Insalata di prosciutto e melone – Salat med spekeskinke og melon

Prosciutto e melone med en norsk vri

Insalata di prosciutto e melone – Salat med spekeskinke og melon

Ny vri på en italiensk sommer klassiker. Spekeskinke, melon og……

Sommerkål, isbergsalat, paprika, gulrøtter og pistasjnøtter!

image

For ikke å glemme dressingen, uten den hadde det ikke vært det samme. Jeg skal fortelle deg det jeg brukte, men ikke gå å kjøp alle disse ingredientene. Du kan bruke andre som ligner, prøver iallefall å komme med andre alternativer til deg.

image
Majones, gresk yougurt, flytende sukker, Hvitvinedikk, ekstra jomfruolivenolje, presset sitron, salt og…..norsk agurkmiks som jeg pleier å kjøpe med meg når jeg er i Norge og hvorfor ikke litt sort pepper.

Det du iallefall MÅ ha er melon og spekeskinke, gjerne italiensk. Jeg brukte en spekeskinke som heter San Daniele. Den er søtere i smaken enn Parmaskinken. Velg den skinken du liker best.

Valget av melonen gikk litt automatisk siden “Mimmo” hadde lasteplanet fullt.
Han kommer direkte med lastebilen sin fra Sisilia annen hver uke med sesongens frukt og grønnsaker. Han har også med seg vin, olje, mandler, pølser, kaker , frukttrær osv. osv. og er det noe som han ikke har så tar han det til deg neste gang han kommer.
I går var halve lastebilen hans fylt med disse gule melonene, heter de honningmeloner på norsk tro?

  • image

image

Den vokser nå i sommersesongen og du kan beholde den helt til jul, den blir bare bedre og bedre mens den ligger, bare pass på at den ikke har myke groper noen steder.

Den andre halvdelen av bilen til Mimmo var fylt med vannmeloner og ferske mandler. Mandlene du må la ligge i solen for at det grønne skallet skal modnes.

Men før vi forsetter kommer…

Handleliste for 4 personer:

  • 1 -1 1/2 hg. Spekeskinke
  • 1 melon
  • 1 liten spisskål
  • 1-2 gulerøtter
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 isbergsalat
  • 50 gr. Pistasjnøtter ( ikke salte, du kan bruke valnøtter eller hasselnøtter)
  • 1 lite beger gresk yougurt ( eller annen hvit yougurt, ikke light eller norsk seterrømme )
  • 3 ss ekstra jomfruolivenolje
  • 2 ss Hvitvinedikk ( eller annen edikk)
  • 2 ss flytende sukker ( eller smelt sukker i bittelitte vann og la det bli kjølig)
  • saften av 1/2 sitron
  • 3 ss majones
  • 1ss agurkmiks eller 1 ss finthakket sylteagurk
  • salt
  • pepper

Ta vekk “skallet” av paprikaen med en potetskreller og med hjelp av en kjøkkenrobot skjærer du alle grønnsakene i tynne strimler. Hakk nøttene grovt.

Bland alle ingredientene til dressingen, smak deg frem, det kan være du trenger litt mere sukker, edikk, salt osv. Bland dressingen i salaten med halvparten av de hakkete nøttene.
Skjær melonen i halv, den ene skjærer du i skiver og med en rund form stikker du ut store litt tykke rundinger, som du skal plassere på toppen av salaten. Den andre halve og det som blir igjen blander skjæres opp i små biter bland alt forsiktig i salaten.

image

Med hjelp av en ring i stål “bygger du opp salaten” legger skivene av melonen oppå, og som kronen på værket danderer du skivene med spekeskinken. Dryss de andre pistasjnøttene på tallerknen.

image

Buoooona giornata!

Ha en fiiiiiiiiiin dag!

 

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Vellutata di zucca. Gresskarsuppe

Den er så enkel å lage at det er umulig å feile.

La Tagliata.

I går kjøpte jeg et oksekjøttstykke. For å lage “La Tagliata”, en slags roastbeef skåret…….. i litt tykke stykker. Servert med kokte poteter og grønne bønner som jeg moser litt opp med ekstrajomfruolivenolje. Rene, delikate, barske smaker. Enkelt og greit. Handleliste for 2 personer: 400-500 gr oksekjøtt, jeg brukte skulderen eller du kan bryke entercoté 1…

Brennesle…..risotto

Tampen brenner, det samme gjør skuddene til brenneslen

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top