Ferskenkake med makroner

Denne er en superenkel å bake, sammtidig kan du bruke den frukten som du selv liker best

Ferskenkake med makroner

Denne er en superenkel å bake, sammtidig kan du bruke den frukten som du selv liker best eller om du har bugnende frukttrær i hagen.
Jeg brukte nektariner istedenfor ferskner siden Maurizio får frysninger av skallet på fersken. Du kjenner sikkert til skallet som er bløtt som dun og det er ikke uten grunn at man sier ‘Ferskenhud’

Det som er så enkelt er at du bare blander sammen alle ingrediensene på en gang uten å måtte piske smør og sukker hvitt eller lage eggedosis av egg og sukker.
Det som er viktig er at alle ingrediensene har romtemperatur.

Handleliste :

  • 250 g meierismør
  • 270 g hvetemel
  • 2 tsk bakepulver
  • 220 g sukker + 4 ss som du strør over kaken før den stekes
  • 70 g mandelmakroner ( Amaretti ) kan sløyfes
  • 3 egg
  • 2 ferskner å, nektariner eller annen frukt

Ha alle ingrediensen i en stor bolle og bland det godt til det har samlet seg en noe fast deig ( ligner litt på deigen til formkake ) Tilsett mandelmakronenene som du knuser mellom hendene eller om de får et par runder i kjøkkenmaskinen i bollen sammen med kakedeigen.
Du skal fremdeles se bitene, det skal ikke bli til pulver, om det skulle gå galt og at du ender opp med pulver så gjør ikke det så mye.

Ha deigen over i en kakeform som du har dekket med bakepapir i bunnen uten å smøre kantene på formen.
Min kakeform var 24 cm men du kan godt bruke en mindre, da blir kaken høyere.
Sett stekeovnen på 200 grader med over og undervarme, uten varmluft. Om du bare har varmluft senker du temperaturen til 180 grader.
Skjær nektarinene i båter og dytt de litt lett ned i kakedeigen. Stø over sukker. 

Sett kaken inn på nest nederste rille, senk temperaturen til 170 grader.
Stekes i ca 45 min. Kontroller med en tannpirker eller noe lignende om den er ferdigstekt.
Pinnen skal være tørr uten at det henger kakedeig igjen. Om det gjør det så senker du temperaturen til 160 grader og lar den stå i 5-10 minutter til,  før du kontrollerer enda en gang.


Denne kaken passer perfekt sammen med en kopp kaffe, te eller et glass melk.

Om du vil gjøre litt stas når du serverer den kan du varme den litt opp i stekeovnen sånn at den er lunken.
Legg kakestykkene på en tallerken med en kule vaniljeis på toppen.
Du kan også servere den med vaniljekrem eller noe lignende.

Om du ikke får tak i Amaretti som er mandelmakroner kan du droppe de men da ville jeg tilsatt litt mere sukker i deigen.

Om du bruker epler istedenfor nektariner kan du strø hakkete mandler, kanel og sukker på toppen før du setter kaken i ovnen.

Egentlig var det et slumpetreff at jeg lagde denne kaken siden kjøleskapet har streiket, vi har vært uten kjøleskap noen dager. Derfor var også smøret mykt. Det var også et slumpetreff at kjøleskapet kom da kaken stod ferdig.
To menn kom pustende og pesende bærende med kjøleskapet opp trappen til tredje etasje siden det ikke fikk plass i heisen.
‘Så godt det lukter her’ sa den ene mens de kom vaklende inn med et splitters nytt kjøleskap.
Derfor ble det ‘innvielsesfest med en kopp kaffe og et stykke kake på hver av de. Og som vanlig skjedde det noe ‘magisk’ som det gjerne gjør når det gjelder matlaging.
Da de hadde kommet inn av døren hadde de sett ampre og sure ut mens de småkranglet. Etter kake og kaffe forsvant de smilende ut av døren mens de småpratet som de beste venner.

Da var det bare å sette i gang med prøvesmakingen med utdeling av kake til naboen mine som hadde vært så snille ved at jeg hadde kunnet sette tingene som måtte stå i kjøleskapet eller fryseren hos de mens jeg ventet på levering av kjøleskapet….som tok noen dager.

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Gryter av gull

I dag var jeg en tur i Torino for å handle inn alt det som jeg trenger til mitt første matkurs jeg skal holde i Norge.

Spezzatino di primavera, Vårens lapskaus

Spezzatino med asparges, erter, purre, squash, vårløk og en dasj av sitron for en frisk smak av våren.

Takkebrev. Ringraziamenti

Jeg ønsker virkelig å takke deg for at du har vært såpass tålmodig

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top