Eventyrlig høsttur – Liguria 2.-7. oktober
Bare det hyggeligste og beste er godt nok for en eventyrlig mat og vintur til Italia. "...Etter dette går opplevelsene og måltidene slag i slag med besøk hos forskjellige produsenter, vinsmaking og måltider på forskjellige restauranter. Den første natten bor vi på et fire stjernes historisk hotell i Genova for å oppleve denne fantastiske byen
Min neste og årets siste tur som jeg legger opp til Italia går til Liguria, 2.-7. oktober.
Det blir igjen en tur full av forskjellige opplevelser som er lagt nøye opp etter sesongen.
Jeg kommer som vanlig å møter dere på flyplassen i Milano for å starte turen med «bulder og brak»
Når vi er vel inne på bussen ønsker jeg dere hjertelig velkommen mens jeg åpner et par flasker med sprudler, Metodo Classico og ikke en hvilken som helst Prosecco siden Metodo Classico bli produsert akkurat på samme måte som Champagne. Det er tross alt bare det beste som er godt nok for å starte en eventyrlig mat og vintur til Italia.
Etter dette går opplevelsene og måltidene slag i slag med besøk hos forskjellige produsenter, vinsmaking og måltider på forskjellige restauranter.
Den første natten bor vi på et fire stjernes historisk hotell i Genova for å oppleve denne fantastiske byen og smake på noen av de lokale rettene.
Dagen etter «fyker» vi videre langs kysten til en av « mine» byer hvor vi skal bo de neste 4 nettene.
Denne turen, akkurat som de andre turene jeg har lagt opp, er blant annet for at du skal forelske deg i Liguria og få et godt innblikk i den italienske kulturen. Siden mat er en stor del av den italienske kulturen og mitt arbeidsfelt er det viktig for meg at måltidene og vinene blir så forskjellige som mulig for at man bokstavelig talt skal smake seg gjennom fylkets tradisjoner. På denne måten har jeg opplevd at det omtrent skjer noe «magisk» mens vi nyter og koser oss rundt bordet.
Jeg har nå bodd i Italia i 40 år og med mitt nettverk og mine italienske venner vil jeg ta deg med til steder hvor hjertene banker.
Jeg er fult kkar over at jeg kompliserer både for meg selv og for turoperatøren ByK ved at hver tur er annderledes og ikke «bare» en kopi av de andre turene.
Jeg prøver så godt jeg kan å flette inn opplevelsen med de forskjellige sesongene for at det skal bli unike opplevelser.
Derfor er det også maks 15 deltagere på turene, derfor er alle måltidene på forskjellige spisesteder, bortsett fra frokosten, ellers ville det ikke vært mulig å arrangere besøk på mange av stedene som vi skal innom.
Men samtidig vil dette ved at det er såpass få deltagere også gjøre at turen passer til alle. Om man så velger å reiser alene, med venner/familie. Dette er heller ikke en typisk dametur, det er alltid trivelig å ha med noen haner i hurven.
Turen går gjennom en norsk turoperatør for at alt skal gå ordentlig for seg og som er registrert i reisegarantifondet, RGF og Miljøfyrtårn.
Om turen skulle friste så bruker du deres nettside for påmelding. https://by-k.no/liguria-2
Det er alltid vanskelig å få til en rimelig reise når man velger å bo godt og å nyte alle måltidene på forskjellige steder for at man virkelig skal oppleve Italia og Liguria. Kjenne kjærligheten som banker på de forskjellige kjøkkenene med matlaging av rettene, serveringene og menneskene som ønsker oss hjertelige velkommen på stedene vi skal innom.
Jeg har lagt opp turen i begynnelsen av oktober for at vi skal få oppleve innhøstningen av oljen med dens nypresset olivenolje og selvsagt en dukkert i Middelhavet før tæla setter seg i underbuksa under julestria.
Denne gangen vil du også oppleve en tradisjonell italiensk søndags feiring.
-
DAG 1 Onsdag 2. oktober
Avreise fra Gardermoen direkte til Milano Malpensa. SK4717 09.15 – 11.55.
I ankomsthallen møter Caroline Schøning som er ivrig etter å ta oss med på sitt unike program.
Vel inne på bussen starter turen med «bulder og brak» Caroline serverer et glass sprudler, Metodo Classico, sammen med noe å bite i.
Vi reiser direkte til en vinprodusent, som er en av Carolines favoritter. Her senker vi skuldrene mens vi smaker på den ene vinen etter den andre sammen med lokale oster og spekemat.
Glade og fornøyde går ferden videre til Genova hvor vi skal bo en natt for å oppleve den spennende havnebyen.
Innsjekking på et historisk Hotel i sentrum.
Vi møtes i baren og går i samlet flokk til middag på en lokal restaurant. -
DAG 2 Torsdag 3. oktober
De som vil står tidlig opp og blir med Caroline til det lokale matmarkede, mens «syvsoverne» får litt ekstra tid for å kose seg med frokosten.
Vi sjekker ut av rommet, men lar bagasjen stå på hotellet mens vi rusler rundt i Genova, både høyt og lavt for å bli litt kjent med byen. Dagens lunsj blir en aperitiff på en hyggelig cafe med litt «finger food».
Så går vi tilbake til hotellet hvor bussen venter, og vi kjører videre langs kysten.
