Følg meg!

Carbonara med grønnsaker. Carbonara di verdure

Vegetarisk carbonara.

Carbonara med grønnsaker. Carbonara di verdure

image  Sommeren står for døren og grønnsakene spretter opp. Hmmmmm…… det er da det smaker med grønn carbonara

Vårløk, asparges, erter og squash er noen av sesongens grønnsaker.

Her er handlelisten din for 4 personer:

 • 4 små squash ( ca. 250 gr.)
 • 2 vårløk
 • En liten bunt asparges ( ca. 200 gr)
 • En svær neve med erter ( eventuelt frosne )
 • 3 eggeplommer
 • 50gr. revet parmasanost
 • En dasj med nypresset sitron
 • 40 gr. smør
 • Salt og pepper
 • 400 gr spaghetti eller din favoritt pasta

Sett en stor kjele med vann til koking for spaghettien. Ta den største stekepannen du har, smelt smøret forsiktig sammen med vårløken. Når den er blitt myk ( ikke brun) tilsetter du alle de andre ingredientene unntatt ertene. La det stå å kose seg over middelsvarme med litt salt. Hvis du synes at det begynner å bli brunt, slår du ned varmen.
Grønnsakene skal bli myke, det tar ikke mere enn 10 min. Hvis du synes at det ser litt tørt ut kan du stjele litt vann fra pastavannet.

Tilsett salt i vannet til pastaen og legg i spaghettien sammen med ertene. La det fosskoke til spaghettien er al dente (det pleier å stå på pakken sånn ca. hvor lang tid det tar, og regn med at den koker noen minutter i pannen med grønnsakene også)

Hell spaghettien med ertene i et dørslag, med en bolle under, slik at du har litt av kokevannet som du bruker for at ikke retten skal bli tørr. Hell spaghettien i stekepannen hvor du har grønnsakene sammen med en øse av pasta vannet. Rør godt rundt ca 1 minutt.

Ta stekepannen vekk fra platen, nå tilsetter du «eggegrøten» , rør godt og pass på at det ikke blir eggerøre av det. Det skal være som en silkemyk krem, som sagt ser den tørr ut tilsetter du litt av kokevannet.
Dander spaghettien på tallerknene. Fordel grønnsakene som blir igjen i panna over spaghettien, litt nykvernet sort pepper og revet parmasan.

Tips: Hvis du vil ha den mere kremete kan du tilsette en dasj med kremfløte, men ikke si at jeg har sagt det!
Og har du ikke en stor stekepanne blander du alt sammen i en stor gryte. Og du kan steke grønnsakene litt i forveien for å ikke bli for stressa.

   BUON APPETITO.
❤️

 

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Kalender 2019

På årets kalender finner du 12 av mine oppskrifter.

Beppino Occelli

Piemonte e Beppino Occelli

I de siste årene har det vært stor snakk om viner fra Piemonte i Norge, det mange ikke vet er at her lages også en av verdens beste oster……

Buon giorno da Lavagna

Ut i solen opp i trærne sprik med tærne…..selv i Desember. Etter en rask luftetur på stranden fikk jeg lyst å knaske på noe godt sammen med en rykende varm kopp kaffe. Og hva er bedre enn hjemmelagde…..

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

3 hendelser på “Carbonara med grønnsaker. Carbonara di verdure”

 1. Annette Aavatsmark

  Jeg laget grønnsaks-carbonara i dag, med squash, asparges og erter. . Den ble virkelig god! Familien syntes den var spennende. Frisk og mer sommerlig enn en vanlig carbonara! Takk for oppskriften, Caroline! 🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen