Følg meg!

Hummus og middag med venner

Inviter venner og familie til middag på Skype eller Zoom mens du sitter i karantene.

Det finnes ikke noe enklere enn å lage hummus….eller jo, det gjør jo det! Men, det er iallefall lett å lage det og selvsagt har jeg min egen versjon.

Det er vannskelig at jeg legger kikerter i bløt for så å koke de et par timer til de blir fløyelsmyke bare for en Hummus. Ja, jeg skrev rett, og jeg mente BARE. Man kan jo ikke bare sette seg ned å spise «bare» hummus, derfor pleier jeg å lage noe annet med kikerter mens jeg er i gang. Akkurat som da jeg lagde en suppe av kikerter, purre, poteter og pasta her forleden.

Jeg la 400 g kikerter til bløt og vips så hadde jeg både suppen og hummusen klar. I oppskriften om suppen forklarte jeg deg hvordan jeg går frem når jeg koker de, du kan se på innlegget her:

Når kikertene var ferdigkokte rappet jeg et par øser som jeg la i kjøkkenmaskinen sammen med hvitløkfeddet, Jomfruolivenolje, sitron og ……tahin.

Det eneste problemet var at jeg ikke har tahin og siden alle må holde seg hjemme så blir det å sette fantasien i sving. Hmmmm…tahin er jo rett og slett malte sesamfrø i sesamolje?

I kjøkkenskapet mitt lå det en liten pose med sesamfrø å ventet på meg….snakk om flaks! Jeg tok frem den lille stekepannen min og begynte å riste sesamfrøene over middels varme. Pass på, de blir omtrent levende der de spretter og danser rundt i stekepannen mens de får en gylden farge, sammtidig kan du kjenne den herlige  typiske aromaen av ristet sesamfrø.

Med hjelp av min lille hjelper….kjøkkenmaskinen, malte jeg frøene til det omtrent ble som sesamstøv.

Selvsagt ble det litt ekstra som jeg la i en liten kaffekopp til senere bruk. Så tilsatte jeg kikertene sammen med det kokte hvitløkfeddet, litt sitronsaft og en god dasj med Jomfruolivenolje ( bruk mere olje enn det du tror!)

Jeg smakte kremen til med salt og litt ekstra sitronsaft før jeg var helt fornøyd.

Du kan også jukse for å lage hummus på null komma null med hermetiske kikerter. Da slipper du å legge de i bløt og å koke. Det eneste jeg vil råde deg er å droppe hvitløken siden jeg synes det blir litt for mye hvitløksmak hvis du bruker den fersk. Men det er helt opp til deg selv.

Hell kikertene i en sil med en bolle under for å fange opp væsken. Ha kikertene, olivenolje, sitron og tahin eller «sesamstøv» i kjøkkenmaskinen. Trenger du mere væske tilsetter du litt av kraften fra kikertene. Men husk at kremen skal være ganske fast og ikke rennende.

Hvis du absolutt vil ha hvitløk i kremen kan du sette over en liten gryte med vann, legge i et fedd hvitløk og la det koke til hvitløken er myk.

Her i Italia har vi ikke lov til å gå turer, være sammen med venner, familie eller naboer, derfor blir det til at vi alle blir huleboere uten kontakt med andre. Men forige lørdag bestemte vi oss for å invitere noen av vennene våre til middag!!!!

Siden det var vi som inviterte var det jo naturligvis også vi som stod for matlagingen. Vi startet å lage maten rundt klokken 18 ved å sette en focacciadeig til heving. Jeg hadde allerde satt over kikertene til koking om formiddagen sånn at de var ferdigkokte da jeg startet med suppen og kremen.

Jeg kan nesten se hva du tenker ‘sa hun ikke at de ikke fikk lov til å være i kontakt med noen også skal hun liksom fortelle at hun brøt alle reglene!’ Neida, jeg brøt ikke reglene jeg hadde gitt alle handleliste og oppskriftene på det vi skulle ha til middag. Hver og en lage de samme rettene hjemme hos seg selv mens jeg fulgte nøye med på Whatsup på spørsmål underveis. Litt sånn som å ha kokken på direkten, jeg la også ut noen videsnutter på hvordan jeg gikk frem.

Da alle var ferdige med middagen satte vi oss til bords, hver og en i hvert sitt eget hjem.

 

Mens skravla gikk over skype ble det en skikkelig koselig kveld i godt selskap med venner.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Carne alla Pizzaiola della Caroline. Carolines oksekjøtt i «pizzasaus»

En enkel smakfull rett som «smeller» i ganen som små smellbongbonger til 17. mai

"Malfatti, Gnudi"

Kan jeg få presentere deg en nær slektning av «Strangolapreti»? Kjært barn har mange navn og disse små myke munnfullene er kjære for mange. Det er faktisk ikke mange steder hvor du får servert denne utsøkte retten som er laget av ricotta, parmasan, egg, ……..

Confusione, Forvirret.

  Hvordan kan jeg oversette dette ordet til norsk ? Kaos….hmmm…kaos er for meg et litt negativt ord, mens confusione er litt «koseligere, høfligere og mindre direkte» sammtidig som det er fullt av….. følelser. Det italienske språket har sine egne ord til nesten alt. På norsk kan ett ord bety forskjellige ting, alt kommer ann på…

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen