Det er helt utrolig at man ikke ruller rundt i Torino etter å ha vært innom alle disse konditoriene. Er det noe torinesene kan, ja så må det vel være……
Kaker, kjeks, petitfour, iskrem og kaffe! Hvor mange det er, og hvem som lager det beste er helt umulig å si. Hver og en har sine spesialiteter. Og jeg som alltid har ment at Norge har et av de beste kakene og kakeoppskriftene er blitt nødt til å bli litt usikker på det. Men gurimalla som jeg koser meg, håper nesten alltid at det blir litt gråvær for å gjemme meg bort i disse magiske stedene.
Du kan ikke reise fra Torino uten å ha smakt disse som jeg tror tar “kaka” Du finner dem bare på et av mine favoritt konditorier. De heter “Umbertini” en annerledes versjon av “Baci” som er laget av hasselnøtter, men uten mel, de smelter i munnen og fyller deg med en slags fred om at du enedelig har funnet løsningen på “La Dolce Vita”
skulle ikke disse falle i smak er det bare å fortsette.
Dette konditorier heter Venier.
Og ligger i Via Monte Di Pieta’ 22, Torino. Det er stengt i lunsjpausen på lørdager, og på søndager etter kl 13.
Og er du innom her ved vinterstiden gå ikke glipp av deres Caffe marochino. Et lite glass med varm mørk sjokolade, espresso og på toppen melkeskum. Akkurat passe søt, akkurat passe stor, akkurat passe liten, akkurat passe energibombe for å fortsette vandringen i Torino.
Er det lov til å skryte litt?
Bare hopp over dette som er under hvis dere ikke synes at det går ann!
Min sjokoladekake behøver ikke å føle seg noe flau midt oppi alle disse fantastiske kakene, jeg har brukt en del tid på å finne den “perfekte”oppskriften. Den er laget av mørk sjokolade 70% i tre forskjellige versjoner, som blir “pakket” sammen til min egen sjokolade og mandelkake.
La vita é dolce a Torino!
❤