken. Nå må du være rask på labben for at ikke hvitløken blir brent, for da vil hele retten smake av brent bitter hvitløk som overgår alle andre smaker. Jeg blir aldri lei av å mase om dette……og hemmeligheten er…….at du ikke varmer opp oljen! Begynn med kald olje hvor du har tilsetter hvitløken, nåååå kan du sette pannen på den varme platen.

image

På denne måten har du full kontroll og det kan ikke gå galt. Men du må være rask på labben for det. Mens hvitløken begynner å fylle alle krinkler og kroker på kjøkkenet med sin deilige duft tilsetter du raskt bladpersillen og oregano mens du står klar med boksen av de hakkete tomatene……før hvitløken blir brent !

La tomatene koke inn til det er ganske tørt og legg blåskjellene i pannen sammen med en skvett hvitvin. Ikke rør og ikke tilsett salt, blåskjellene er salte nok og hvis du ikke rører vil det bli mindre søl når du skal rense blåskjellene.

image

Legg lokk på og la blåskjellene åpne seg, det tar ca 5 minutter. Hvis de koker for lenge blir blåskjellene «seige» så smugtitt under lokket for å se hvordan det går.

image

Nå skal du rense nesten alle blåskjellene men siden de er skikkelig varme lar du dem stå der en liten stund mens du forbredrer noe for å avslutte måltidet. Akkurat som jeg gjorde mens jeg tenkte på hvor flotte bilder jeg kunne ta mens Maurizio og Thomas koste seg. «Når de smørte smør på ristet brød før de la en salt ansjos på toppen kom vel til å bli helt knall eller kanskje bildene ble enda finere mens de nøøøøøød ansjosene som jeg hadde marinerte i sitron».

image

Jeg fikk også tid til å rydde og vaske det jeg hadde sølt til, jeg kunne jo ikke ta bilder med skittene kopper og kar som bakgrunn til de KOSELIGE bildene jeg skulle ta !

Vel nå er  blåskjellene akkurat passe varme/kalde til at kan ta fatt på rensingen.

image

Hold igjen noen skjell til pynt, de andre legger du tilbake i tomatsausen. Den store kjelen med vann som du har satt over for å koke pastaen, fosskoker så da var det bare å salte vannet før du legger i pastaen. Det går fortere å koke fersk eggpasta enn spaghetti så jeg prøvesmaker alltid. Pastaen må være skikkelig «al dente» som betyr at den må være ganske hard siden den fortsetter kokingen sammen med blåskjellsugoen. Hell pastaen i et dørslag og legg den over i pannen hvor blåskjellsugoen ligger å venter.

image

På sterk varme rører du rundt og hvis du klarer det «hopper» du sugoen og pastaen sammen. På denne måten trekker pastaen smaken av sugoen inn sammtidig som pastaen gir i fra seg stivelse og du vil sitte igjen med en fløyelsmyk saus istedenfor vannete og tynn. Derfor er det viktig at pastaen har skikkelig tyggemotstand når du heller den over i dørslaget. Det værste du kan servere en italiener er overkokt dvask pasta.

image

Nå er det bare å fordele pastaen på tallerknene og dandere blåskjellene som du har holdt varme under en tallerken.

image

Åååååå som jeg gledet meg da jeg ropte «mann over bord» det var jo noen av havets gleder vi skulle kose oss med.

Jeg vet ikke hvem som ble mest sur da Thomas og Maurizio skjønte at her skulle det fotograferes sammtidig mens vi skulle spise og kose oss. Resultatet var i allefall at de forsvant etter at jeg fikk høre at «nååååå……Har du gått over grensen». «Har det tørna helt for deg kanskje….går det ikke ann å spise et måltid uten at du skal fotografere alt du lager uten at vi må vente, for så å spise lunken mat»? «Og nåååå skal du til og med fotografere meg mens jeg spiser» sa Thomas sint mens han raste inn i stuen og la seg på sofaen sur som en potte! Maurizio var helt enig, men han satte seg iallefall til bords. Jeg var tårene nær da det plutselig gikk opp for meg at  «Drømmejobben»  faktisk bare var en drøm for nå hadde jeg våknet opp til den «harde» virkeligheten. Maurizio som hadde gledet seg til blåskjellpastaen så på meg med et oppgitt blikk der jeg stod med tårer i øynene og like rød i fjeset som de hakkete tomatene. Jeg var virkelig fortvilelet da Thomas surmulende inne fra stuen ulte «Jeg er ikke sulten….mere». Jeg satte meg ned for å spise selv om også jeg hadde mistet apetitten, mens Maurizio tittet på meg. «Hvis dette er så viktig for deg så kan du ta en video av meg mens jeg spiser, bare du ikke legger ut videoen her i Italia» sa han. Men nå var jeg så opprørt og fornærmet at jeg sa det kunne være det samme. Til slutt fikk han overtalt meg…..han, overtalte meg!!! Han som hater å bli tatt bilder av begynte å spise mens han helt glemte etter hvert at jeg stod der og filmet. Jeg vet ikke om han glemte det fordi det maten var god eller fordi han begynner å venne seg til mine innfall etter 30 år sammen med meg eller kanskje fordi at mens jeg filmet sa «Smil da Maurizio, lat som du koser deg». Til slutt sa han «Mamma Mia che buoooono…» Det ble iallefall en superrask kortfilm til slutt…..ikke akkurat som jeg hadde tenkt meg…..men, men er det egentlig noe som blir akkurat som du har tenkt og drømt om? Noen ganger går det bedre og noen gang går det værre, akkurat som nå som jeg kan se laaaangt etter «drømmejobben»

Jeg klarte selvfølgelig ikke å laste ned videoen på denne bloggen, men legger ned noen bilder.

Med dette regner jeg med at jeg kan takke for meg, og sammtidig ønsker alle dere andre lykke til med bilder av familie og venner som smiler og ler mens du knipset og filmer mens de nyyyyyter det dere spiser.

Ahhh….holdt nesten på å glemme kaken som jeg hadde bakt og som fikk  Thomas til å smile fornøyd igjen…..Etter at han hadde spist opp blåskjellpastaen sin som var blitt kald i mellomtiden. I sofaen hadde han sett på videoen som han hadde tatt av alle vennene sine mens de spiste i middagsselskapet han hadde arrangert i går !!! Kanskje jeg skal undersøke om han også har meldt seg på for å vinne «drømmejobben»!!!!!!!!

image

Dette er en av favorittkakene til Maurizio…..Appelsincheesecake med karamellisert tørket frukt i  hjemmelaget appelsinsirupp.

Vel, jeg vinner ikke drømmejobben men du vinner iallefall en kjempegod og enkel oppskrift på blåskjellpasta….hvis du vil ha litt mere futt i den tilsetter du en bit chili sammen med hvitløken.

Håper du hadde en artigere lørdagslunsj enn Min !

P.S. Hvis du kommer over en konkuranse for en «drømmejobb» hvor oppgaven er bilder som » Hunden din som elsker å posere mens du lager mat». Om du sier i fra….. vinner vi kanskje……for er det en som elsker å bli tatt bilder av er det Stella, og en som elsker å lage mat er Caroline.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Carolines Tilslørtebondepikekake

Et virrvarr av tilslørte bondepiker barbeint i Romas gater!

Melanzane ripiene – Fylte auberginer

Carolines fylte auberginer i tomatsaus

Patate al forno con…. Ovnsstekte poteter med…

Det er når Norge møter Italia at det blir fart i sakene, eller er det omvendt at når det er Italia som møter Norge? Litt kjedelig iallefall med ovnstekte poteter…og hva skal jeg servere til? Her har du alt…..

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen