Finocchi con Parmigiano. Fenikkel med parmasan

Kokte grønnsaker er gørr, hyler ungene…….piff fenikkelen opp slik som min italienske svigemoren gjør, for at det…. Skal bli en glad dans rundt middagsbordet,…

Finocchi con Parmigiano. Fenikkel med parmasan

Kokte grønnsaker er gørr, hyler ungene…….piff fenikkelen opp slik som min italienske svigemoren gjør, for at det….

Skal bli en glad dans rundt middagsbordet, istedenfor sutring. Det går unna på et blunk å lage dem. Blir det noe igjen har du (nesten) matpakken klar til i morgen og dagen blir som en dans på ……fennikler.

image

Handleliste til 4 personer:

  • 6-8 Fennikler
  • 3 ss ekstrajomfruolivenolje
  • 100 – 120 gr. Revet Parmasan
  • Salt

Skjær av toppen, det grønne på fenikkelen og bunnen. Ta bort de ytterste harde lagene ( “skallet”) Sett en halvfull kjele med vann til koking. I mellomtiden skjærer du fenikkelen i skiver.

image

Salt vannet og legg i fenikkelen.

image

La det småkoke på middelsvarme i 10 minutter. de skal ikke være vasne, men ha litt motstand i tanngara. Sil av vannet, sett gryten tilbake på den varme platen for at alt vannet fordamper. I mellomtiden river du Parmasanen.

image

Ta gryten vekk fra platen, tilsett oljen og rør et par runder. Tilsett Parmasanen og rør litt.

image

Du vil nå se at osten smelter, det vil se ut som om det er mye olje, men det er bare fette fra osten når den smelter og som vil samle fenikkelen når det blir lunken.

image

Dette er kjempegodt, enkelt og sunt. Server sammen med en omelett eller “La frittata” som svigermor kaller den. Og har du hatt tid til å “brette” rundstykker blir det Polka oppå middagsbordet.

image

Ungene som sitter å ser surt mens de rynker på nesen når grønnsaker kommer på bordet vil ( kanskje) til og med til å legge fra seg mobilen….”for her må de bruke begge hendene.

image

Kanskje det blir en trivelig pratsom middag mens alle gumler fornøyde. Og kanskje de til og med ber på sine knær etter mere grønnsaker !

Husker du hvordan jeg “bretter” brød, hvis ikke kan du ta en liten oppkvikker her :

«Brødet mitt» Il mio pane

Men denne gangen lagde jeg halve porsjonen sammtidig som jeg brukte halvparten vanlig hvetemel og fintmalt speltmel.

image

 

Hvis du vil at runstykkene skal være legger du et kjøkkenhåndkle over dem mens de ligger på en rist for å bli avkjølt.

Hva er det du sier…..husker du ikke hvirdan du skal lage “omeletten” ? Da kan du jo ta en titt her under.

 https://carolinesgourmet.wordpress.com/2015/07/07/la-frittata-den-italienske-omeletten/

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Porta Nuova Torino

Sett deg på toget og drit i Torino

Det er som sagt ikke alle italienske byer du bør drite i men det kan du altså gjøre i Torino……bokstavelig talt.

Bisca, Scampi eller Rekebuljong

Den beste kraften til sjømat lager du selv med rekeskallet.

Antipasto di pomodori, peperoni è acciughe salate

Ta en “titt” på denne enkle foretten både for smaken og synes skyld. Du trenger solfylte tomater, salte ansjoser, kapers, paprika og……..

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top