
Liguria 9.-13. mai 2024
Turen er fullbooket.
Har du allerede lagt planer i Pinsen til neste รฅr. Det har jeg, jeg skal nemmelig pรฅ en herlig mat og vintur for รฅ oppleve og smake pรฅ noe av det beste i Liguria, den italienske rivieraen.
Sรฅ nรฅ sitter jeg her รฅ gleder meg.
Det er fremdeles noen ledige plasser pรฅ denne turen med maks 15 deltagere.
Med en sรฅpass liten gruppe passer turen for alle, om du reiser alene eller sammen med noen andre. ย Pรฅ denne turen vil du oppleve og smake pรฅ Italia pรฅ sitt neste med turer innom ยซmineยป steder.
Steder som ligger litt utenom den ยซvanligeยป turisstrรธmmen.
Vi gรฅr blant annet inn bakveien hos den lokale slakteren for รฅ grille, hos pastaprodusent for รฅ lage fersk pasta, pรฅ bakeriet som baker ยซverdens beste ยซ focaccia.
Vi skal kose oss pรฅ alle de forskjellige restauranter siden hvert mรฅltid er pรฅ et nytt sted med det tradisjonelle italienske kjรธkkenet.
Det blir utflukter bรฅde med privat transport, lokale busser, tog og selvsagt til fots. Du behรธver ikke รฅ vรฆre trent for รฅ bli med pรฅ turen, vi holder et rolig tempo for รฅ kose oss mens vi nyter utsikten, naturen og arkitekturen.
Hvem vet, kanskje du til og med tar รฅrets fรธrste dukkertโฆ.i Middelhavet eller i det oppvarmete bassenget pรฅ hotellet?
Her kan du ta en titt pรฅ programmet for รฅ se om turen kan friste.
-
Torsdag 9. mai
Avreise fra OSL Gardermoen direkte til Milano Malpensa med SAS 08.20 โ 11.00
I ankomsthallen stรฅr jeg glad og spent รฅ mรธter deg.Vel avgรฅrde fra flyplassen kjรธrer vi i privat buss og starter turen med ยซbulder og brakยป. Jeg serverer bobler og matpakke som du nyter mens vi kjรธrer avgรฅrde til dagens fรธrste stopp, en risotto ris produsent. Her fรฅr vi omvisning pรฅ gรฅrden, og innfรธring i dyrking av et av Italias kanskje mest kjente risprodusent.
Ferden gรฅr videre for vinsmaking hvor vi ogsรฅ blir servert lokal spekemat. Mens vi smaker oss gjennom den ene gode vinen etter den andre fรฅr vi et godt innblikk i historien om vinen Barbera.
Gode og mette, og kanskje litt trette, passer det perfekt med en liten hรธneblund mens bussen kjรธrer oss til kysten, den italienske rivieraen.
Vi skal bo godt pรฅ et fire stjernes hotell med deluxrom. Etter innsjekking mรธtes vi pรฅ terassen fรธr vi gรฅr til kveldens middag som blir servert i en fantastisk vinbar. -
Fredag 10. mai
I dag tar vi det litt med ro siden det er det ukentlige markede i byen hvor du fรฅr kjรธpt alt pluss litt til. Mens noen vil kanskje sove litt ekstra, andre et morgenbad, eller bare vandre rundt og nyte.
Frokost serveres pรฅ hotellet.
En av Italias beste focaccia blir laget i Liguria, og vi tar den lokale bussen til et bakeri som er min favoritt.
Her fรฅr vi et innblikk i hvordan den blir laget, og selvsagt blir dagens lunsj rykende fersk focaccia som vi nyter hos bakeren eller kanskje pรฅ stranden? Alt etter humรธret til vรฆrgudene.Det gรฅr alltid et togโฆderfor tar vi toget til en av de mange smรฅ byene som ligger langs kysten.
Om kvelden skal vi inn pรฅ bakrommet til en pasta produsent. Her skal vi lage pasta selv som selvsagt blir kveldens middag. Vi nyter resultatet rundt langbordet som de har dekket pรฅ i gaten, til bare oss. -
Lรธrdag 11. mai
Frokost pรฅ hotellet.
