Halloween

Disse rundstykkene er fantastisk gode til en varm gresskarsuppe.

Skremmende gode rundstykker til gresskarsuppe og Halloween.

Selv om jeg personlig ikke er så begeistret for Halloween er det sikkert mange som skal lage noe som er kjempegodt men som samtidig ser ekkelt ut!

Da er det bare å si at på toppen er det:

Negler fra firfisle  ( gresskarkjerner)
Råtne tenner ( valnøtter)
Mugg og snørr  ( blåmuggost )

 

Oppskriften på rundstykkene :
3 dl lunkent vann

8 dl hvetemel +litt til utbaking
1 tsk sukker
3 g tørrgjær eller 15 g fersk.
1 tsk salt.
Valnøtter, blåmuggost og gresskarkjerner.

Bland vann, 7.5 dl hvetemel, gjær og sukker i kjøkkenmaskinen.

La kjøkkenmaskinen gå på lav /middels hastighet i 10 minutter med eltekroken.

Tilsett resten av melet sammen med salt og øk hastigheten i 5 minutter.

La den heve i 2 timer.

Ta den ut på bordet og del deigen i 8 emner. Ikke kna deigen men bare brett/fold den lett slik at luftblærene ikke forsvinner.

Legg rundstykkene på bakepapir, trykk de litt flate og la de heve i 1 time.

Stekes på nest nederste rille på 200 grader i ca 10-15 minutter.

Legg på ost, valnøtter og gresskarkjerner mens de fremdeles er varme.

Sett de tilbake i ovnen til osten begynner å smelte.

Disse rundstykkene er kjempegode sammen med en gresskarsuppe. Om du vil ha de ekstra grønne så koker du det grønne på purren sammen med litt vann og salt ( gjerne en dasj med husholdningsfløte ) moser det opp med en stavmikser og smører rundstykkene med dette

Vellutata di zucca. Gresskarsuppe

❤️

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Blomkålsuppe med poteter, purre og granateple

Suppen passer for alle, om de så er vegeterianere, veganere eller kjøttetende

Nduja

Hvordan kan jeg oversette dette? Nei, det blir for komplisert …..denne pølsen/ posteien kommer fra Calabria, som er peperoncino ( chili ) og de sorte grisenes fylke. Tenk deg selv…en eksplosjon av chili og svin. Nduja varmer på en grå, mørk, sur, kald vinterdag, men også på en frisk hvit dag etter en skitur på fjellet.

Bisca, Scampi eller Rekebuljong

Den beste kraften til sjømat lager du selv med rekeskallet.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top