Eple og sitronkake – Torta di mele e limoni

En frisk eplekake med sitroner, nesten som en konfektkake. Jeg elsker sitron, sitron gir en frisk smak, en frisk start på uken og en frisk eplekake. Det er nok derfor at denne eplekaken er min favoritt. Eple og sitronkake, en enkel, frisk og god eplekake. Nå er ikke jeg sånn kanelelsker som mange kakemomser er, jeg synes at den kan bli litt for dominerende i smaken mens sitron derimot. Jeg elsker sitron, sitron gir en frisk smak, en frisk start på uken og en frisk eplekake.

Det er nok derfor at denne eplekaken er min favoritt. Den er til og med enkel å bake. Du trenger bare en håndvisper, to boller, en kniv, en slikkepott og en kakeform på 20-22 cm.

Ovnen setter du på 170 grader med over og undervarme men selvsagt uten varmluft.

Handleliste:
  • 700 g epler
  • 100 g sukker
  • Saften fra en sitron
  • 125 g sukker
  • 160 g  mykt smør
  • 2 egg
  • 250 g hvetemel
  • 2 tsk bakepulver

Rens eplene og skjær de i små biter mens du legger de i en bolle. Press sitronen og bland saften sammen med 100 g sukker i eplene. La det hele hvile en times tid. På denne måten danner det seg en væske siden sukkeret gjør eplene mykere og hjelper til å trekke ut væsken fra eplene og sitronen? Sitronen gir eplene den friske smaken sammtidig som at eplene ikke blir misfarget.

Visp sukker og smør hvitt ( hvis smøret ditt er mykt går dette unna på en fei, derfor tar jeg alltid smøret mitt ut i forveien når jeg skal lage denne kaken.

Tilsett et egg av gangen mens du visper.

Tilsett siktet hvetemel og bakepulver og rør godt.

Tilsett eplene sammen med væsken som har dannet seg. Nå vet ikke jeg om det var riktig av meg å bruke håndvisperen til å blande det siden endel av eplebitene gikk i sønder. Men det gjorde at kaken ble veldig saftig. Noen av naboene mine under prøvesmakingen mente at den var litt rå, men det var bare fordi at det ble litt eplemos. Jeg synes at det var kjempegodt siden det ble en slags konfekteplekake.

Smør kakeformen eller legg et bakepapir i bunnen av formen før du legger i deigen.

 

Sett kaken i den varme stekeovnen  på nest nederste rille i ca 50 min ( kjenn med en tannpirker om kaken er ferdig ) Jeg lot kaken avkjøle seg litt i formen før jeg åpnet formen og satte kaken med bunnen på over på en rist. Vær obs på at dette er en myk kake som har lett for å gå i stykker når den fremdeles er varm og lunken…akkurat som alle andre konfektkaker.

Bland melis og frisk sitronsaft som du dekker kaken med når den har fått avkjølt seg.

Du kan droppe sitronglasuren om du vil som jeg gjorde her forleden. Men….jeg må si at både jeg og naboene mine foretrakk da den var dekket med den sitronglasur. Siden kaken er ganske tung og kompakt kan den bli litt kjedelig uten den friske glasuren.

 

Scroll to Top