Loading Events

Godt nyttår med nye turer til Italia

Litt sein i venninga, men bedre sent enn aldri å ønske deg et riktig godt nytt år. Vi har allerede startet så vidt på et nytt år. Et nytt år som jeg håper vil bringe glede, fred og omtanke   2022 har vært en merkelig år, et år som har gjort at de fleste av oss…

Litt sein i venninga, men bedre sent enn aldri å ønske deg et riktig godt nytt år.

Vi har allerede startet så vidt på et nytt år. Et nytt år som jeg håper vil bringe glede, fred og omtanke ❤ 

2022 har vært en merkelig år, et år som har gjort at de fleste av oss er blitt oppmerksom på hvor små vi egentlig vi er, nesten som spillebrikker som blir brukt i et maktspill av de få personene som styrer verdensituasjonen, uten hemninger.
Vi har skjønt at livet er skjørt, at alt plutselig ikke er som vi var vant til fra før eller som vi hadde forventet oss og at livet slett ikke er et glansbilde.
De fleste av oss vet det nok allerede men det er så alt for lett å drømme seg bort når man svirrer rundt på Facebook og Instagram med alle de fantastiske bildene og tekstene hvor det virker som om folk har et «perfekt liv»
Men det ikke er glansbildetlivet som gjør en lykkelig, jeg har selv levd et glansbildeliv i et møblert hjem eller rettere sagt i et overmøblert hjem hvor alt skulle virke perfekt på utsiden og «fasaden» og som var helt motsatt «bak kulissene»
For meg har dette året vært en Berg og dalbane men det er jeg egentlig vant med.
Det har vært hatt mange gode stunder og lykkelige øyeblikk akkurat som det har vært slitsomme stunder og vonde øyeblikk, akkurat sånn som livet er.

Jeg er så heldig at jeg har kommet meg videre i ferden med det som virkelig gir meg energi og som gjør meg lykkelig samtidig som at det er blitt mitt levebrød. Matlaging, arrangere mat og vinturer og mat/kokkekurs. Det er nesten som om det skjer noe magisk på reisene og rundt bordet når det er snakk om Italia og italiensk matlaging med måltider som vi enten har laget sammen eller som vi er blitt servet eller at jeg selv står for matlagingen og serveringen.

2022 har også lært meg at jeg ikke skal sette ting på vent men å gjøre ting nå og da om jeg har muligheten siden jeg har lært de siste tre årene at det kan være vrient å planlegge ting og tang i lang tid på forhånd siden fremtiden virker usikker. ‘Leve nå og da’ er vel noe vi alle har hørt og visst fra før men som kan være vanskelig i praksis siden vi ikke er så vant med det.

Så om du drømmer om Italia om den italienske hverdagen, befolkningen, naturen, kulturen, maten og vinen så arrangerer jeg to turer denne våren.
Dette er turer som jeg ikke kommer til å gjenta siden alle reisene som jeg legger opp er skreddesydde etter årstidene og hva deltagerene får oppleve.

Om  det skulle friste med en tur i pinsen til den italienske rivieraen, hvor vi skal oppleve Genova med sine trange smug som ligger vegg i vegg med fantastiske flotte artistkratiske bygninger og palasser før vi beveger oss nedover kysten i retning 5 terre med bortgjemte perler hvor vi skal kose oss med lokale retter og vin.

Vi skal til private hjem hvor vi blir servert lokale retter, vi skal oppleve steder utenom den «vanlige» turiststrømmen for at man skal bli kjent med den italienske kulturen.
Vi skal inn på steder som man vanligvis ikke finner, vi skal rusle rundt men vi skal også gå turer så ta med deg gode sko og bukse med strikk i livet.
Er du ikke så glad i å gå tur så ordner jeg det mens vi andre «trasker» av gårde til de forskjellige stedene,  vi møtes der vi har avtalt mens du har sittet å kost deg og ventet på oss.
Det er fremdeles 8 ledige plasser på turen 24-29.05.2023
https://by-k.no/unik-matreise-til-liguria

