Italiensk matkurs, Calamari

Ta deg en svipptur til Italia på onsdag.

Italiensk matkurs, Calamari

Onsdag 10 februar 2021 klokken 17.30

 

Er du glad i italienske retter med sjømat? Drømmer du om å sette deg til bords på en italiensk restaurant å bestille Calamari ripieni? Har du alltid lurt på hvordan italienerene lager pastaretter med sjømat? Da tror jeg at du vil få mye ut av kurset som jeg skal holde på onsdag siden hele middagen består av Calamari på sitt aller beste.

Vi skal rense de sammen og forbrede rettene fra bunnen av, jeg på mitt kjøkken her i Italia og deltagerene på sitt eget.

Sammen skal vi lage spaghetti med kalamari

Og til hovedrett skal vi lage fylte kalamari.

Kalamari er rett og slett akkar på norsk selv om det er mange misforståelser ved at noen tror det er blekksprut.
Tror du at Calamari bare er noen ringer som kan ligne på tyggegummi? Da jeg skal jeg prøve å få deg til å forandre mening.
Det som er viktig er at du bestiller akkar/kalamari i fiskebutikken eller ved fiskedisken. Derfor er det lurt om du bestiller Akkar så raskt som mulig og melder deg på kurset om du skulle være interesert i en liten svipptur til Italia på onsdag.
Hvis du bor på Østlandet er jeg blitt tipset om at du får tak i de på Coop_Mega eller på Jacobs på Majorstua.
Om du bor i området rundt Stavanger kan du få tak i de på fisketorget eller hos Madla Handelslag.
Pass på at de er ferske og hvis du har mulighet til å velge og vrake så kjøp de som er ca 12 cm lange. Jeg legger ved et bilde sånn at du ser hvordan de ser ut. Velg de som er norske, danske eller fra andre europeiske land. De fra Marokko er også gode mens de fra India og Asia holder jeg meg unna.

Det er plass til maks 8 deltagere på kurset for at alt skal gå ordentlig og rolig for seg. For at du skal kunne stille spørsmål og for at jeg kan hjelpe deg om du henger litt etter.
Kurset foregår på zoom meeting og for å bekrefte din påmeldelse må du sende meg en Mail : schoning.caroline@gmail.com

Eller bruk skjemaet som du finner under. Når du har meldt deg på sender jeg deg handleliste, en liste over det kjøkkenutstyret vi skal bruke og innloggingskodene.
Kurset koster kr. 380,00 og varer i ca 2 timer, til alle er ferdige med matlagingen og klare til å sette seg til bords.


❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Utlending i Italia

Det er ikke alltid bare bare å være utlending, i hvertfall når man flytter til et annet land og ikke mestrer språket og skikkene. Da jeg kom til Italia første gang, for over 40 år siden, kunne jeg ikke et ord italiensk eller rettere sagt jeg kunne to ord. Det ene ordet er utrolig viktig,…

Aperitif i Agliano Terme

En tusen takk til Agliano Terme og de som arrangerte denne fantastiske aperitiffen i all sikkerhet sammen med de lokale vinprodusenten.

Schwarzwald kake, Torta della foresta nera.

Schwarzwald. Sjokolade, kirsebær og krem, bedre blir det ikke!

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top