Kokte grønnsaker er gørr, hyler ungene…….piff fenikkelen opp slik som min italienske svigemoren gjør, for at det….
Skal bli en glad dans rundt middagsbordet, istedenfor sutring. Det går unna på et blunk å lage dem. Blir det noe igjen har du (nesten) matpakken klar til i morgen og dagen blir som en dans på ……fennikler.
Handleliste til 4 personer:
- 6-8 Fennikler
- 3 ss ekstrajomfruolivenolje
- 100 – 120 gr. Revet Parmasan
- Salt
Skjær av toppen, det grønne på fenikkelen og bunnen. Ta bort de ytterste harde lagene ( “skallet”) Sett en halvfull kjele med vann til koking. I mellomtiden skjærer du fenikkelen i skiver.
Salt vannet og legg i fenikkelen.
La det småkoke på middelsvarme i 10 minutter. de skal ikke være vasne, men ha litt motstand i tanngara. Sil av vannet, sett gryten tilbake på den varme platen for at alt vannet fordamper. I mellomtiden river du Parmasanen.
Ta gryten vekk fra platen, tilsett oljen og rør et par runder. Tilsett Parmasanen og rør litt.
Du vil nå se at osten smelter, det vil se ut som om det er mye olje, men det er bare fette fra osten når den smelter og som vil samle fenikkelen når det blir lunken.
Dette er kjempegodt, enkelt og sunt. Server sammen med en omelett eller “La frittata” som svigermor kaller den. Og har du hatt tid til å “brette” rundstykker blir det Polka oppå middagsbordet.
Ungene som sitter å ser surt mens de rynker på nesen når grønnsaker kommer på bordet vil ( kanskje) til og med til å legge fra seg mobilen….”for her må de bruke begge hendene.
Kanskje det blir en trivelig pratsom middag mens alle gumler fornøyde. Og kanskje de til og med ber på sine knær etter mere grønnsaker !
Husker du hvordan jeg “bretter” brød, hvis ikke kan du ta en liten oppkvikker her :
Men denne gangen lagde jeg halve porsjonen sammtidig som jeg brukte halvparten vanlig hvetemel og fintmalt speltmel.
Hvis du vil at runstykkene skal være legger du et kjøkkenhåndkle over dem mens de ligger på en rist for å bli avkjølt.
Hva er det du sier…..husker du ikke hvirdan du skal lage “omeletten” ? Da kan du jo ta en titt her under.
https://carolinesgourmet.wordpress.com/2015/07/07/la-frittata-den-italienske-omeletten/