Italiensk matkurs – Calamari

Italienske retter med sjømat? Calamari ripieni? Lurt på hvordan italienerene lager pastaretter med sjømat? Ta deg en svipptur til Italia på onsdag.

Italiensk matkurs – Calamari

Onsdag 10 februar 2021 klokken 17.30…

Er du glad i italienske retter med sjømat? Drømmer du om å sette deg til bords på en italiensk restaurant å bestille Calamari ripieni? Har du alltid lurt på hvordan italienerene lager pastaretter med sjømat? Da tror jeg at du vil få mye ut av kurset som jeg skal holde på onsdag siden hele middagen består av Calamari på sitt aller beste.

Vi skal rense de sammen og forbrede rettene fra bunnen av, jeg på mitt kjøkken her i Italia og deltagerene på sitt eget.

Sammen skal vi lage spaghetti med kalamari

Og til hovedrett skal vi lage fylte kalamari.

Kalamari er rett og slett akkar på norsk selv om det er mange misforståelser ved at noen tror det er blekksprut.
Tror du at Calamari bare er noen ringer som kan ligne på tyggegummi? Da jeg skal jeg prøve å få deg til å forandre mening.
Det som er viktig er at du bestiller akkar/kalamari i fiskebutikken eller ved fiskedisken. Derfor er det lurt om du bestiller Akkar så raskt som mulig og melder deg på kurset om du skulle være interesert i en liten svipptur til Italia på onsdag.
Hvis du bor på Østlandet er jeg blitt tipset om at du får tak i de på Coop_Mega eller på Jacobs på Majorstua.
Om du bor i området rundt Stavanger kan du få tak i de på fisketorget eller hos Madla Handelslag.
Pass på at de er ferske og hvis du har mulighet til å velge og vrake så kjøp de som er ca 12 cm lange. Jeg legger ved et bilde sånn at du ser hvordan de ser ut. Velg de som er norske, danske eller fra andre europeiske land. De fra Marokko er også gode mens de fra India og Asia holder jeg meg unna.

Det er plass til maks 8 deltagere på kurset for at alt skal gå ordentlig og rolig for seg. For at du skal kunne stille spørsmål og for at jeg kan hjelpe deg om du henger litt etter.
Kurset foregår på zoom meeting og for å bekrefte din påmeldelse må du sende meg en Mail : schoning.caroline@gmail.com

Eller bruk skjemaet som du finner under. Når du har meldt deg på sender jeg deg handleliste, en liste over det kjøkkenutstyret vi skal bruke og innloggingskodene.
Kurset koster kr. 380,00 og varer i ca 2 timer, til alle er ferdige med matlagingen og klare til å sette seg til bords.

[forminator_form id=»58591″]

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Pandolci, Boller

I dag skal det bli andre boller, bostaveligtalt. Disse bollene har ikke noe med ………
Italia å gjøre. Det er vi nordmenn som er eksperter på boller og når jeg disker opp med mine kanelboller hyler italienerene i fryd akkurat som små unger.

En lørdag med smilehull i Torino

Lørdag morgen….Stella vil ut….Det er svinekalt……Det er tåke…..og vi møter hennes største fiende som også er ute på en luftetur……Det er da det…..

Det åttende og siste norske hjørnet til Caroline. L’ottava e l’ultima angolo norvegese.

Dagen etter våknet jeg grytidlig sammen med sommerfugler som flakset ivrig i magen min. Jeg får alltid sommerfugler i magen når jeg skal til Oslo. Men denne gangen skulle….. Mi sono svegliata presto con le farfalle che volavano già nello stomaco. Mi vengono sempre le farfalle nello stomaco quando vado a Oslo. Ma questa volta…

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Skroll til toppen