Mat og vinturer til Italia 2023
Velkommen til Italia
Du har kanskje fått med deg at jeg blant annet arrangerer mat og vinopplevelser i Italia?
Til nå står det 3 turer på programmet.
- Den første 24-29.05 går til i Liguria med en natt i den spennende havnebyen Genova før vi flytter oss nedover langs kysten.
- Den andre 1-5.06 gÃ¥r til Piemonte med to netter i den aristokratiske byen Torino ( Italias første hovedstad ) med coctailkurs til noen av Italias mest berømte cocktail, før vi flytter oss til vinmarkene hvor vi skal bo pÃ¥ et faktiske flott slott som ogsÃ¥ er vinprodusent. Den italienske søndagslunsjen er “hellig” noe som du selvsagt vil fÃ¥ oppleve.
- Den tredje 11- 15.10 går til Emilia Romagna hvor vi leier et helt hus midt i sentrum av Parma med besøk på et av områdets flotteste slott, teateret til komponisten Giuseppe Verdi med omvisning av en syngende sopran og selvsagt besøk hos en produsent av Parmaskinker ( som vanligvis ikke tar i mot turister), vi skal oppleve hvordan Parmigiano blir lager og selvsagt smaker.
Du har kjenner kanskje til aceto balsamico? PÃ¥ gÃ¥rden vi besøker vil du kunne smake deg gjennom de forskjellige Ã¥rgangene til vi ender i 1992. Toget bringer oss til Bologna hvor vi blant annet skal handle for Ã¥ lage kveldens middag sammen nÃ¥r vi er kommet “hjem til Parma.
Alle turene er “hÃ¥ndplukket” og lagt nøye opp for at du skal fÃ¥ oppleve disse tre fylkene pÃ¥ sitt beste eller rettere sagt sÃ¥nn som jeg ville ønsket Ã¥ oppleve om jeg selv skulle meldt meg pÃ¥ en mat og vintur til Italia.
Derfor er alle turene forskjellige, alt etter de forskjellige sesongene og temaene.
Etter dagens lunsj ble jeg virkelig fristet til Ã¥ legge opp en ny tur i slutten av oktober, en eksklusiv tur til Liguria med tema ‘Det rennende gullet, olivenolje og unike matopplevelser’
På den tiden av året er det fremdeles mulighet for en dukkert i Middelhavet og flotte turer i de grønne åsene med piknik i olivenlunder. Og selvsagt blir det kokkekurs med det tradisjonelle kjøkkenet i et privat hjem.
Også her kunne jeg tenke meg å stoppe en natt i Genova før vi flytter oss nedover til kysten siden denne spennende byen ( som kan minne litt om Napoli) virkelig er verdt et besøk.
Så nå vil jeg gjerne høre om det vil være interesse for en slik tur?
Alle turene som jeg legger opp er forskjellige og ikke gjentagelse fra andre turene som jeg allerede har hatt.
Turene som jeg legger opp er for små grupper med maks 15 deltagere for at de skal passe for alle, om man så reiser alene, med venner eller sin kjære.
På denne måten blir man nesten som en sammensveiset vennegjeng med mulighet til å besøke steder som ikke tar i mot turister.
Med kunnskap og nettverk etter Ã¥ ha bodd her i nesten 40 Ã¥r og vært kokk pÃ¥ egen restaurant i 15 Ã¥r i Liguria vil du fÃ¥ oppleve Italia “under huden”
Jeg legger også opp turer på forespørsel både for privatpersoner og firmaer.
Du kan ogsÃ¥ komme hjem til meg for et italiensk kokkekurs eller om du “bare” ønsker Ã¥ spise middag hjemme hos meg.
Har du selv leid en bolig i Piemonte eller i Liguria kommer jeg kjørende til deg med bilen stappfull av lokale råvarer som ender i et festmåltid.
NÃ¥r alle er glade og mette sier jeg farvel og kjører hjem til meg selv…. selvsagt etter Ã¥ ha vasket og ryddet opp pÃ¥ kjøkkenet.
Bildene som du ser under er fra dagens påskelunsj, en lunsj som jeg ønsker å flette inn i en eventuelt olivenoljetur til Liguria, den italienske rivieraen.