Mens i begynnelsen av juni, rettere sagt 1 juni har du muligheten til å oppleve Torino og Piemonte. Vi skal bo 2 netter i Torino, som var Italias første hovedstad, før vi beveger oss til neste overnattingsted som er et vinslott direkte i vinmarkene. Det er mange som ikke kjenner til Torino som er en vakker kongelig by med slott og 18 km arkader for at de kongelige kunne bevege seg utendørs selv i regnet, uten å bli våte. Her skal vi snuse rundt, handle, smake og nyte en Spritz og andre cocktailer som du selv skal lage.
På vinslottet skal vi selv lage et par middager sammen som vi nyter ved langbordet sammen med slottets viner.
Her er det 4 ledige plasser

https://by-k.no/mat-og-vin-i-torino

 

Om du ikke har mulighet til å reise kan du starte i det små med å bringe litt glede rundt oss, et lite nikk og et smil til andre mens vi haster av sted.

Husk at smil er smittsomt og kan forandre  dagen for deg selv men også for andre. Vi må ta godt vare på hverandre selv om det kan være noe av det vanskeligste i visse situasjoner.  Det er ikke bare oss selv det kommer ann på men også i hvilken situasjon vi befinner oss i og selvsagt med hvem.
Så ikke føl deg mislykket om du ikke alltid klarer å være akkurat den som du ønsker å være.
Skjær over bånd som gjør deg vondt (selv om det er lettere sagt enn gjort ) men det bringer ikke noe godt å la andre bruke deg som en hakkekylling.
Om du kjenner ekstra godt på følelsene dine så vet du selv hva som gjør deg godt og glad, den gleden vil smitte automatisk over på deg selv og de som er rundt deg. 

Av og til tikker det inn meldinger og mailer for å takke meg i etterkant, noe som varmer noe helt utrolig og som kjennes godt og som gjør at jeg skjønner at jeg endelig er kommet inn på riktig spor i livet. ( bedre sent enn aldri )
Å gjøre folk glade og bringe glede er en fantastisk god følelse og som smitter over på en selv.
Jeg vet ikke om det er deltagerene eller meg selv som koser seg mest på mine turer, middager og kurs.
Det jeg vet er at det alltid føles litt trist når jeg vi tar farvel når de går eller når jeg vinker de farvel på flyplassen
Men jeg vet at jeg vil møte mange av de på en eller annen måte….før eller siden.
En av de mest fantastiske turene jeg arrangert i fjor var for Toini og Lars Magnus, to kokker fra @Granly stiftelsen som hadde vunnet matomsorgprisen
 i 2020 og som hadde bestemt seg for å bruke premien på en studietur til Italia.
Hva jeg skulle få oppleve og hvilken ukjent verden jeg ble flettet inn i under planleggingen og på selve turen hadde jeg aldri drømt om.
Følelsene var å kunne ta og føle på og som ga meg et nytt syn på mennesker og livet.
Og under juletreet hadde Toini og Lars Magnus på en eller annen “mystisk” måte til og med lagt en av de vakreste julepresangene jeg noe gang har fått.
Og kunne denne presangen være noe annet enn en bok om livet? En bok som gikk rett til hjerte både i tekst og illustrasjon. ❤
Om noen av dere har lyst til å lese om turen så finner du den her https://stiftelsensor.no/nyheter/item/en-reise-til-hjertet
Jeg vil takke dere alle, alle dere som jeg har møtt men også dere som jeg ikke har møtt men som jeg er blitt kjent med på nettet og gjennom bloggen min.
Dere aner ikke hvor stor pris jeg setter på dere, hver enkelt en av dere.

Jeg ønsker at du våkner med et stort smil hver morgen klar for å ta fatt på livet, på utfordringer og at du tar godt vare på deg selv, på glade og lykkelige øyeblikk selv om det ikke alltid er så lett.

❤️

Gourmet-tur - detaljer

Tidsrom: 24/05 202329/05 2023
Pris: kr.


Scroll to Top