Lago Maggiore

Hva om vi reiser til Lago Maggiore siden vi allerede er oppe så tidlig

Det er høst og tro det eller ei, det er til og med kaldt også her i Italia!
Mange tror at det er sommer og sol året rundt her men det kommer veldig ann på hvilken del av landet det er snakk om. På lørdag var det 6 varmegrader kl. 7 her i Torino selv om solen skinte fra en skyfri himmel.

Selvsagt blir det varmere ut på dagen og jeg har lært meg å kle meg som italienere gjør på denne årstiden. ‘Come la cipolla’ som betyr ‘Som en løk’, det vil si at det er lag på lag ved at du kan «skrelle» av et lag etterhvert som det blir varmere og omvendt når det blir kjøligere når solen går ned.
Som sagt som gjort ….jeg så ut som en løk da jeg gikk ut av døra, selv om jeg håper at jeg ikke luktet som en løk.
Og etterhvert som tiden gikk med den skinnende solen endte det med at jeg satt i kortermet da vi satte oss til bords.
Og lunsjen som vi ble servert ved Lago Maggiore skinte om kapp med solen.

Som oftest reiser vi til Le Langhe eller Monferrato i helgene på denne årstiden.

Kvelden før hadde vi snakket om å ta en tur til Valle ‘Aosta for fjellluft i de vakre høstfargene. Men det skulle vise seg at planen ble forvandlet i takt med «vekkeklokken»!
Lørdagens vekkeklokke var nemelig værre enn den vanlige vekkeklokken siden naboene hadde bestemt å henge opp bilder på veggen kl 6.30!
Det var visst ikke bare et bilde og etter at de hadde hengt opp to bilder ble jeg liggende der å vente på den neste hamringen. Noe av det værste som finnes er å ligge på ank og vente på lyder.
Derfor tenkte jeg at jeg like godt å stå opp og ta seg en kopp kaffe med en av gårdagens «kanelboller» uten kanel! Hvis du har lyst til å bake de sammen med meg så kan du melde deg på kurset herhttps://carolinesgourmet.no/event/bakst-torsdag-28-oktober-kl-17-00/

‘Hva om vi reiser til Lago Maggiore siden vi allerede er oppe så tidlig’ kom det fra Maurizio da han kom tuslende inn på kjøkkenet da kaffen var klar.
Ideen om å ta en tur på fjellet i alpene fristet ikke akkurat nå som det fremdeles var mørkt ute og ganske så kaldt og siden Stella, hunden vår, ikke er helt i form til lange turer lenger synes vi alle, Stella inkludert, at det var en super ide.
Derfor endte det med at vi satte oss i bilen, alle tre, på vei….til nye veier!
Ja, for du vet kanskje at jeg legger opp og skreddesyr turer med mat og vin til Italia? Derfor er det alltid noe nytt å se, undersøke og selvsagt smake.
Solen begynte å varme mens vi gikk langs sjøen mens jeg «skrellet» av meg det første laget som var en jakke oppå en annen jakke!

Til og med Stella, hunden, var storfornøyd der hun snuste seg frem. Det kan være at hun ikke var så helt fornøyd med lunsjen vår siden vi bestilte sjømat da vi hadde satt oss godt til rette ved bordet langs vannkanten.
En diger gryte med fiskesuppe som ble satt midt på bordet vårt mens andre dro båten sin på land.

Etter at vi hadde spist litt kom kokka ut for å hente gryten med det som var igjen… som ikke akkurat var lite. Tilbake på kjøkkenet renset hun rekene, skjellene og fisken og blandet pasta i gryten og lot det surre sammen et par minutter før hun kom tilbake med gryten.

Hmmmm….dette er noe av det beste jeg har spist i det siste. Jeg lagde noe lignende på restauranten hvor jeg var kokk. På denne måten blir det to retter av en pluss at du får med deg rubb og rake av den gode kraften uten at du slipper å slikke gryten.

Gode og mette ble vi sittende der en stund for å nyte solen i det vakre høstværet og synke maten mens vi tok det siste glasset med vin.

Det er akkurat sånn dager som varmer både hjertet og sinn, ja også selvsagt for magen og smakssansene som fester. Sånne øyeblikk som man trenger for å ruste seg til vinteren før man går i «hi»

Jeg kjente ikke på vannet selv om det fristet å vasse langs vannkanten, men beundret de vakre farge nyansene.
Fasken, så vakker naturen er!

Jeg elsker å rote meg bort litt i de små smugene og knipse bilder. Bare se på denne vakre trappen. Det er som om det lyser med sine vakre farger. Alt var stille kanskje ikke så rart siden de fleste tar seg en lur etter lunsjen!

Se på dette smuget a folkens. Det er det man kaller beskyttelse for fotgjengere, det er til og med trafikklys når det er stor trafikk med folk som går til messen på søndager.

Akkurat nå på denne tiden av dagen var kirken tom.

Vi endte i Stresa. Jeg hadde hørt mye om dette stedet siden «alle» sier at Stresa må oppleves.
Jeg hadde nok forventet meg alt for mye. Av og til er det bedre å være nøytral og ikke ha for store forventninger.
Jeg følte meg som en forvirret turist som var på jakt på det ekte og ikke alle de små butikkene med krims krams som fylte de små smugene, som skulle friste turister til å kjøpe for å ta med seg hjem som minne om stedet og reisen.
Det var ganske folksomt men i alt virrvarrer fant jeg «mitt» sted. Det var stengt men innehaveren slo gjerne av en prat og ga meg mange gode tips.
Når man går rundt er det alltid lurt å snuse litt rundt ta det rolig og sist men ikke minst å se opp, bare ta en titt på denne husfasaden !

Jeg fikk øye på en liten restaurant som så virkelig koselig ut. Vi var ikke på jakt etter et sted å spise siden vi jo allerede hadde spist men det er alltid hyggelig å få øye på disse koselige tradisjonelle trattoriaene.
Hva ville du kalt et trattoria på norsk? Kansje en brun kafe selv om de italienske ikke akkurat er så brune? Det er steder hvor folk samles, gjerne for en prat, et glass vin og selvsagt for å spise. Tradisjonelle retter «fattigmans kost» Retter som smaker akkurat sånn som de ser ut, av og til enda bedre siden de ikke er dandert eller «jålete. Dette stedet virket sånn, et sånt sted som frister for en lunsj eller middag.

Etter en runde i byen gikk vi gjennom «porten» tilbake til innsjøen hvor båtene la til kai.

Jeg skulle gjerne ha tatt båten til en av øyene men det får vente til neste gang. For selvsagt skal det bli en neste gang.

Personlig synes jeg at høsten og våren er den beste sesongen for å feriere ved innsjøer. Jeg har inntrykk av at det kan bli ganske varmt og hett om sommeren. Men det kan godt være at jeg tar feil siden jeg aldri har vært her om sommeren siden jeg da pleier å reise på fjellet eller til havet eller til vakre sommerNorge om jeg har mulighet.

❤️

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Muffins med appelsin og kokos. Muffins di arance e cocco

Mine solskinnskaker med kokos for en energisk italiensk frokost.

"Klippfisk con patate e carciofi"

  Klippfisk med artiskokker og poteter er noe nytt….til og med våre italienske venner som kom til middag hadde aldri hørt om dette. Den “lille” hemmeligheten er…….

" Nasello al verde "

“Torsk” hvis du kan kalle den det, de er iallefall slektninger. Med en fløyelsmyk grønn saus uten fløte eller smør, men med……

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top