Italiensk matkurs fredag 30 april kl. 17.30

Focaccia som er tynn og sprø men samtidig myk, litt sånn, alt det du drømmer om...i et !

Italiensk matkurs fredag 30 april kl. 17.30

Kjenner du til focaccia fra Genova? Den er faktisk berømt over hele Italia, ikke så rart siden den er fantastisk god og helt nydelig. Focaccia som er tynn og sprø men samtidig myk, litt sånn, alt det du drømmer om…i et !

Den passer perfekt sammen med den klassiske salaten, Caprese. Caprese er rett og slett tomater, mozzarella og basilikum med noen dråper god olivenolje og litt salt som man danderer pent på et fat. Men denne gangen skal vi lage et par av mine egne versjoner som passer perfekt til selskap, grillfest eller rett og slett som en enkel, god og lett lunsj.

Vi stopper halvveis i kurset for å lage ‘gnocco fritto’, frityrstekt brød som passer perfekt sammen med et glass før vi fortsetter med focacciaen.

Kurset vil forgå på både norsk og italiensk ved at nordmenn og italienere kan melde seg på.
Kanskje litt artig hvis du studerer italiensk, om du vil friske litt opp på italiensken din, om du vil se hvor mye du forstår av italiensk eller om du bare vil høre språket.
Men vær obs på at dette ikke er et språkkurs og at jeg ikke er en språklærer.

Kurset varer i ca 2-2 1/2 time og koster kr. 380,- For å melde deg på kurset sender du meg en Mail eller bruker skjemaet som du finner under sånn at jeg kan sende deg handlelisten og « nøkkelen» til kjøkkeninngangen på zoom meeting, som du må laste ned på forhånd.
Det er maks 8 deltagere på kursene mine for at alt skal gå ordentlig for seg og for at jeg skal kunne veiliede ig svare på alle spørmål underveis mens vi baker og lager maten.

schoning.caroline@gmail.com


Bildet av focacciaen og bildet under er tatt av Gunvor S. Lie under et matkurs som jeg holdt for gjestene deres under et matkurs på stedet som de drev i Piemonte.

 

❤️

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Salaten til Nøtteliten. Insalata con nocciole

En enkel og smakfull salat med asparges,makrell,ost,salat,tomater og hasselnøtter.

Blomkålsuppe med poteter, purre og granateple

Suppen passer for alle, om de så er vegeterianere, veganere eller kjøttetende

"Salsa rossa"

Eller som de kaller den her i Piemonte ” Bagnèt ròss” I forje uke fikk du oppskriften på den grønne versjonen, nå får du oppskrift på den røde som er med…….

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top