Følg meg!

Lasagne al pesto med Trines Matblogg

Kokkekurs for Trines matblogg i Liguria. Lasagne med pesto av basilikum, poteter og aspargesbønner.

Lasagne al pesto med Trines Matblogg

Lasagna al pesto er en typist rett fra Liguria, det var en av rettene som jeg lærte bort til 15 matglade sprudlende nordmenn som var med Trines matblogg da de var på kokkekurs hos meg her i Italia.

Her kommer oppskriften hvis du også skulle få lyst til å lage akkurat det samme som de lagde sammen med meg til en italiensk fireretters middag.

Handleliste for ca. 4-6 mennesker:

 

Fersk pasta :
 • 300 g hvetemel
 • 2 egg
 • ca 1/2 dl vann
 • en klype salt
Besciamella ( Hvit saus ) :
 • 1 l H-Melk
 • 2 dl fløte
 • 50 g meierismør
 • 35 g hvetemel
 • 100 g revet parmasanost eller Padano
 • salt
Grønnsaker :
 • 3 middelstore poteter
 • 400 g aspargesbønner
Pesto :

150 – 200 g hjemmelaget pesto. Oppskriften min finer du her :

Pasta al pesto con patate e fagiolini. Pasta med pesto, poteter og grønne bønner!

 

Jeg starter med å lage den ferske pastaen siden den trenger å hvile i ca 30 – 60 min før jeg kan kjevle den ut. Det er selvsagt lov til å jukse, både med pastamaskin eller ferdiglaget pasta som du får kjøpt i de fleste matbutikkene. Men husk at det ikke er så vannskelig å lage fersk pasta som mange tror. Hell melet på bordet eller benken, dytt melet slik at det danner seg et krater i midten med melet rundt.  Jo større krateret er, jo enklere er det. Tilsett egg, vann og salt i krateret. Begynn med å piske iherdig med hjelp av en gaffel, når væsken er blandet godt begynner du å » rappe » litt av melet som ligger på kantene.

Du vil se at væsken blir tjukkere etterhvert som du har tilsatt mer og mer av melet. Nå kan du begynne å kna deigen sammen. Er deigen for tørr tilsetter du en skvett med vann, mens hvis den er for bløt tilsetter du litt mere hvetemel. Deigen vil forandre seg etter at den har fått hvilt under plast eller i en plastpose i ca 1 time.

Skrell poteten og sett over en gryte med vann til koking. Skjær potetene i bittesmå biter som du har oppi gryten sammen med litt salt. Det tar ikke lenger enn ca 10 minutter før potetene er ferdigkokte. Du må nesten smake deg frem siden de ikke skal være harde men de skal heller ikke være overkokte side de da blir til en potetmos. Rens aspargesbønnene og vask de godt før du også koker de i saltet vann, til de er møre. Ha bønnene og potetene opp i et dørslag etterhvert som de er ferdigkokte.

I mellomtiden lager du «besciamella» som rett og slett er en hvit saus. Tilsett smøret i en gryte, når det har smeltet tilsetter du mel mens du rører godt. Ta kjelen vekk fra varmen mens du tilsetter melken, da er det enklere at det ikke danner seg klomper i sausen.

Tilsett 80 g revet parmasanost eller Padano, rør godt før du tilsetter pestoen som du har laget på forhånd. Smak til med salt og om du eventuelt trenger litt mere pesto. Bruker du ferdiglaget pesto som du kjøper i butikken burte du tilsette litt ekstra siden den pleier å være mildere i smaken. Ikke bli bekymret hvis du synes at sausen ser alt for tynn ut, den skal være det. Da slipper du å koke pastaen før du bygger sammen lasagnapuslespillet. 

Ta frem pastamaskinen din, strø litt mel på bordet. Begynn med 1/3 av pastaen. Du starter på første trinn for så å avslutte på det siste. Det kan godt være at du trenger å dele pastaen i to når du er på det nest siste hakket.

Smør en ildfast form som rommer 4-6 porsjoner med lasagna. Jeg smører med Jomfruolivenolje men du kan godt bruke smør hvis du foretrekker det. Ha en øse av sausen på bunnen før du dekker den med pasta.

 

Oppå der heller du en øse med sausen før du strør kokte poteter og kokte aspargesbønner på toppen.

Vil du ha en mere intens smak av basilikum tilsetter du også noen dråper med pesto før du igjen dekker til med pasta.

Sånn fortsetter du til det er ca 3 cm fra kanten av formen, ellers vil det renne ut under stekingen. Avslutt med pestosausen og revet parmasan på toppen.

Sett formen inn i varm stekeovn på 200 grader på nest nederste rille. Den skal stå der i ca 30-40 min eller til du ser at den har fått en fin farge på toppen.

Buona appetito.

Som jeg fortalte deg i sted så er det ikke vannskelig å lage pasta hjemme. Man tror at det er mye mere komplisert enn det egentlig er, det er vel kanskje derfor at mange gir opp før de har tenkt ut tanken?  Du skulle bare ha sett hvor glade og fornøyde gruppen til Trines matblogg var mens de laget fersk pasta.

Det gikk unna på en fei, selv om det til slutt ble en stoooooor form som skulle mette 19 mennesker.

Han som titter litt lurt i bakgrunnen er mannen min Maurizio som kom for å hjelpe til med serveringen, oppvasken og selvsagt for å prøvesmake om de riktige smakene var på plass eller om det manglet noe. Da han utbrøt » Perfetto » visste vi alle at svenneprøven for italiensk matlaging var bestått av 15 sprudlende matglade nordmenn.

For meg er det en stor ære å ha hatt selveste Trine med meg inn på kjøkkenet med mitt italienske kokkekurs.

Hvordan selve turen til startet kan du lese om her, og hvis du vil lese om hvordan den endte….ja, da må du nesten vente til jeg har skrevet neste kapittel! Men jeg kan iallefall fortelle deg at flere av de som var med har nå startet å lage pasta selv, akkurat som Lena. Gjett om jeg ble stolt da hun sendte meg dette bildet som et bevis på at pastakurset var vellykket.

Tips:

Hvis du skal lage denne retten dagen før du serverer den så råder jeg deg til å lage den uten poteter og aspargesbønner. Når du skal servere den koker du potetene og aspargesbønnene like før, blander de med litt pesto og danderer de på toppen når du skal servere. Skulle det gå galt bed at lasagnen er litt tørr lager du lite granne mere av sausen og heller den på toppen når du serverer den.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Gluten og laktosefri bringebærterter.

Kakene som smaker som en fløyelsmyk sommernatt selv om de ikke inneholder gluten eller laktose.

Pandorini, Carolines små italienske julekaker

Pandoro og Penetone er italienske julekaker. Disse små er min egen versjon og oppskrift.

La Torta di zucchine – Squash og mandelkake

En søt kake med squash og mandler istedenfor melkeprodukter.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 hendelser på “Lasagne al pesto med Trines Matblogg”

 1. Jag förstår inte var grädden (fløte?) används i receptet. Det står bland ingredienserna men inte i receptet, vad jag ser.
  Det kanske beror på min dålig förståelse av norska 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen