Liguria 9.-13. mai 2024
Turen er fullbooket.
Har du allerede lagt planer i Pinsen til neste år. Det har jeg, jeg skal nemmelig på en herlig mat og vintur for å oppleve og smake på noe av det beste i Liguria, den italienske rivieraen.
Så nå sitter jeg her å gleder meg.
Det er fremdeles noen ledige plasser på denne turen med maks 15 deltagere.
Med en såpass liten gruppe passer turen for alle, om du reiser alene eller sammen med noen andre. På denne turen vil du oppleve og smake på Italia på sitt neste med turer innom «mine» steder.
Steder som ligger litt utenom den «vanlige» turisstrømmen.
Vi går blant annet inn bakveien hos den lokale slakteren for å grille, hos pastaprodusent for å lage fersk pasta, på bakeriet som baker «verdens beste « focaccia.
Vi skal kose oss på alle de forskjellige restauranter siden hvert måltid er på et nytt sted med det tradisjonelle italienske kjøkkenet.
Det blir utflukter både med privat transport, lokale busser, tog og selvsagt til fots. Du behøver ikke å være trent for å bli med på turen, vi holder et rolig tempo for å kose oss mens vi nyter utsikten, naturen og arkitekturen.
Hvem vet, kanskje du til og med tar årets første dukkert….i Middelhavet eller i det oppvarmete bassenget på hotellet?
Her kan du ta en titt på programmet for å se om turen kan friste.
-
Torsdag 9. mai
Avreise fra OSL Gardermoen direkte til Milano Malpensa med SAS 08.20 – 11.00
I ankomsthallen står jeg glad og spent å møter deg.Vel avgårde fra flyplassen kjører vi i privat buss og starter turen med «bulder og brak». Jeg serverer bobler og matpakke som du nyter mens vi kjører avgårde til dagens første stopp, en risotto ris produsent. Her får vi omvisning på gården, og innføring i dyrking av et av Italias kanskje mest kjente risprodusent.
Ferden går videre for vinsmaking hvor vi også blir servert lokal spekemat. Mens vi smaker oss gjennom den ene gode vinen etter den andre får vi et godt innblikk i historien om vinen Barbera.
Gode og mette, og kanskje litt trette, passer det perfekt med en liten høneblund mens bussen kjører oss til kysten, den italienske rivieraen.
Vi skal bo godt på et fire stjernes hotell med deluxrom. Etter innsjekking møtes vi på terassen før vi går til kveldens middag som blir servert i en fantastisk vinbar. -
Fredag 10. mai
I dag tar vi det litt med ro siden det er det ukentlige markede i byen hvor du får kjøpt alt pluss litt til. Mens noen vil kanskje sove litt ekstra, andre et morgenbad, eller bare vandre rundt og nyte.
Frokost serveres på hotellet.
En av Italias beste focaccia blir laget i Liguria, og vi tar den lokale bussen til et bakeri som er min favoritt.
Her får vi et innblikk i hvordan den blir laget, og selvsagt blir dagens lunsj rykende fersk focaccia som vi nyter hos bakeren eller kanskje på stranden? Alt etter humøret til værgudene.Det går alltid et tog…derfor tar vi toget til en av de mange små byene som ligger langs kysten.
Om kvelden skal vi inn på bakrommet til en pasta produsent. Her skal vi lage pasta selv som selvsagt blir kveldens middag. Vi nyter resultatet rundt langbordet som de har dekket på i gaten, til bare oss. -
Lørdag 11. mai
Frokost på hotellet.
I dag står jeg opp tidlig og om du vil blir du med til et matmarked, matbutikker og til et supermarked for å «snuse rund» og handle om du ønsker å fylle kofferten din med produkter fra Italia.
Om du heller ønsker en rolig morgen, møtes vi litt senere for å ta toget til en annen by som ligger langs kysten i retning de berømte 5 terre.Vel av toget tar vi den lokale bussen til toppen for å slippe alle de bratte oppoverbakkene.
På toppen stopper vi for en «enkel» lunsj, før vi «ruller» nedover bakken gjennom koselige smug og grønnsakshager med en utsikt som tar pusten fra alle og enhver.Hos den lokal vinprodusent skal vi smake oss gjennom noen av vinene før vi vandrer videre, glade og fornøyde.
Til de som vil, kan man ta toget videre til 5 terre mens vi andre reiser tilbake til hotellet.
Kveldens middag blir pizza og en annen spesialitet fra området. -
Søndag 12. mai
Frokost på hotellet.
I dag skal vi opp i høyden og oppleve de frodige grønne åsene. En privat buss «klatrer oppover til den lokale slakteren som venter på oss med lokale smaker og om solen stråler så blir det kanskje grilling i hagen til slakteren.
Turen går videre til en bitteliten sjarmerende by hvor vi rusler rundt omkring, og tar en kopp kaffe på en av de lokale barene.
På vei tilbake til Chiavari stopper vi hos en øl produsent hvor vi også selvsagt skal få smake.I kveld har du to valg:
*Bli med meg til en privat bolig hvir vi fpr låne kjøkkenet for et italiensk matlagingskurs. Vi lager mange forskjellige retter som vi til slutt nyter rundt langbordet. Dette er tradisjonelle retter som dere selv lager mens jeg forklarer, veileder og hjelper til.
(mot tillegg). Siden det ikke alltid er alle som har lyst til å være med på matlagingen har jeg gjort dette valgfritt.
Det kan jo hende at du foretrekker å kan du spise middag på egenhånd. -
Mandag 13. mai
Frokost på hotellet før vi starter reisen tilbake til Milano og Malpensa.
Vel inne på bussen skal jeg passe på at det ikke er noen som reiser tilbake til Norge sultne.
Avreise med SAS direkte til Oslo Gardermoen 14.45 – 17.20.
Denne turen har jeg studert og lagt opp selv på egenhånd, hver tur som jeg legger opp er forskjellige og ikke «bare» en gjentagelse fra andre turer. Jeg har selv tatt meg av alle bestillingene og reservasjonene.
For at alt skal gå ryddig for seg og for at du skal føle deg tryggere blir denne turen solgt gjennom et norsk reisebyrå i Oslo som har reisegaranti og alle «de riktige kortene»: ByK
Jeg legger også opp privat turer for firmaer, familier og venner, gjerne om det er noe spesielt du skal feire eller som du ønsker å oppleve.
Dette er en tilbakemelding
som jeg fikk fra en som var her i Torino i forrige uke, midten av november. Han kontaktet meg med ønske om en privat tur til Torino og Piemonte med noen familiemedlemmer.
HeiOg takk for sist. Som jeg sa når vi skiltes på lørdag, så har turen levd opp til alle mine forventninger. T og L var også overstrømmende begeistret.Du tok oss jo med på steder vi aldri ville funnet på egenhånd. Og heller ikke om vi reiste med en større gruppe. Så det ble en unik opplevelse, med din lidenskap for mat og lokal kunnskap.Veldig gøy å se hvordan du og T diskuterte mat og matlaging under kurset. Du hadde mye å bidra med.La meg legge til at du også er hyggelig selskap og særdeles service innstillt.