Loading Events

Påske, Italiensk matkurs

25. March kl. 17:3019:30 – Online via Zoom

Påske, retter som du også kan servere i påskeferien.

F1B087EA-5B76-4A85-9B0F-074EB5D24AD2

Da er vi kommet til veis ende med mine matkurs for denne gang.
Det er lysere kvelder og vår i luften og de fleste av oss ønsker å være ute istedenfor å sysle inne ved kjøkkenbenken. Dette er retter som du også kan servere i påskeferien.

Vi skal lage en av Italias mest berømte påskepaier som heter Torta Pasqualina.

Som du vet så har vært fylke sine egne retter og tradisjoner. Denne paien som opprinnelig kommer fra Liguria kan du også finne i andre fylker men da spesielt i nord.
Det er en grønnsakspai med hele egg som blir “packet inn” Av utseende kan den faktisk minne litt om kaken til Bestmor Duck.

Siden det er påske og siden det da er egg og påskeegg «for alle penga» skal vi lage Spaghetti alla carbonara som «forrett».

Som du kanskje vet så MÅ man bruke noe som heter Guanciale til denne retten men siden det ikke er alle steder hvor man får tak i det og siden jeg er av den ideen at man skal bruke det man har uten å gjøre ting så kompliserte så kan du bruke bacon.

Jeg skal love at jeg ikke kommer til å si noe siden italienere vanligvis får bakoversveis når de hører om bacon i denne retten.

Paien servere du etterpå sammen med en god salat.
Paien er også perfekt å servere dagen etter og selvsagt kan du fryse den.
Jeg skal servere min på lørdag sammen med røkelaksen som jeg kjøpte med meg da jeg var i Ålesund.
Du visste kanskje ikke at jeg har vært i Norge? Jeg skal fortelle deg om hele min Norgesferd i neste blogginnlegg sånn at du slipper  maset mitt om mine italienske kokke/matkurs. I hvertfall for en stund. Litt sånn som i «gamledager» da jeg startet bloggen min.

Da håper jeg at vi sees på fredag for en «siste farvel»på kjøkkenet mitt og for å ønske hverandre God Påske og for å lage middag til helgen.

Som vanlig foregår kurset online med direktesending fra kjøkkenet mitt, denne gangen i Liguria.

 

Fredag 25 mars kl 17.30

Påskepaien fra Liguria og Spaghetti alla Carbonara. 

Kursdetaljer

Når: 25. March kl. 17:3019:30
Hvor: Online via Zoom
Pris: kr. 440.00

  • Kursene varer i ca 2-2 1/2 time.
  • Meld deg på via skjemaet under.
    Jeg sender deg handleliste og nøkkel til kjøkkeninngangen på Zoom-møtet (Last ned Zoom - velg "Zoom client for meetings").
  • Det er maks 8 deltakere på kursene. Det betyr personlig hjelp og svar på alle spørsmål underveis mens vi koker og baker.

Scroll to Top