Vi gjør et stopp i smellvakre Camogli for å besøke byen, og for en iskrem, espresso eller et glass vin. Deretter videre til Chiavari, hvor vi skal bo. Innsjekking på hotellet.
Middag på en historisk vinbar med tradisjonelle retter fra Liguria. -
DAG 3 Fredag 4. oktober
I dag er det det ukentlige markedet i byen, hvor du kan kjøpe alt….pluss litt til.
Så møtes vi på togstasjonen for å ta toget i retning Cinque Terre. Men vi går av toget før vi har kommet så langt, et sjarmerende lite sted hvor tiden har stått stille.
Vi tar den lokale bussen til toppen for å slippe alle de bratte oppoverbakkene for en «enkel» lunsj ‘fersk pasta med sjømat, før vi går nedover bakkene gjennom koselige smug og grønnsakshager med en utsikt som tar pusten fra alle og enhver. Vi gjør et lite stopp i bakken hos en lokal vinprodusent hvor vi får smake på en av hans lokale viner.
Til de som vil kan de ta toget videre til Cinque Terre mens vi andre reiser tilbake til hotellet.
I kveld blir vi servert middagen hjemme hos en lokal fisker. Han servere og skjenker vin, mens kona hans tryller frem den ene retten etter den andre som kommer trillende ut fra kjøkkenet. -
DAG 4 Lørdag 5. oktober
Vi står tidlig opp og tar lokalbussen til nabobyen Sestri Levante hvor vi har litt tid til å bese oss i den vakre byen. Så reiser vi videre litt innover i åsen, til et olivenoljepresseri. Her får vi omvisning, vi får smake, og om innhøstningen av oliven er startet vil vi også være med ut i olivenlunden for å oppleve hvordan de høster.
På samme sted serveres vi lokale smaker fra grillen som er dagens lunsj, sammen med lokal vin. Bussen kjører oss tilbake til hotellet og det blir litt tid på egenhånd resten av dagen.Tilleggsprogram: Om kvelden blir det italiensk matkurs med Caroline i en privat bolig en kort busstur unna. Middagen, som vi har laget sammen, serveres ute i hagen. Og selvfølgelig med lokale viner til.
Glade mette og litt trette blir vi kjørt tilbake til hotellet i privat buss. -
DAG 5 Søndag 6. oktober
Det er søndag og tid for messe. Vi tar toget sammen og blir med Caroline for å se den vakre kirken, men skal ikke overvære selve messen. I stedet besøker vi en historisk vernet eiendom, og beser oss rundt i vakre rom og en nydelig hage.
Så skal vi lage lunsjen vår selv hos en liten pastaprodusent. Og resultatet nyter vi rundt langbordet som blir dekket på for oss ute i gaten.
Det blir litt tid på egenhånd etter lunsj, før vi møtes igjen om kvelden og rusler ned til byens pizzeria hvor vi deler kokkens utvalgte pizzaer. -
DAG 6 Mandag 7. oktober
Hjemreise. Retur til Milano Malpensa, og dere blir servert litt drikke og snaks på bussen av Caroline.
SK4718 14.45 – 17.20
Om du er litt i tvil om denne reisen vil passe for deg kan du lese noen av kommentarene fra deltagerene som var med på reisen som jeg arrangert nå i slutten av mai til Piemonte.
Anbefales på det varmeste Var med på turen nå i Kristihimmelfarts helgen. En opplevelse for livetCarolinesgourmet Schøning er den perfekte turguide og vertinne. Herlig humor og strålende humør. Jeg reiste alene, men storkoste meg sammen med resten av gjengen på turen. Turen passer for alle som er glade i italiensk mat, vin og kultur Og er like bra om du reiser alene, sammen med venner eller partner og uansett kjønn Jeg kommer garantert til å bli med på tur med Caroline
Gode Caroline !
Takk for sist og tusen takk for en topp tur til Piemonte.
Vi var veldig heldige som fikk bli kjent med deg og ha deg med som kjent guide, fantastisk kokk og din lune humor. Vi fikk oppleve ting og se steder vi neppe hadde funnet på egen hånd. Besøkene hos ris, vin, grappa, mozzarellaost og makron produsentene med både historikk og smaksprøver var veldig interessante.
Disse i tillegg til lokale restauranter.
Vi ble mektig imponert over dine kunnskaper om mattradisjoner i Italia og over de rettene vi fikk lage sammen. Ikke nok med at vi sammen lagde lokale delikatesser så imponerte du oss med hvordan vi kunne bruke opp rester fra middagen til å lage nye retter.
Til sist skjemte du oss bort med deilig frokost før vi mette, glade og fornøyde kunne sette oss på bussen til Malpensa lufthavn. Vi deler mer enn gjerne våre opplevelser med venner.
Takk kjære Caroline.
Varm klem fra Kari og Geir
Fantastisk matopplevelse med Caroline i Piemonte.Vi fikk en uforglemmelig reise med mat vin opplevelser som vi kan leve lenge på.Det var et fantastisk pogram fra morgen til kveld der Caroline hadde oss med på vinsmaking,lunsjer ,middager,o.s.v.Hun er en fantastisk person med sitt flotte engasjemang.Kan anbefale reiser/matopplevelser med Caroline .Gir henne terningkast 6.
❤️