Caprese, Insalata di pomodori e mozzarella

Caprese, Tomater og mozzarella med en anderledes vri!

Caprese, Insalata di pomodori e mozzarella

Dette er rett og slett “bare” tomater med mozzarella, ser det kronglete ut ? Selv om du ikke vet det, kan du allerede triksene hvis du har fulgt med her, med litt…..

image

Oppvarming ( selv om det holder med den varmen som allerde er her !!!!) går det i en fei. Husker du hvordan du lagde tomatcoulis? Det er utrolig mye man kan finne på av tomater, og nå som de er på sitt beste står ideene i kø.

https://carolinesgourmet.no/antipasto-di-pomodori-peperoni-e-acciughe-salate/

Når du har gjort det kan du komme tilbake hit, for dette er egentlig bare et puslespill.

Når du har most tomatene med stavmikseren, heller du det hele i en “passaverdura”

image

hvis du ikke har det kan du bruke en sil. La det stå og renne en halvtimes tid. Du vil se at det har gitt ifra seg ganske mye væske. Bruk skiven med de minste hullene på passaverduren. Nå sitter du igjen med en nydelig tomatkrem, for så å sette igang første akt i teaterstykket. For det er som på teateret, når publikumet er fornøyde applauderer de til slutt. Og ble denne tomatsalaten ekstra god kan du vente deg at alle reiser seg når de klapper, kanskje til og med trampeapplaus. Så bare begynn å øve deg på å bukke, neie, smile og snurre deg rundt! For dette ER godt.

image

Legg tomatkremen på en tallerken eller serveringsfat. For du kan godt ta et stort ovalt fat som du setter midt på bordet. Den peneste og beste borddekorasjonen du kan tenke deg. Kanskje du til og med får applaus før “teaterstykket” begynner.

Smør tomatkremen utover. Og dander de forskjellige tomatene som du har skåret i båter, skiver og halve, rundt omkring. Legg mozzarellaen der hvor du synes den passer, noen olivener her og der og til slutt noen basilikumblader eller frisk oregano som man får tak i nå.

image

Akkurat før servering strør du noen flaksalt over, en runde med ekstrajomfruolivenolje og noen dråper med aceto balsamico.

imageVær obs på at hvis du smører tomatkremen en stund før du skal spise kommer den til å gi i fra seg mere “vann”

Tips: hvis du er glad i litt sterke smaker kan du godt ta med en peperoncino når du moser opp tomatene, hvis du vil ha den litt mildere tar du ut frøene siden det er de som er de sterkeste.

Har du noe igjen av “Peperoni arrostiti” kan du ta med de også når du moser opp med stavmikseren. Ikke ta med hvitløken, den kan lett forandre smaken sin til en smak av agurk !

Her kan du se hvordan den blir til “stepbystep” Denne lagde jeg tidlig på sommeren, se hvor mindre intens rødfargen er på “tomatkremen” siden tomatene ikke hadde fått solt seg så mye ennå !

imageHer har jeg strød på med en “crumble” laget av oliven, kapers, tørkede tomater og salte ansjoser.

Server den som en forrett eller ved siden av stekt fisk eller kjøtt.

É lo spettacolo può iniziare!

 

 

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Aperitif i Agliano Terme

En tusen takk til Agliano Terme og de som arrangerte denne fantastiske aperitiffen i all sikkerhet sammen med de lokale vinprodusenten.

Calamari ripieni al vapore. Fylte dampede kalamari.

Jeg startet å lage dampkokte kalamari på fastland etter at jeg nesten druknet i båthavnen på selveste julaften.

"Primavera" Våren

Det er lysere, det er varmere, folk smiler……det er vår i luften. Når det begynner å spire og gro i åkrer og enger begynner til og med grytene mine å smile når jeg putter i………

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top