I dag stรฅr jeg opp tidlig og om du vil blir du med til et matmarked, matbutikker og til et supermarked for รฅ ยซsnuse rundยป og handle om du รธnsker รฅ fylle kofferten din med produkter fra Italia.
Om du heller รธnsker en rolig morgen, mรธtes vi litt senere for รฅ ta toget til en annen by som ligger langs kysten i retning de berรธmte 5 terre.Vel av toget tar vi den lokale bussen til toppen for รฅ slippe alle de bratte oppoverbakkene.
Pรฅ toppen stopper vi for en ยซenkelยป lunsj, fรธr vi ยซrullerยป nedover bakken gjennom koselige smug og grรธnnsakshager med en utsikt som tar pusten fra alle og enhver.Hos den lokal vinprodusent skal vi smake oss gjennom noen av vinene fรธr vi vandrer videre, glade og fornรธyde.
Til de som vil, kan man ta toget videre til 5 terre mens vi andre reiser tilbake til hotellet.
Kveldens middag blir pizza og en annen spesialitet fra omrรฅdet. -
Sรธndag 12. mai
Frokost pรฅ hotellet.
I dag skal vi opp i hรธyden og oppleve de frodige grรธnne รฅsene. En privat buss ยซklatrer oppover til den lokale slakteren som venter pรฅ oss med lokale smaker og om solen strรฅler sรฅ blir det kanskje grilling i hagen til slakteren.
Turen gรฅr videre til en bitteliten sjarmerende by hvor vi rusler rundt omkring, og tar en kopp kaffe pรฅ en av de lokale barene.
Pรฅ vei tilbake til Chiavari stopper vi hos en รธl produsent hvor vi ogsรฅ selvsagt skal fรฅ smake.I kveld har du to valg:
*Bli med meg til en privat bolig hvir vi fpr lรฅne kjรธkkenet for et italiensk matlagingskurs. Vi lager mange forskjellige retter som vi til slutt nyter rundt langbordet. Dette er tradisjonelle retter som dere selv lager mens jeg forklarer, veileder og hjelper til.
(mot tillegg). Siden det ikke alltid er alle som har lyst til รฅ vรฆre med pรฅ matlagingen har jeg gjort dette valgfritt.
Det kan jo hende at du foretrekker รฅ kan du spise middag pรฅ egenhรฅnd. -
Mandag 13. mai
Frokost pรฅ hotellet fรธr vi starter reisen tilbake til Milano og Malpensa.
Vel inne pรฅ bussen skal jeg passe pรฅ at det ikke er noen som reiser tilbake til Norge sultne.
Avreise med SAS direkte til Oslo Gardermoen 14.45 โ 17.20.
Denne turen har jeg studert og lagt opp selv pรฅ egenhรฅnd, hver tur som jeg legger opp er forskjellige og ikke ยซbareยป en gjentagelse fra andre turer. Jeg har selv tatt meg av alle bestillingene og reservasjonene.
For at alt skal gรฅ ryddig for seg og for at du skal fรธle deg tryggere blir denne turen solgt gjennom et norsk reisebyrรฅ i Oslo som har reisegaranti og alle ยซde riktige korteneยป: ByK
Jeg legger ogsรฅ opp privat turer for firmaer, familier og venner, gjerne om det er noe spesielt du skal feire eller som du รธnsker รฅ oppleve.
Dette er en tilbakemelding
som jeg fikk fra en som var her i Torino i forrige uke, midten av november. Han kontaktet meg med รธnske om en privat tur til Torino og Piemonte med noen familiemedlemmer.
HeiOg takk for sist. Som jeg sa nรฅr vi skiltes pรฅ lรธrdag, sรฅ har turen levd opp til alle mine forventninger. T og L var ogsรฅ overstrรธmmende begeistret.Du tok oss jo med pรฅ steder vi aldri ville funnet pรฅ egenhรฅnd. Og heller ikke om vi reiste med en stรธrre gruppe. Sรฅ det ble en unik opplevelse, med din lidenskap for mat og lokal kunnskap.Veldig gรธy รฅ se hvordan du og T diskuterte mat og matlaging under kurset. Du hadde mye รฅ bidra med.La meg legge til at du ogsรฅ er hyggelig selskap og sรฆrdeles service innstillt.
[forminator_form id="58591"]