Følg meg!

Fenikkel. Finocchio.

Insalata di finocchi, arance e gamberi.

En av de beste av sesongens grønnsaker er…..tro det eller ei for meg er det fennikel.

I starten var jeg ikke så overbegeistret for denne grønnsaken helt til jeg fikk servert en rett med kokte Fenikkel som var godt blandet med rikelig revet parmasan. Jeg falt pladask….bokstavelig talt! Du finner oppskriften på hvordan jeg lager de her. 

Finocchi con Parmigiano. Fenikkel med parmasan

Men så har det seg sånn, akkurat sånn som det er i de fleste familiene, at ikke akkurat alle liker det samme! Thomas foretrekker fennikelen uten at den er kokt. Da pleier jeg å ta vekk de yttersterte lagene ( hvis de er superfriske og møre holder det med at du tar vekk det første laget, putt det ytterste skallet i en suppe etter at du har vasket det godt, gjerne med den grønne kvisten på toppen hvis den frisk og grønn og ikke gusjegrønn og gammel ) Skjær fennikelen i så tynne skiver som du kan og bland den med en dressing av olivenolje, salt og balsamicoeddik. Den kan gjerne stå der en halvtime sånn at fennikelen myker seg litt mens den fremdeles beholder sin krik og krok. Denne salaten passer perfekt til stekt kjøtt og fisk…Og hvorfor ikke sammen med reker?

På Sisilia serverer de fennikelsalat sammen med appelsiner! Så der stod jeg på kjøkkenet med fennikel, appelsiner og reker som ble til dagens lunsj.

Jeg skar fennikelen i tynnee skiver og blandet de med saften fra en halv appelsin, noen dråper med ferskpresset sitronsaft, Jomfruolivenolje og et par spiseskjeer med bringebæreddik.

Jeg renset rekene og laget en marinade til rekene.

skallene brukte jeg for å lage en bisque, man kaster ingenting!

 

Rekene la jeg i en skål sammen med olivenolje, litt nypresset sitronsaft,salt og et par chilifrø. De lå der ikke lenger enn 10 minutter, men husk at rekene var rå!  Jeg stekte de et minutt i en varm teflonpanne sammen med marinaden og et par ekstra spiseskjeer med olivenolje.Hvis du bruker de norske så lar du de bare ligge i marinaden uten å steke de, ellers blir de seige.

Skjær den andre halve appelsinen i båter uten det hvite og «hinnen» som deler båtene.

Bland de med salaten og legg fennikelsalaten på tallerknene.

 

Legg rekene på toppen med sin marinade eller stekesjy som er bare noen dråper.

 

En glad og fornøyd Maurizio satte seg ved bordet da han kom hjem fra jobben. Nå må du ikke tro at jeg disker opp med en sånn lunsj hver dag. Det går vanligvis i smørbrød, omeletter eller enkle salater her i gården! Men av og til kan en hverdag bli til en fest med et par fenikkler, parmasan og noen reker. Kansje det ble noen reker igjen etter gårsdagens rekefest? Rens de og legg de direkte i kjøleskapet natten over. Da slipper de å bli tørre, dekk gjerne skålen eller bollen med en tallerken sånn at får godtgjøre seg.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

"Klippfisk con patate e carciofi"

  Klippfisk med artiskokker og poteter er noe nytt….til og med våre italienske venner som kom til middag hadde aldri hørt om dette. Den «lille» hemmeligheten er…….

«O cavolo»!

«Å kavålå»sier italienerene når de er overasket, irriterte eller når de ser min kålrisotto, for cavolo betyr kål. Hva passer bedre enn øl til kål.? Men denne gangen skal du ikke drikke den, du skal….

"Salsa rossa"

Eller som de kaller den her i Piemonte » Bagnèt ròss» I forje uke fikk du oppskriften på den grønne versjonen, nå får du oppskrift på den røde som er med…….

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen