Høst i Italia

Fyll høsten med solskinn og «magi» mens du nyter årets siste ferie i Liguria før julestria er i gang.

Sommeren er endelig kommet til Italia, eller rettere sagt så er den kommet for fult her i nord etter en noe usedvanlige dårlige start med en regntung vår og tidlige sommermåneder her i nord.

Når jeg skriver nord så mener jeg hovedsakelig i de to fylkene hvor jeg bor som er Piemonte og Liguria.
Det hadde ikke regnet hele vinteren, derfor var vi vel alle glade og fornøyde med dårlig vær og regn.
Personlig var jeg også fornøyd med at den intense varmen som vi vanligvis har i slutten av juni, juli og august, lot vente på seg.
Mens nå, nå er varmen kommet så da blir det å finne på enkle og friske retter hvor man slipper å sette på stekeovnen og komfyren. ( bortsett fra auberginen som jeg griller og risen som jeg koker ….før soloppgang! )

 

Om du allerede har fulgt meg en stund i bloggen min så vet du kanskje at jeg er flink til å komplisere livet mitt. Akkurat som jeg gjorde med årets tur som jeg la opp for Trines Matblogg.
‘Hva om vi dropper Hotel og heller leier et par villaer som jeg kjenner’ ,  sa jeg til Cathrine, turoperatøren ByK.
Ideen ble godt mottatt av både Cathrine og Trine og selvsagt av huseierene. Nå har det seg sånn at jeg ikke alltid følger fjellreglene ‘Det er ingen skam å snu’ så etter bare positive tilbakemeldinger var det bare å sette i gang med planleggingen.. som selvsagt ikke var så enkel som jeg trodde.

Turen ble en stor suksess både for deltagerene og for Trine. Vi ble igjen som en sammensveiset glad gjeng som var ute på tur sammen for å oppleve dette vakre området, maten og vinene, selv om vi ikke kjente hverandre fra før.
Det ble faktisk så suksessfullt at turen ble fullbooket på null komma niks….kanskje litt for fullbooket siden det endte med at jeg måtte overnatte på en B&B nede i sentrum.
Men på denne måten ble jeg også kjent med noen helt fantastiske italienere som gjorde alt de kunne pluss litt til for å gjøre jobben min enklere.
Jeg fant faktisk mitt magiske hjørne i byen som jeg ellers ikke ville gjort.
Jeg ble møtt med et stort smil når jeg skulle hente fersk brød til frokost hos bakeriet  kl 6 om morgenen og jeg ble invitert på en kopp kaffe av Tiziana på konditoriet før jeg satte meg inn i bilen for å kjøre til villaene for å lage og servere frokost sammen med Trine.

Selv når jeg kom tilbake kl 24 etter en lang dag møtte innehaveren til B&B, Armando,  meg i døren for å høre hvordan dagen hadde vært og om jeg trengte hjelp for å hente noe om jeg ikke hadde tid.
For meg ble disse øyeblikkene nesten som påfyll av magisk energi. En energi som jeg virkelig trengte, akkurat som en fisk trenger vann om den havner på brygga!

For meg er det utrolig viktig eller retter sagt så er det det viktigste for meg at alle skal hygge seg, at alle skal trives og kose seg når de er med på mine turer.  Turene er ikke av de rimligste selv om jeg prøver så godt jeg kan. Men når man skal bo godt, spise ute hver dag på forskjellige restauranter og spisesteder, unike turer og opplevelser hvor alt er inkludert så er det ikke så enkelt å kunne konkurere med prisene fra andre turoperatører

Som sagt så er vi alle forskjellige og det er de som ønsker å bli en del av et stort reisefølge og oppleve steder som er «in» mens jeg foretrekker å arrangere turene litt utenom den vanlige turiststrømmen selv om vi mange ganger er hakk i hel til de berømte stedene.
Det skal ikke så mye til, bare man flytter seg noen kilometer bortenfor de meste populære stedene så opplever man den identiske Italia og befolkningen. Men som sagt man er nesten nødt til å kjenne området og når man også kjenner språket og gir av seg selv….det er da «magien»  starter. Akkurat som magien som jeg selv fikk oppleve i «mitt» magiske hjørne i Canelli.

Om du har lyst til å oppleve noe av denne «magien» sammen med meg og 14 andre deltagere så er det fremdeles noen ledige plasser på turen som jeg arrangere til Liguria 2-7.10.2024

Jeg velger alltid å reise utenom sesongen, både på grunn av varmen men også for å virkelig kunne oppleve Italia og italienere på sitt beste.
Akkurat nå sitter jeg på kjøkkenet mitt å funderer på datoene til neste år og om jeg burde inkludere 5 terre og Portofino i programmet til Liguria og om det er verdt å ta turen innom Barolo på turen til Piemonte siden det nesten virker som om disse stedene er som et trekkplaster for folk som vil oppleve disse fylkene?
For meg personlig er Liguria og Piemonte så mye mere, med sine bittesmå ukjente byer og steder, med sine frodige åser og sist men ikke minst de utrolig spennende byen Genova og Torino.
Byer som ennå ikke er «invaderte» av turistmassene.

Genova var en av Europa rikeste havnebyer og hvor historien fremdeles sitter igjen med sine mørke trange smug som ligger vegg i vegg til de fantastiske flotte aristokratiske palassene.
Derfor har keg valgt denne gangen med å starte med en overnatting i Genova før vi reiser nedover langs kysten til Chiavari hvor vi skal bo resten av turen.

Det er fremdeles noen ledige plasser på denne turen om du kunne tenke deg å nyte den siste varmen mens du sitter i solveggen og nyter en lokal rett med noe godt i glasset før du starter med forberedelsene til jul.

https://by-k.no/liguria-2

❤️

 

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Marsipankake, Bløtkaken til Caroline

17.mai, Enige og tro inntil Dovre faller.

Nocino, Valnøttlikør

Her forleden var jeg ute tur for å finne nye steder for mine mat og vinturer som jeg arrangerer i Piemonte og Liguria. 

Brenneslesuppe med ris, Minestra di ortica

En tur ut i vårsolen med snippsekka di…vips så har du vårens grøde til middagen.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top