Den tredje…og siste retten. “Terzo….e l’ultimo piatto”

En “kake” for å feire den tredje retten….av den samme retten ? I stedenfor marsipanlokk bruker jeg……. Bacon !!!! Du trodde vel…

Den tredje…og siste retten. “Terzo….e l’ultimo piatto”

En “kake” for å feire den tredje retten….av den samme retten ? I stedenfor marsipanlokk bruker jeg…….

Bacon !!!! Du trodde vel ikke at det var en søt kake jeg skulle lage. Eller den er jo ganske søt…..å se på !

image

Her er det kanskje ikke så mye oppskriften det kommer ann på, det er heller fremgangsmåten jeg vil vise deg her…..Og selvfølgelig en annen måte du kan lage en ny rett av risottoen som ble til overs….hvis det ble noe igjen da !

Jeg veide risottoen som ble igjen for å hjelpe deg litt på vei om hva jeg pleier å tilsette når risottoen som ble til overs veier 392 gr.

image

Da tilsetter jeg 1 stort eller 2 små egg, litt hakket bladpersille, 40 gr. revet Parmasan, meriam ( hakket frisk eller tørket ) og litt salt og pepper.

Bland det hele godt. Og legg baconskivene i stekepannen mens den fremdeles er kald. Legg skivene tett inntil hverandre siden de “skrumper inn” under stekingen.

image

Legg risottoblandingen på toppen ( fremdeles vekk fra varmen )

image

Med en gaffel trykker du forsiktig risottoen ut i hele stekepannen. Sett stekepannen på middels til svar varme og legg et lokk på stekepannen. Jeg kjøper alltid et lokk som er stort nok til å dekke stekepannen min.

image

Etter omtrent 10 minutter titter du hvordan det ser ut under lokket, og spesielt om du synes at baconet begynner å bli sprøstekt. Du vil se at “kaken” har hevet seg litt siden du har tilsett egg i risen.

image

Med hjelp av stekespaden passer du på at det ikke sitter noe fast i stekepannen ved at du fører den på undersiden av hele “kaken”. Legg lokket inntil stekepannen og la “kaken” skli over på lokket

image

Legg en liten klump med smør på bunnen av stekepannen for å “smøre” den, mens “kaken” fremdeles ligger på lokket.

image

Snu stekepannen og legg den raskt over riskaken.

image

Hold fast i lokket under og med en rask bestemt bevegelse snur du hele herligheten. Sett stekepannen tilbake på platen.

image

Nå kan du titte under lokket….. Simsalabimmmmmm.

image

Hvis du vil at det skal være bacon både over og under, legger du baconskiver på toppen av riskaken mens den fremdeles ligger på lokket, før du snur den over i stekepannen. Siden jeg ikke hadde så mye risotto igjen syntes jeg at det hadde blitt for mye smak av bacon hvis jeg hadde gjort det, men du gjør jo akkurat som du selv vil.

image

Vet du forresten hva bacon heter på italiensk ? “Pancetta affumicata” ( pantsjetta affomikata ) som betyr røkt bacon. Spør du om “pancetta” ( pantsjetta ) vil du få bacon som ikke er røkt og som italienerene mange ganger spiser uten å steke. Noen ganger ligger det sammen med spekeskinke, salami, kokt skinke etc. hvis du har bestilt “affettati misto” ( affetati misti” som betyr at du blir servert en tallerken med mange forskjellige typer spekemat. I Italia finnes det fremdeles disse små butikkene som er spesialister innen spekemat, og som heter “Salumeria” ( salomeria )

Hvis du ser på det første bildet vil du se at navnet på denne butikken er “Truffa” ( troffa ) vet du hva det egentlig betyr ? Jo det betyr å snyte, jukse, lure eller svindle…..kanskje det er som et ekstra varsel at du må følge godt med på vekten og regningen når du handler her ? Hahahaha….det er sååååå mange artige etternavn her i Italia, ja ikke for det, det finnes noen merkelige fornavn også…..akkurat som i Norge. Nå som jeg er blitt “vant” til dem tenker jeg ikke så mye over det. Men duuuu….hvor mange tabber jeg har gjort i årene løp. En episoden som jeg ikke kommer til å glemme var da jeg begynte i min første jobb her i Italia, som kelner. Den første dagen kom en av de andre kelnerene bort til meg. Han hadde et lurt glimt i øyet og med sitt bredeste smil sa han “Fortunato” men han strakk frem hånden for å hilse. Jeg svarte “Mica tanto” mens jeg tok han i hånden. Jeg var sikker på at han var en luring som skulle prøve seg………. Men han het faktisk Fortunato ( fårtonatå ) og som betyr “heldig”. Jeg trodde at han mente at han var heldig siden jeg skulle jobbe der, og svarte han “mica tanto ( mika tante ) som betyr ” ikke noe særlig “, for å sette han på plass. Han så litt forbauset på meg siden han trodde at jeg faktisk het “Mikatantå”. Det tok sin tid før han begynte å kalle meg for Caroline !

Her kan du lese første kapittel om hvordan jeg forbredte “mozzarella risottoen” :

image

Mens her er andre kapittel hvor jeg puttet risottoen i squash blomster før jeg frityrstekte dem. Får du ikke tak i disse blomstene kan du bruke salatblader, det blir like godt. Her forklarer jeg deg hvordan du går frem :

Den andre retten….av tre retter. » il secondo piatto dei…..tre piatti»

image

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Friggitelle, Padrons

Jeg serverte Padrons sammen med mozzarella av bøffelmelk, tomatsalat og nybakt brød.

Panissa, fra Piemonte

En god og mektig risotto fra Piemonte med salsiccia og brune bønner.

Carolines boller fra Sisilia. Brioche Siciliane della Caroline

Duften av hjemmebakte brioche kan få enhver til å sprette opp av sengen……lag deigen om kvelden og sett den i kjøleskapet over natten. Dagen etter er det bare å trille dem ut, steke dem…………og nyyyyyte dem!

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top