Følg meg!

La Torta di zucchine – Squash og mandelkake

En søt kake med squash og mandler istedenfor melkeprodukter.

La Torta di zucchine – Squash og mandelkake

 

Kanskje jeg var midt oppi en av mine værste hetetokter da jeg tenkte å bake en kake uten melkeprodukter som skulle få…..

naboen til å bli grønn av misunnelse. For jeg har kanskje overdrevet litt denne gangen? Men jeg synes den var myk og god og naboen ble faktisk litt grønn…….av misunnelse da han fikk øye på denne.

image

Dette er som sagt en kake helt uten melkeprodukter, men ikke tørr og kjedelig. Siden det er mandler i den blir den enda saftigere dagen etter, og du kan til og med få ungene til å spise zucchinier selv om de hater det. Tenkte å lage den i en litt ekslusiv variant da jeg ville dekke den med marsipan da jeg fikk en «superduper» ide, litt grønn konditorfarge! Men det hadde kanskje vært bedre om jeg ikke får sånne superduper ideer. Maurizio fikk nesten sjokk da han så hva som sto på kjøkkenet da han kom hjem. Han så på meg med store øyne mens han tenkte » Nå begynner a igjen med sine fikse ideer» Han sa det ikke, men etter 30 år kan jeg nesten lese hva han tenker. Jeg kan ikke lese tankene til naboen min, men etter annsiktsutrykket hans å dømme så tenkte han akkurat det samme. Han er forresten allergisk mot melkeprodukter så jeg trodde faktisk at han skulle hoppe av glede istedenfor å hoppe av forskrekkelse.

Tror faktisk at jeg har arvet disse supredupre ideene mine fra familien min. Min mor invitert venninner og familie til ettermiddagste en gang for over 60 år siden. På den tiden brukte man til nøds konditorfarger til julemarsipanen og pepperkakedekorasjon og da brukte man veldig lite til for å få pene dusje farger ( akkurat sånn delikat lysegrønnfarge som jeg hadde tenkt til zucchinokaken min) Mor hadde bakt en deilig svær kringle som ble svært vellykket, men hun hadde altså fått denne supredupre ideen over seg at hun skulle gjøre den litt ekstra festlig……hun tilsatte grønn konditorfarge i deigen, og ikke helt fornøyd med resultatet helte hun litt ekstra i glasuren for å få en mer intenst resultat. Det intenste resultatet fikk hun oppleve da hun stolt satte den grønne kringlen på stuebodet. Det ble mye igjen av den kringlen siden nesten alle fortalte mor at de desverre hadde begynt på slankekur. Det gikk unna med kaffe og te mens kringlen ble stående der. Faren min fikk servert grønn kringle til ettermiddagskaffen i 2 uker etterpå! På slutten var den litt tørr, selv med litt bringebær syltetøy!

image

Nå er det med mote med sterke farger, kollørte sukkerglassurer med all slags dekorasjoner. Jeg vet ikke om de slår dekorasjonen på sjokoladekaken med nonstop på toppen, som moren min bakte hvert år til bursdagen min. Den var kjempegod og litt uryddig som hjemmebakte kaker kanskje skal være.

image

Handleliste til en kake på 20 cm.

  • 300 gr. Malte mandler
  • 3 Egg
  • 200 gr. Brunt Sukker
  • 1-2 mellomstore Squash (ca. 200 gr.)
  • 200 gr. Mel
  • 2 ts. Bakepulver
  • 1 Sitron

 

Begynn med å vaske squashen og riv dem fint på rivgjernet i en bolle.

image

Sett stekeovnen på 170 C med over og undervarme, men ikke varmluft.

Visp eggeplommer og sukker i en bolle og i en annen bolle visper du eggehvitene stive.

image

Bland squashen i eggene.

image

Tilsett mel, bakepulver, mandlene, sitronskallet og sitronsaften.

image

Rør godt om før du tilsetter forsiktig i eggehvitene litt om gangen i tre omganger, da vil ikke all luften fordufte i luften rundt deg!!!

image

Ta en rund kakeform og legg bakepapir i bunnen av formen før du låser den igjen. På denne måten slipper du å klippe bakepapiret i riktig størrelse, og den vil sitte godt fast på bunnen av formen. Hell røren oppi kakeformen og sett den på nest nederste rille i stekeovnen i 30-40 min.

image

Kjenn med en tannpirker eller en spiss kniv om den er ferdig, begynner den å bli for brun legger du et bakepapir på toppen.

La den avkjøles litt i kakeformen før du tar den ut.

image

 Som sagt denne kaken er enda saftigere dagen etter siden mandlene og squashen vil gi ifra seg fuktighet. Så du kan godt bake den dagen før.

Og får du den samme supredupre ideen om å få den til å se enda penere ut, lager du enten en glasur eller gjør som meg, dekk den med marsipan, men kanskje uten konditorfarge?

Når de spør deg hva det grønne i kaken er, kan du jo bare si at det er pistasjnøtter for at de ikke skal rynke på nesen før de sier at de har akkurat begynt på slankekur. Mange er skeptiske når det er snakk om grønnsaker i kaker selv om gulrotkaken er blitt en klassiker. Neste gang skal jeg lage en kake med rødbeter.

La speranza è verde!

 «Håpet er grønt», eller i kanskje… «håpet er irrgrønnt»

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

"Spezzatino in bianco"

I denne versjonen av «Den italienske hvite lapskausen» skal vi ha rosmarin, salvia, hvitløk, aceto balsamico og som det hør og bør her i Italia…..en liten skvett……….

Focaccia med poteter. Focaccia con patate

Denne focacciaen holder seg myk i flere dager siden jeg har poteter i deigen. Vanligvis bakte jeg denne på restauranten min hvis jeg hadde noen poteter til overs. Kanskje jeg allerde har fortalt deg at de som kommer fra Liguria er gjerrige. Det heter at de har «braccio corto» som vil si at de aldri…

Årets tur til Norge!

Turen til Norge endte på stranden med Vaf…..ulo og Fa…n

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen