Matkurs, Julebakst fra Italia.

Lørdag 5. desember 2020 kl. 15:00
Italiensk julebakst direkte fra kjøkkenet mitt Torino. For å unngå smitte må du nesten gå kjøkkentrappa....på

Matkurs, Julebakst fra Italia.

Det heter seg jo at jula varer helt til påske men det er alltid noen unntak. Unntaket er denne kaken som blir bakt og spist hele året rundt siden den er litt sånn som Cantucci. Selvsagt er det spesielt nå i juletiden at den finner veien inn i de fleste hjem i Liguria og his meg i Piemonte.
Du må ikke tenke på den norske julekaken når du smaker på denne, de to kakene er ikke engang i slekt med hverandre.

Den norske julekaken inneholder gjær mens denne inneholder litt bakepulver. Jeg tror du vil bli glad når du skjønner at denne er holdbar i en hel måned, hvis den da ikke blir spist opp på null komma niks! 

Du vet kanskje at de fleste italienere spiser søtt til frokost,  kaken er like perfekt sammen med en kopp cappucino på morgenkvisten som til et glass hetvin om kvelden. Ikke for det…den passer like godt til “merenda” som italienere kaller mellommåltidet om ettermiddagen sånn ved 16-17 tiden. Og hvis du liker Cantucci vil jeg tro at du faller pladask for denne.

Lørdag 5 desember braker det løs med italiensk julebakst på kjøkkenet mitt kl 15. For å unngå smitte må du nesten gå kjøkkentrappa….på zoom. Du velger selv hvilket fyll du vil bruke i julekaken fra Liguria.

Vi skal bake tre forskjellige kaker pluss at jeg skal forklare og vise deg oppskriften min på Pandoro og Panettone. Siden det tar lang tid å bake den siden den må heves mange fanger og lenge vil vi ikke rekke det på direkten men jeg skal forklare deg det såpass nøye at du vil klare å bake den på egenhånd etter at jeg har sendt deg oppskriften min.

De andre som vi skal bake heter ‘Brutti ma buoni’ som rett og slett betyr ‘Stygge men gode’ Og det er akkurat det de er….de er ikke noe særlig pene men jeg kan love deg at de er kjempegode. Kanskje best at jeg advarer deg siden man lett kan bli avhengig og at de vil forsvinne fort fra kakefatet. Derfor er det ekstra greit at de er enkele å bake uten at det all verdens tid å lage de.

De siste vi skal lage trenger du ikke å steke, det er en slags «Delfiakake» men uten delfiafett og gelé men med frisk appelsin. Du kan fryse de ned og ta de opp når du blir sukkersyk, om det plutselig er noen som ringer på døra eller om du har lyst til å servere noe skikkelig digg til kaffen.

Så da håper jeg at vi sees på lørdag ettermiddag. For at det skal bli en hyggelig stund og for at alle skal lykkes med baksten tar jeg maks 8 personer så her gjelder det å være først til mølla.

For å bekrefte påmeldingen ber jeg deg sende meg en mail. På den måten kan jeg sende deg handlelisten og en liste over hvilke kjøkkenredskaper du trenger pluss «nøkkelen» til kjøkkendøra mi…..på Zoom.


❤️

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Vegetarisk couscous.

Vi kan ikke reise fysisk, vi kan reise med fantasien rundt middagsbordet.

sjokoladekake

Sjokoladekake uten gluten og laktose. Torta di cioccolato senza glutine e lattosio

Sjokoladekake som ble forvandlet til glutenfri sjokoladeiskake uten laktose.

Matkurs : Tre retter med fersk laks og røkelaks

På onsdag skal vi lage en tre retters middag med røkelaks og fersk laks direkte fra kjøkkenet mitt i Torino. 

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top