Følg meg!

«Eksplosjonen» av flytende flyvende retter

Til og med Maurizio ble forundret i går da han kom hjem fra Torino da jeg serverte han.....

«Eksplosjonen» av flytende flyvende retter

Til og med Maurizio ble forundret i går da han kom hjem fra Torino da jeg serverte han…..

 

En sen lunsj med «restene» av maten som jeg lager til Thomas. Mat og mat sier du kanskje, heller mere noe som ligner suppemøl hva det nå enn er! Som du kanskje har forstått, de siste dagene går det i flytende flyvende retter her hjemme siden sønnen min har operert bort mandlene sine..hmmmm rettere sagt han ble operert ! Så her er det ikke mye som knaser under tanngarden for tiden. Jeg lager annen hver dag kraft på kjøtt og grønnsaker, og i går tenkte jeg at kokte rødbeter «deeet er både sunt og fargerikt» Jeg pleier å lage en rødbetsalat med epler, sennep, edikk, olivenolje, yougurt, sukker, salt…..og kokte rødbeter.  Siden Thomas ikke kan spise hverken sennep eller edikk….ble det altså at jeg moste opp rødbeter, kokte epler, salt og en dasj med lettpisket kremfløte. Stavmikseren er virkelig blitt min tryllestav i denne perioden, bare se på gullrøttene som var i kjøttkraften….Simsalabim, litt salt og olivenolje, eller smeltet smør hvis du foretrekker det.

image

 Dette ble lunsjen til Thomas sammen med potetpureé og kokt skinke som jeg forvandlet til skinkepateé med tryllestaven min…. jeg tilsatte litt kjøttkraft og en teskje mascarpone. Men jeg kunne vel nesten ikke servere dette til Maurizio når han kom hjem fra Torino tenkte jeg. Da jeg ymtet frem på telefonen mens han var på vei hjem hva som ventet på ham til lunsj svarte han » Ikke tenk på meg, jeg stopper på veien og spiser en «panino». Jeg stirret på det som var igjen av lunsjen mens det gikk et lys opp for meg. Tilsatte litt edikk, sennep og en dasj kremfløte i rødbetmosen. Tok ut kjøttstykket fra kraften som hadde stått og småkokt i 2-3 timer og delte det opp i strimler. Det var så mørt at det delte seg opp av seg selv bare jeg så på det….uten at jeg behøvde å vifte med tryllestaven min. I en bolle blandet jeg kjøttet med et par spiseskjeer god olivenolje, balsamikedikk og en klype salt. Potetpureén som var blitt skikkelig «fast i fisken» blandet jeg med et egg og  et par spiseskjeer revet Parmasanost. Satte en stekepanne på middels varme etter at jeg hadde olivenolje og en knært smør i. Når smøret begynte å «bruse» la jeg potetpureèn med to spiseskjeer i stekepannen, de lignet litt på munker. Bare slapp av de virker litt løse når du skal snu dem siden det er stekeskorpen du er ute etter. Hjelp til med en skje og stekespaden. Mens jeg holdt på med dette ringte telefonen, det var Maurizio som sa at han altså kom til å stoppe for å spise. Paninoene på motorveiene her i Italia ser ganske gode ut der de ligger å blunker til deg i disken…..men dette skal bli enda bedre tenkte jeg mens jeg klarte å overtale han til å la de paninoene være igjen til noen andre sultne skrotter som var på vei til havet for weekenden.

Åssen tror du det går her? Jo takk bare bra….

image

Potetmunkene underst med det kokte kjøtte oppå, en strek med rødbetsalatmos og grovt havsalt som jeg strødde lett over.

 Og som vaktmester Johnsen sa «med litt maling blir alt forvandlet» mens han malte blomster på søpplekassene i gården. Han klarte faktisk å forvandle de triste illeluktende søppeldunkene siden alle begynte å passe på å legge riktig søppelpose i riktig søppeldunk mens de smilende så at han hadde begynt å male både bier og sommerfugler på lokkene. Ja de fikk til og med tid til å slå av en prat mens de hjalp fru Halvorsen med alle handleposene sine istedenfor å haste surmulende for så å slenge heisdøren rett foran nesen hennes, som de alltid hadde gjort før. Vel…..denne retten var værken illeluktende eller trist men den trengte litt «maling»

image

Noen ekstra dråper med balsamikedikk både for øye og gane. Og siden vi nærmer oss Jul, «eplestjerne» på toppen.

image

Maurizio var storfornøyd med «helsekosten min» han er den typen som spør om vi ikke skal ta oss en tur ut for å spise en pizza hvis han værer at det blir  grønnsakssuppe til middag. Liker du bedre den norske variasjonen er jo dette alle ingredientene til fersk suppe, du mangler bare sausen. Og rødbetene som blir til overs kan du bruke i den saftige sjokoladekaken som du smugspiser mens du drikker en deilig varm kaffekopp…..eller heter det kanskje » en deilig varm kopp med kaffe. Språk er noen merkelige greier, jeg har ikke skrevet norsk på år og dag. Men det har du sikkert skjønt allerde…..og jeg er som sagt ikke noe språkgeni……men det har du nok allerde skjønt !

Her kan du ta en titt på rødbetsjokoladekaken min :

Saftig sjokoladekake

Jeg prøver å lage den samme retten både til Thomas og oss for ikke å bli nødt til å slå opp telt på kjøkkenet. Men utarbeider de til slutt slik at alle skal være fornøyde uten denne helsike rynken på nesen.

Tips: Det som blir igjen av skinkepateén kan du smøre på små «bruschetter»

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Trines Matblogg i Torino

Ikke i min villeste fantasi hadde jeg drømt om det som faktisk skjedde før selve turen startet.

«Primavera» Våren

Det er lysere, det er varmere, folk smiler……det er vår i luften. Når det begynner å spire og gro i åkrer og enger begynner til og med grytene mine å smile når jeg putter i………

Maihaugen

Carolines andre hjørne av Norge 2. Il secondo angolo della Norvegia di Norvegia 2

«Mai avere il muso quando si va in gita» si dice in norvegese. Ed era proprio quello che pensavo mentre andavamo a Maihaugen per incontrare il mio bisnonno! «Ut på tur aldri sur» tenkte jeg da vi vandret mot Maihaugen for å møte min oldefar !

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

0 hendelser på “«Eksplosjonen» av flytende flyvende retter”

  1. Tilbakeping: «Forsvunnet som dugg i solen | Carolines Gourmet «

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen