La Peperonata – Paprikastuing

Paprikastuing eller Peperonata som vi sier her i Italia.

La Peperonata – Paprikastuing

Det er umulig å ikke spise denne retten når du er Italia på sommerstid. Den er god varm, lunken, kald, som tilbehør til stekt makrell, stekt oksekjøtt, en svinekotlett, god ost, på ristet brød eller prøv den som jeg gjorde med…..

Egg! Tror det heter porsjert egg på Norsk, men det kan godt være at jeg tar feil. Men det kan egentlig være det samme, for det var faktisk en kjempegod  lunsj. Nå ser jeg at dere driver å strever og vrir hjernemassen for å finne på noen knall ideer til nistematen…….men ikke finn på å ta med denne i matboksen din, det blir det bare gris og søl av. Jeg synes jeg ser deg mens du står der kry som en hane når du drar opp matboksen fra sekken eller i værste fall den nye designvesken din. Du har fortalt alle hva DU har med i dag så de nistirrer på deg, mens du prøver og late som ingenting når du kjenner at det er skikkelig tilgriset i bunnen av vesken. Du setter bestemt matboksen på trebordet hvor det blir sittende fast et merke fra boksen…..som aldri vil bli borte, sammen med alle som humrer, en fyker ut på do i et latteranfall også. I alt virvarre begynner du å rette litt på klærne dine, for så å bli sittende igjen med peperonatafingeravtrykk her og der. Og plutselig er det visst en annen som blir “tissetrengt” Hva skjedde da  journalisten som skal komme for å lage en reportasje om matpakker akkurat da kom inn døren, tør jeg ikke tenke på. Men du angrer sikkert på at du ville skille deg ut med en orginal matpakke. Vel det siste greide du jo veldig godt, men kanskje ikke på den måten som du hadde tenkt deg !

Lag heller matpakken med servelat, brunost eller det du liker best og gled deg til du kommer hjem til Peperonataen.

imageDa jeg var hos grønnsakshandlern min i går fikk jeg med meg 2 kg cherrytomater for slikt og ingenting. Jeg lagde en tomatsaus av det som jeg la under “peperonataen” men det behøver du ikke, det er like godt uten.

Handleliste for 4 personer.

  • 3 store paprikaer
  • 1 stor gul løk
  • 2 hvitløkbåter
  • 1/4 dl ekstra jomfruolivenolje
  • 1 dl hakkete flådde tomater ( hermetiske)

Begynn med å rense paprikaene, jeg valgte 2 røde og en gul. Del den opp med at du skjærer i de naturlige “kraterene”. Velg helst de paprikaene som er minst vridde og bulkete. Med potetskrelleren tar du bort skinnet, og jo mindre vridde og bulkete de er jo lettere er det. Ta vekk alle frøene og de hvite strimlene på innsiden.

image

Skjær løken i skiver og skrell hvitløkbåtene. Skjær paprikaene i ganske store biter og legg alt i en vid kjele eller stekepanne sammen med olivenoljen.

Sett på ganske svak varme i ca. 20 min til både paprikaen og løken er blitt myk men ikke brun. Nå kan du tilsette tomat, jeg hadde min egen tomatsugo som sto og putret ved siden av, så jeg brukte den. Tilsett litt salt, og hvis du synes at det trengs en dasj med vann. La det koke videre i 10 min. Ta ut hvitløkbåtene og sett kjelen til avkjøling, eller rett på middagsbordet.

Paprikabitene skal ha litt tyggemotstand, den skal ikke være en vassen liten bit!

Nå er det bare opp til deg hvordan du vil spise den, men som sagt ta den helst ikke med i matboksen til lunsjen !

Jeg serverte min med en god brødbit ved siden av som jeg brukte som en slags måke for a få med meg alt av egget og paprikastuingen som var på tallerknen.

 

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

"In vino veritas" La Campore

Metti insieme la passione, il cuore e la professionalitá in mezzo alle vigne…il risultato non può che essere degli ottimi e sinceri vini quali Erbaluce spumante, Erbaluce, Nebbiolo, Barbera e…. Hvis du putter sammen pasjonen, hjertevarmen og dyktigheten som det blir brukt i disse vinmarkene….ja, da kan ikke resultatet bli annderledes enn disse ærlige vinene…

"Il pranzo di Natale " Julelunsjen.

Dette er den mest smakfulle Julen jeg har spist noen sinne sa….

Ut på by’n i Torino etter 4 måneder

Tanker og følelser.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

0 thoughts on “La Peperonata – Paprikastuing”

    1. ❤️ Buon appetito Berit.😊 Og holder du av litt før du tilsetter edikken det har du en knallgod sugo til pastaen dagen etter 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top