En “kake” for å feire den tredje retten….av den samme retten ? I stedenfor marsipanlokk bruker jeg…….
Bacon !!!! Du trodde vel ikke at det var en søt kake jeg skulle lage. Eller den er jo ganske søt…..å se på !
Her er det kanskje ikke så mye oppskriften det kommer ann på, det er heller fremgangsmåten jeg vil vise deg her…..Og selvfølgelig en annen måte du kan lage en ny rett av risottoen som ble til overs….hvis det ble noe igjen da !
Jeg veide risottoen som ble igjen for å hjelpe deg litt på vei om hva jeg pleier å tilsette når risottoen som ble til overs veier 392 gr.
Da tilsetter jeg 1 stort eller 2 små egg, litt hakket bladpersille, 40 gr. revet Parmasan, meriam ( hakket frisk eller tørket ) og litt salt og pepper.
Bland det hele godt. Og legg baconskivene i stekepannen mens den fremdeles er kald. Legg skivene tett inntil hverandre siden de “skrumper inn” under stekingen.
Legg risottoblandingen på toppen ( fremdeles vekk fra varmen )
Med en gaffel trykker du forsiktig risottoen ut i hele stekepannen. Sett stekepannen på middels til svar varme og legg et lokk på stekepannen. Jeg kjøper alltid et lokk som er stort nok til å dekke stekepannen min.
Etter omtrent 10 minutter titter du hvordan det ser ut under lokket, og spesielt om du synes at baconet begynner å bli sprøstekt. Du vil se at “kaken” har hevet seg litt siden du har tilsett egg i risen.
Med hjelp av stekespaden passer du på at det ikke sitter noe fast i stekepannen ved at du fører den på undersiden av hele “kaken”. Legg lokket inntil stekepannen og la “kaken” skli over på lokket
Legg en liten klump med smør på bunnen av stekepannen for å “smøre” den, mens “kaken” fremdeles ligger på lokket.
Snu stekepannen og legg den raskt over riskaken.
Hold fast i lokket under og med en rask bestemt bevegelse snur du hele herligheten. Sett stekepannen tilbake på platen.
Nå kan du titte under lokket….. Simsalabimmmmmm.
Hvis du vil at det skal være bacon både over og under, legger du baconskiver på toppen av riskaken mens den fremdeles ligger på lokket, før du snur den over i stekepannen. Siden jeg ikke hadde så mye risotto igjen syntes jeg at det hadde blitt for mye smak av bacon hvis jeg hadde gjort det, men du gjør jo akkurat som du selv vil.
Vet du forresten hva bacon heter på italiensk ? “Pancetta affumicata” ( pantsjetta affomikata ) som betyr røkt bacon. Spør du om “pancetta” ( pantsjetta ) vil du få bacon som ikke er røkt og som italienerene mange ganger spiser uten å steke. Noen ganger ligger det sammen med spekeskinke, salami, kokt skinke etc. hvis du har bestilt “affettati misto” ( affetati misti” som betyr at du blir servert en tallerken med mange forskjellige typer spekemat. I Italia finnes det fremdeles disse små butikkene som er spesialister innen spekemat, og som heter “Salumeria” ( salomeria )
Hvis du ser på det første bildet vil du se at navnet på denne butikken er “Truffa” ( troffa ) vet du hva det egentlig betyr ? Jo det betyr å snyte, jukse, lure eller svindle…..kanskje det er som et ekstra varsel at du må følge godt med på vekten og regningen når du handler her ? Hahahaha….det er sååååå mange artige etternavn her i Italia, ja ikke for det, det finnes noen merkelige fornavn også…..akkurat som i Norge. Nå som jeg er blitt “vant” til dem tenker jeg ikke så mye over det. Men duuuu….hvor mange tabber jeg har gjort i årene løp. En episoden som jeg ikke kommer til å glemme var da jeg begynte i min første jobb her i Italia, som kelner. Den første dagen kom en av de andre kelnerene bort til meg. Han hadde et lurt glimt i øyet og med sitt bredeste smil sa han “Fortunato” men han strakk frem hånden for å hilse. Jeg svarte “Mica tanto” mens jeg tok han i hånden. Jeg var sikker på at han var en luring som skulle prøve seg………. Men han het faktisk Fortunato ( fårtonatå ) og som betyr “heldig”. Jeg trodde at han mente at han var heldig siden jeg skulle jobbe der, og svarte han “mica tanto ( mika tante ) som betyr ” ikke noe særlig “, for å sette han på plass. Han så litt forbauset på meg siden han trodde at jeg faktisk het “Mikatantå”. Det tok sin tid før han begynte å kalle meg for Caroline !
Her kan du lese første kapittel om hvordan jeg forbredte “mozzarella risottoen” :
Mens her er andre kapittel hvor jeg puttet risottoen i squash blomster før jeg frityrstekte dem. Får du ikke tak i disse blomstene kan du bruke salatblader, det blir like godt. Her forklarer jeg deg hvordan du går frem :
Den andre retten….av tre retter. » il secondo piatto dei…..tre piatti»
❤️