Følg meg!

La crema, Kremen

Er du gått lei av aiola? Hvorfor ikke prøve min variant uten hvitløk som passer til fisk, kjøtt, og under pålegget på

Dette er kremen av kremen litt sånn som Crema di crema alla Edgar  fra filmen Aristkattene, selv om akkurat det jo egentlig var en suppe mens dette er en krem…. som passer til mye. Du behøver ikke å bli redd for å sovne når du får smaken på denne, heller det motsatt. Du kommer til å bli helt vill, det var iallefall det jeg ble da jeg smakte på denne kremen som jeg komponerte og serverte sammen med frityrstekt klippfisk. Ja, for selv her i Italia spiser vi norsk klippfisk, tror jeg faktisk at italienere spiser mere klippfisk og tørrfisk enn nordmenn!

Som sagt «man bruker det man har» Det jeg hadde var en halv sitron, majones og sylteagurker, litt kjedelig? Det var ikke noe igjen av sitronene mine som jeg legger i salt og som gir det lille ekstra. Kanskje du husker den kremen som jeg lagde med de salte sitronene eller har du gått glipp av den?https://carolinesgourmet.no/confit-sitroner/

Hmmmm…kanskje jeg bare burde dropper hele kremen tenkte jeg. Akkurat det hadde egentlig vært det beste, siden den til slutt ble kjempegod, nesten farlig god der den forsvant på et blunk.

Den kan kanskje minne litt om en remulade med de hakkete sylteagurkene. Men det er det japanske krydderet som heter Shichimi Togarashi som har mye av æren.

Jeg finhakket sylteagurker sammen med bladpersille.

Majonesen la jeg i en liten bolle sammen med krydderet og noen dråper med nypresset sitronsaft.

Så tilsatte jeg bladpersille og sylteagurkene og blandet det godt før jeg smakte meg frem både når det gjaldt krydder og sitronsaft og  hvor sterk jeg ville ha kremen.

Hvis du synes at kremen er for fet kan du tilsette creme fresche eller mager yogurt.

Den passer også utmerket til fisk, grønnsaker, stekt kjøtt. Server den på grillfesten eller smør et tynt lag på rundstykkene dine eller»Panini» som de heter på italiensk. Ja, for du vet kanskje at de italienske smørbrødene har brød på under og over. Jeg smurte et lag av kremen på den ene delen av brødet og spekeskinke på toppen før jeg avsluttet med salat.

Mens den andre fylte jeg med kokt skinke og tomater.

Nå kunne jeg jo godt beholdt denne hemmeligheten for meg selv men hvorfor ikke fortelle det til alle som ikke tåler hvitløk som er i den populære Aioli men som vil ha litt piff i majonesen sin? Det japanske krydderet er kanskje ikke så lett å få tak i men prøv på Internett eller kjøp med deg hvis du ferier i utlandet og finner det der. Skulle du til og med komme en tur innom Torino eller Genova i Italia….da kan jeg ta deg med dit hvor du får kjøpt det sånn at du kan hamstre til slekt og venner….. til julepresang ( ja, hvorfor  ikke være tidlig ute sånn at du slipper å stresse ved juletider for å ende opp med noe krimskrams til ingen nytte?) Jeg tror at omtrent alle blir glad for en liten krokke med krydder med nye smaker under juletreet. Krydderet er en mix av mange andre kryddere, sånn som med curry. Jeg kan jo fortelle deg hva de inneholder hvis du skulle få lyst til å prøve å mikse sammen din egen kryddermiks.

Rosa pepper, hvite og sorte sesamfrø, japansk pepper fra fjellet ( bruk din favoritt pepper), ingefær og tørket mandarinskall og grønn seetang. Du kan sikkert også bruke rømme istedenfor majones, men da kan du sikkert droppe sitronsaften. Jeg har ikke prøvd det selv siden jeg ikke får tak i ordentlig god rømme her i Italia. Men tanken pirrer meg, prøv deg frem.

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

10 hendelser på “La crema, Kremen”

 1. Bibi Løhren

  Hei Caroline. Jeg får «vann i munn» når jeg leser denne oppskriften🤩. Har tenkt å invitere venner på en italiensk inspirert lunch, og da er dette en god ide. Alltid glad for mat som kan forberedes på forhånd😀. Har du andre forslag som også jeg kan klare å lage? Klem fra meg😘

  1. Hei Bibi,
   Takk for sist. Nå er ikke akkurat den kremen som jeg har laget så mye italiensk selv om den smaker godt og gled ned på høykant hjemme hos meg. Jeg skal prøve å studere ut en meny som du kan servere vennene dine og hvor du kan forbrede det meste på forhånd. 😉

 2. Hei Caroline. Takk for tips om butikken i Oslo. Jeg har kjøpt den japanske krydderblandingen hos ScanAsia i Storgaten. Skal lage en porsjon idag og prøve den på Alf😜. Kanskje han blir hekta på blandingen. Jeg har valgt rømme istedet for majones. Kanskje å blande 50/50. Du skal få vite resultatet.😀

  1. Ååååå så spennende, nå er jeg nysgjerrig på hvordan det smakte…også med norsk rømme ( jeg tror at hadde nok valgt 50/50 men det kan godt være at jeg tar feil.

 3. Hei Caroline. Takk for tips om butikken i Oslo. Jeg har kjøpt den japanske krydderblandingen hos ScanAsia i Storgaten. Skal lage en porsjon idag og prøve den på Alf😜. Kanskje han blir hekta på blandingen. Jeg har valgt rømme istedet for majones. Kanskje å blande 50/50. Du skal få vite resultatet.😀

 4. Hei Caroline. Bra å teste kremen før vennelunchen om ca 1 uke. Jeg har laget blandingen idag med lett rømme, men jeg at jeg vil velge majones og litt creme fraiche gang. Lett rømmen blir litt kjedelig i konsistens. Med hensyn til krydderet; først syntes jeg smaken var litt tam, så jeg helte på litt mer, og mer…….og så kom krydderet😱. Men visst er det godt og det setter smaksløkene igang. På vennelunchen har jeg lyst til å servere god spekeskinke etc. Godt brød og en salat . Har du flere forslag for en hobbykokk.?🤔Klem fra meg😊

  1. Så fint at du prøvde den ut i lettvariant i forveien før vennene «invaderer» matbordet. Den blir nok best med majones og nan behøver jo ikke å spise opp all kremen, selv om akkurat det er litt vrient. Du finner mange andre oppskrifter på enkle retter i bloggen min. Hva med en rissalat, den kan du også lage på forhånd 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen