Kalender med italienske matkurs i 2022

Kalender over matkursene som pågår i romjula, januar, februar og mars.

Kalender med italienske matkurs i 2022

Fikk du et Gavekort i julepresang? Her finner du en kalender over kursene. Ta en titt siden du velger selv hva du har mest lyst til å lage og når det passer deg best.

Kursene varer vanligvis i 2-2 1/2 time, alt etter menyen. Det er maks 8 deltagere på kursene for at jeg skal kunne veilede og svare på spørsmål underveis mens vi lager alt fra bunnen av. Jeg på mitt kjøkken i Italia og deltagerene på sitt eget…hvor enn de befinner seg.
Meld deg på, send meg en mail med kopi av gavekortet om hvilket kurs som frister mest så sender jeg deg en handleliste og all informasjonen som du trenger og innloggingskodene siden kursene foregår på zoom meeting, på direkten.

Du kan også bestille privat kurs ved at du inviterer dine venner, kollegaer, familie, klubben osv hvor det er bare dere selv….og meg. Da bestemmer du selv hvem som skal være med, dag og tidspunkt.
Du kan også komme med ønsker om hva du ønsker å lage og lære innen det italienske kjøkkenet.

Her kan du se kalenderen for kursene nå i romjula, januar, februar og mars.
Det kan fremdeles være noen forandringer i menyen.
Om tidspunktet eller dagen ikke skulle passe så er det bare å spørre om det er mulighet med forandringer.


Matkurs.

 

Fredag 10 desember 17.00.

Pandolce genovese, Brutti ma buoni.
En tradisjonell Julekake fra Genova som holder seg lenge og herlige småkaker med hasselnøtter fra Piemonte. Dette kurset er perfekt om du gjerne vil servere litt italiensk julebakst eller om du ønsker å bake julegavene.

 

Onsdag 15 desember 15.00.  

Fylt focaccia og Pandolce genovese.
Her skal vi bake fylt focaccia som passer perfekt til middag sammen med en salat. Sammtidig baker vi den tradisjonelle julekaken fra Genova. 


Fredag 17 desember 17.00.

Lasagne al pesto og Mascarponekrem med krokan og sjokolade. En fantastisk god lasagne med basilikumpesto, aspargesbønner og poteter. Den er perfekt til å fryse ned og desserten som blir mascarponekrem med hjemmelaget krokan og sjokoladesaus kan du også fryse ned og servere som julens «iskrem» 

 

Tirsdag 28 desember 17.00.  

Vitello tonnato og hjemmelaget krokanis.
Vitello tonnato er en tradisjonell rett fra Piemonte, kalvekjøtt med en fantastisk god krem. Denne blir forbredt på forhånd siden den blir servert kald og er perfekt til nyttårsaften siden den holder seg i kjøleskapet. Her vil du lære to forskjellige versjonene og mange tips og hemmeligheter. Dvi skal også lage desserten til nyttårsaften som blir hjemmelaget krokanis uten at man behøver iskremmaskin.

Torsdag 30 desember 16.30.

Risotto med sopp, og grønnsakspai fra Liguria som du kan servere på nyttårsaften sammen med et glass sprudler før festen starter. Her vil du også lære noe fantastisk godt som du kan lage av restene fra risotto ( om det blir noe til overs! )

 

Tirsdag 4 januar 16.00.

Focaccia , Minestrone med basilikumpesto og litt snaks.
Det er godt med litt grønnsaker etter all feiringen, dette er retter og «tapas» som du kan servere året rundt. 


Fredag 14 januar 17.00.  

Poteter for alle penga…på italiensk vis!
Gnocchi med hvit kjøttragú og grønnsakspai fra Liguria. Her skal vi lage våre egene gnocchi som er små potetputer  som vi serverer med en «frisk» kjøttragu uten tomater. Til hovedrett blir det en klassisk grønnsakspai med poteter fra Liguria. 

Fredag 21 januar 17.30

 La Ribollita og brutti ma buoni. Her blir det en reise til Toscana med den berømte suppen som blir kokt to ganger og som man omtrent kan spise med gaffel. Til dessert skal vi bake de berømte småkakene med hasselnøtter.


Onsdag 26 januar 17.30   ( 1 ledig plass ) 

Spaghetti alla carbonara  og Tiramisú.
Lillelørdag med noen av de mest berømte rettene fra det italienske kjøkkenet. Vi lager to forskjellige varianter av desserten Tiramisú, den ene setter du i kjøleskapet og den andre kan du nyte med en gang etter middagen. 

 

Fredag 4 februar 17.30

I dag skal vi kose oss skikkelig siden vi skal lage street food fra Sicilia som passer perfekt på en fredagskveld med noe godt i glasset.
Forskjellige råvarer og smaker som blir bakt inn i gjærdeig. Noen steker vi i ovnen og noen blir frityrstekt. Du behøver ikke å bekymre deg eller grue deg for frityrstekingen siden jeg skal forklare hvordan man gjør det på en trygg måte mens vi frityrsteker.
Selvsagt blir det også noe godt til kaffen med sjokolade. 


Fredag 11 februar 17.00

Vi lager middagen til San Valentino sammen.
3 forskjellige ting som passer perfekt sammen med sprudler og som helt sikkert kommer til å være gjengangere på kjøkkenet ditt.
Flan di spinaci con salsa di Parmigiano, som er en «spinatgrateng» som serveres med en saus av Parmigiano.
Små perfekte biter av fersk laks som går unna på et blunk å lage.
Og til dessert blir det brownies med chili. 


Torsdag 24 februar kl 17.30

Tørrfisk på italiensk vis.
Dette er tradisjonelle retter fra det italienske kjøkkenet med tørrfisk 

Onsdag 2 mars kl 17.30 

Gnocchi med kjøttragú og frityrstekte epleringer.
poteteputer med kjøttragú. 


Torsdag 10 mars kl 17.00.
kurset er flyttet til 25 mars kl 17.30 

Risotto ai frutti di mare.
Dette er et ekslusivt kurs hvor vi skal lage en fantastisk god risotto med sjømat fra bunnen av. 


Fredag 18 mars kl 17.30

Focaccia i forskjellige versjoner.
En og samme deig blir til mange fantastiske ting som du kommer til å elske og ha mye glede av ved andre anledninger 

Mandag 21 mars kl 17.30
 Spaghetti Cacio e pepe, en klassiker fra Roma. Jeg vil også forklare forskjellige versjoner som man kan lage. Vi skal også steke brød både i stekepannen og frityrsteke som vi serverer med min egen versjon av Caprese, mozzarella og tomater.

Fredag 25 mars kl 17.30

Påskepaien fra Liguria og Spaghetti alla Carbonara. 

Om du nå ikke fikk et gavekort i julepresang men har lyst til å melde deg på et av kursene så er det bare å sende meg en melding. Kursene koster kr. 440,-

Husk at du også bestille privat kurs med dine venner, kollegaer, familie, klubben osv hvor det er bare dere selv….og meg. Da bestemmer du selv hvem som skal være med, dag og tidspunkt.
Du kan også komme med ønsker om hva du ønsker å lage og lære innen det italienske kjøkkenet.

 

 ❤️

 

 

 

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Restemiddag, Blomkålsuppe

Restemiddag etter gårsdagens spaghetti med blomkål, sitron og sort pepper.

“Tajin”

Her forleden fikk jeg skikkelig lyst på noen andre smaker, akkurat som når du får lyst på noe som…..

sjokoladekake

Sjokoladekake uten gluten og laktose. Torta di cioccolato senza glutine e lattosio

Sjokoladekake som ble forvandlet til glutenfri sjokoladeiskake uten laktose.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top