Emilia Romagna, Parma og Bologna
Vi leier et helt hus midt i sentrum av Parma og på kjøkkenet blir det kokkekurs hvor vi lager et par middager sammen som vi nyter med noe godt i glasset.
Er du klar for å oppleve alt det fantastiske som Parma og omegn tilbyr ?
Da er det «bare» å pakke kofferten din og bli med meg til dette området på en unik mat og vintur.
Siden jeg synes at det er viktig at man starter med brask og bram og med et godt innblikk i de forskjellige fylkene med de tradisjonelle rettene så starter vi turen like godt med en gang flyet lander i Milano, Lombardia.
Vel inne i bussen ønsker jeg dere hjertelig velkommen mens dere blir servert et glass lokal vin sammen med noe å knaske på. En av signaturrettene i Lombardia er Risotto all’ossobuco, som vi blir servert på en historisk gård før vi kjører over grensen til Emilia Romagna.
Dette er bare starten på de fem dagene som vi skal være sammen.
Programmet er veldig variert for at du skal få et godt innblikk i fylket når det gjelder det tradisjonelle kjøkkenet, produkter men også kulturen, naturen, historie steder.
Ja, for selvsagt blir det også kulturelle og historiske innslag.
Vi leier et koselig hus midt i sentrum av Parma og på kjøkkenet blir det kokkekurs hvor vi lager et par middager sammen som vi nyter med noe godt i glasset. Om værgudene er med oss så spiser vi i hagen.
Turen går gjennom et norsk reisebyrå for at alt skal gå ryddig for seg.
Jeg har selv håndplukket alle stedene vi skal innom, alle menyene, restaurantene og alt det vi skal oppleve.
Når jeg legger opp turer så tenker jeg alltid på hva og hvordan jeg selv ville ønsket at en reise skal være, om det var jeg som skulle melde meg på turen.
Derfor er det også vanligvis små grupper med maks 15 personer. På denne måten passer turen for alle, om man reiser alene eller sammen med noen siden det alltid har endt med at man omtrent blir som en sammensveiset vennegjeng.
Mat bringer som sagt glede og det er omtrent noe magisk som skjer når man setter seg til bords og nyter et italiensk måltid. I dette tilfellet starter vi vanligvis med spekemat siden det er et av «visittkortene» i dette fylket.
Jeg er selv kokk og kjenner det italienske kjøkkenet etter å ha bodd her i nå nesten 40 år, derfor kan jeg også være kresen med mine valg om hvor ferden går, hvor vi blir servert de forskjellige måltidene og som alltid blir flettet inn i andre kulturelle opplevelser for at maten skal synke.
Jeg er fult klar over at turene som jeg legger opp ikke er av det rimligste slaget men det er nettop fordi at jeg ønsker at man skal storkose seg både når det gjelder måltidene og opplevelsene.
Det vil alltid bli rimelige å arrangere turer for en stor gruppe og ved at måltidene blir servert på hotellet, men da synes jeg at man har så lett for å miste det «lille» ekstra som gjør turene unike og for at du skal få oppleve Italia og italienerne på sitt beste.
Det er viktig at du ikke kommer med en stappfull koffert siden vi skal fylle opp koffertene med alle de deiligste smakene og duftene som du tar med deg hjem.
Dette kan faktisk også bli en tur for å kjøpe med seg spiselige julepresanger siden det alltid er mulighet for å få vakumpakket juleskinka.
Du kan lese programmet og prisen i linken under. Det er også hos de, ByK hvor du eventuelt melder deg på turen.
https://by-k.no/gastronomisk-lykke-i-italia
Da håper jeg at vi sees på flyplassen 11 oktober 2023
❤️
P.S. Vær oppmerksom på at alle turene som jeg legger opp er forskjellige alt etter sesongen pluss andre ting. Jeg bruker aldri en mal som blir gjentatt på punkt og prikke.
Det ville også være omtrent umulig og useriøst siden det er så mye som skjer nå i Italia.
Prisene er gått opp, Italia er ikke lenger et rimelig land, mange steder skifter eiere med nye kokker og steder som unike forandre åpningstider eller stenger for godt.
Derfor er det også omtrent umulig å planlegge lang tid i forveien siden det skjer så mange forandringer nå, på kort tid.
❤️