Selv om jeg personlig ikke er så begeistret for Halloween er det sikkert mange som skal lage noe som er kjempegodt men som samtidig ser ekkelt ut!
Da er det bare å si at på toppen er det:
Negler fra firfisle ( gresskarkjerner)
Råtne tenner ( valnøtter)
Mugg og snørr ( blåmuggost )
Oppskriften på rundstykkene :
8 dl hvetemel +litt til utbaking
1 tsk sukker
3 g tørrgjær eller 15 g fersk.
1 tsk salt.
Valnøtter, blåmuggost og gresskarkjerner.
Bland vann, 7.5 dl hvetemel, gjær og sukker i kjøkkenmaskinen.
La kjøkkenmaskinen gå på lav /middels hastighet i 10 minutter med eltekroken.
Tilsett resten av melet sammen med salt og øk hastigheten i 5 minutter.
La den heve i 2 timer.
Ta den ut på bordet og del deigen i 8 emner. Ikke kna deigen men bare brett/fold den lett slik at luftblærene ikke forsvinner.
Legg rundstykkene på bakepapir, trykk de litt flate og la de heve i 1 time.
Stekes på nest nederste rille på 200 grader i ca 10-15 minutter.
Legg på ost, valnøtter og gresskarkjerner mens de fremdeles er varme.
Sett de tilbake i ovnen til osten begynner å smelte.
Disse rundstykkene er kjempegode sammen med en gresskarsuppe. Om du vil ha de ekstra grønne så koker du det grønne på purren sammen med litt vann og salt ( gjerne en dasj med husholdningsfløte ) moser det opp med en stavmikser og smører rundstykkene med dette
❤️