Følg meg!

Onsdag 24 februar kl. 17.30. Italiensk mat/kokkekurs

Hva med en liten svipptur til Italia på onsdag, rettere sagt til Liguria?

Onsdag 24 februar kl. 17.30. Italiensk mat/kokkekurs

Hva med en liten svipptur til Italia på onsdag, rettere sagt til Liguria?

 

Det er fremdeles noe plasser igjen på kurset som går av stabelen førstkommende onsdag.
Det blir full middag med smaker og dufter fra Liguria som vil gjøre naboene grønne av misunnelse.
Da jeg satte opp denne menyen tenkte jeg ikke på at dette er en meny som vegeterianere vil elske. Det har seg sånn at kjøkkenet fra Liguria er unikt når det gjelder retter med grønnsaker. Retter som har masse smaker og som faller i smak hos alle. Her kan jeg nesten love deg at det ikke bli noen som rynker på nesen selv om det ikke ikke er hverken kjøtt eller fisk på menyen.
Og hvis det er noen småbarn som tror at alt som er grønt er uspiselig så kan du jo bare fortelle dem at dette er menyen til Hulk, Skrek, Monsters & Co eller Skipper’n. Det var iallefall sånn jeg gjorde med Thomas da han var liten.
Han var ganske vannskelig og sær i matveien, derfor brukte jeg av og til hvite løgner for at det skulle bli hyggelig rundt middagsbordet.
Kjøtt kunne gjerne bli til dinosaurus koteletter og fisk som haibiff. Han var kry som en hane mens han spiste og gledet seg til å fortelle vennene sine hva han hadde spist til middag.

Dere kan jo også lage dette til en temakveld og kle dere i noe grønt, bruke grønne servietter eller noe lignende. I disse tider trenger vi jo grønne farger siden håpet er lysegrønt!

Middagen på onsdag blir :
Gnocchi al pesto
Potetputer med basilikumpesto fra Liguria ( basikumpesto kommer opprinnelig fra Liguria)

Torta di verdure, Polpettone

Grønnsaksterte fra Liguria. Her vil du også lære hvirdan og hva man kan lage av grønnsakene som blir til overs etter middagen.

Testaú al pesto

»Blinis» med pesto

Vi starter å lage middagen sammen, jeg på mitt kjøkken her i Italia og du på ditt, hvor enn du befinner deg, klokken 17.30 og setter oss til bords etter ca 2 timer.
Vi lager mat til ca 4 personer, om dere er færre så halverer du bare ingrediensene og om du er alene så har du middagen klar dagen etter.

Det er maks 8 deltagere for at alt skal gå ordentlig for seg, for at alle skal ha mulighet til å stille spørsmål og be meg vente hvis det er noen som henger litt etter. Kurset foregår på zoom meeting og varer som sagt i ca 2 timer, kurset er over når alle er ferdige med å lage maten og klare til å sette seg til bords for å nyte det dere selv har laget.
For å reservere plass må du enten sende meg en mail for at jeg kan sende deg handlelisten og all informasjonen du trenger.
Kurset koster kr 380,00

schoning.caroline@gmail.com

 

Eller du kan bruke skjemaet som du finner under.

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Pastasalat med grønn asparges og egg

For en italiener er pasta som poteter for en nordmann. Italienere lager pastasalater og nordmenn lager potetsalater.

Matkurs : Tre retter med fersk laks og røkelaks

På onsdag skal vi lage en tre retters middag med røkelaks og fersk laks direkte fra kjøkkenet mitt i Torino. 

Ta deg en øl i Torino

Hva smaker bedre enn en kald øl etter å ha trasket Torino i timesvis på jakt etter «hemmeligheter» ? Piemonte er kjent for sine viner……men ikke glem å smake på……

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen